Księgowy 2

The Accountant 2
2025
6,4 17 tys. ocen
6,4 10 1 17460
5,8 18 krytyków
Księgowy 2
powrót do forum filmu Księgowy 2

Coś nie pykło

ocenił(a) film na 6

Pierwsza część była poważna i przez to była fajna, że tytułowego księgowego z zespołem sawanta pokazali w nie oczywistej roli. Tutaj niestety zabrakło juz tego elementu księgowego i tej mocy zespołu sawanta i został tylko typowy bohater kina akcji. Do tego twórcy postanowili rozluźnić klimat dając nam elementy Buddy movies które w moim odczuciu niestety nie zagrały ze sobą tak jak powinny i wyszło średnio. Minusem jak dla mnie jesteś też motyw z głównym złym bo tak nie do końca zrozumiałem kim on właściwie był - czy to był jakiś meksykański kartel, pośrednik w handlu ludźmi czy kto i motyw trzymania tych dzieci tez tak do końca jasno nie został wyjaśniony. Trzymał te dzieci po co? dla Handlu? jako siłe roboczą czy co?

ocenił(a) film na 8
z1s

Akurat motyw z dziećmi został wyjaśniony jakoś w połowie filmu, gdzie jedna z prostytutek tłumaczy, że zaryzykowała, bo nie ma dzieci. Jej koleżanki miały i bały się wsypać szefa, bo wiedziały, że jak to wyjdzie, to skrzywdzą ich dzieci, które przetrzymywali. One były po prostu kartą przetargową, żeby kobiety nie stawiały oporu.

Ann01

To było zrozumiałe, niezrozumiałe dla mnie jest czemu ten obóz był tak chroniony (to znaczy rozumiem że po to żeby nakręcić wielką strzelaninę), do pilnowania gromadki dzieci mała armia uzbrojona po zęby

z1s

właśnie to nadało temu filmowi więcej człowieczeństwa niż 1