Właśnie wróciłem z kina i muszę powiedzieć,że film pozytywnie mnie zaskoczył.Doskonały klimat i ciągłe utrzymywanie widza w napięciu pozwalają mi stwierdzić,że dawno nie oglądałem dobrego thriller'a psychologicznego:).Oczywiście,część wątków była całkiem uproszczona i z góry było wiadomo,co nastąpi,ale całościowo fabuła lekko mnie zaskoczyła.Obawiałem się trochę roli Berry(wspominając nieszczęsną Gothica'e),ale wypadła całkiem,całkiem.Nie wiem,o czym jeszcze mogę napisać-raczej nie mogę tu mówić o jakichś efektach specjalnych,chociaż jeśli chodzi o montaż,to momenty retrospekcji wydarzeń z młodości bardzo mi się podobały.Muzyka,jak dla mnie średnia,ale to już kwestia gustu.Ogólnie rzecz biorąc film nakręcony zgrabnie,z dosyć wciągającą fabułą,niezłą otoczką audiowizualną oraz bardzo nastrojowym klimatem.
A co wy o tym sądzicie?(Trolli w to nie wliczam:P)
Zgadzam sie, mnie tez film pozytywnie zaskoczył. Nie wiem, czy nazwałabym go thrillerem 'psychologicznym', ale rozumiem, co masz na myśli tak pisząc. Ten film , jak dla mnie przynajmniej, okazał sie być głębszy i ciekawszy niż się spodziewałam i rzeczywiscie bardziej 'psychologiczny' niz oczekiwalam. Taka miła niespodzianka:)
" Ten film , jak dla mnie przynajmniej, okazał sie być głębszy i ciekawszy niż się spodziewałam"
Identyczna sytuacja jest u mnie. Takie miłe zaskoczenie.