PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=229424}

Ktoś całkiem obcy

Perfect Stranger
2007
6,7 30 tys. ocen
6,7 10 1 29798
4,4 10 krytyków
Ktoś całkiem obcy
powrót do forum filmu Ktoś całkiem obcy

Właśnie wróciłem z kina i muszę powiedzieć,że film pozytywnie mnie zaskoczył.Doskonały klimat i ciągłe utrzymywanie widza w napięciu pozwalają mi stwierdzić,że dawno nie oglądałem dobrego thriller'a psychologicznego:).Oczywiście,część wątków była całkiem uproszczona i z góry było wiadomo,co nastąpi,ale całościowo fabuła lekko mnie zaskoczyła.Obawiałem się trochę roli Berry(wspominając nieszczęsną Gothica'e),ale wypadła całkiem,całkiem.Nie wiem,o czym jeszcze mogę napisać-raczej nie mogę tu mówić o jakichś efektach specjalnych,chociaż jeśli chodzi o montaż,to momenty retrospekcji wydarzeń z młodości bardzo mi się podobały.Muzyka,jak dla mnie średnia,ale to już kwestia gustu.Ogólnie rzecz biorąc film nakręcony zgrabnie,z dosyć wciągającą fabułą,niezłą otoczką audiowizualną oraz bardzo nastrojowym klimatem.
A co wy o tym sądzicie?(Trolli w to nie wliczam:P)

ocenił(a) film na 8
abramakabra

Zgadzam sie, mnie tez film pozytywnie zaskoczył. Nie wiem, czy nazwałabym go thrillerem 'psychologicznym', ale rozumiem, co masz na myśli tak pisząc. Ten film , jak dla mnie przynajmniej, okazał sie być głębszy i ciekawszy niż się spodziewałam i rzeczywiscie bardziej 'psychologiczny' niz oczekiwalam. Taka miła niespodzianka:)

ocenił(a) film na 10
elmtree

" Ten film , jak dla mnie przynajmniej, okazał sie być głębszy i ciekawszy niż się spodziewałam"
Identyczna sytuacja jest u mnie. Takie miłe zaskoczenie.

ocenił(a) film na 4
gawel0071

To chyba oglądaliśmy różne filmy, bo ja się niespodziewałem niczego specjalnego po tym filmie, a dostałem jescze mniej. I nie wiem co chcesz od Gothiki? Bo akurat Gothika była dość fajna - klimatyczna.