6,4 5,9 tys. ocen
6,4 10 1 5868
7,1 24 krytyków
Kto ją zabił?
powrót do forum filmu Kto ją zabił?

NIE OGLADAC!!!

ocenił(a) film na 1

Dziwi mnie to, ze ten film zyskal sobie takie dobre opinie (ktorymi sie niestety zasugerowalem), bo jest on kompletnie beznadziejny. Zgadzam sie z Egzim, ze ten film jest pod kazdym wzgledem bezwartosciowy. Zawsze staram sie znalezc jakies dobre strony, gdy juz mnie to, co ogladam nuzy. A tu? Fabula denna, zdjecia jakies nie oddzialywajace na zmysly, muzyka faktycznie meczaca, belkot z ust mlodych, drewnianych kukielek... Ktos tam porownywal to do Twin Peaks. Do Twin Peaks??!?!?! W to nie moge uwierzyc i nie potrafie zrozumiec, bo z Twin Peaks to ma tyle wspolnego, co nota, ktora ten film dostal od filwebmaniakow z jego wlasciwym poziomem. NIE OGLADAC!!! Szkoda czasu.

ocenił(a) film na 9
Gemba

A mnie dziwi, że tobie mógł się nie podobać :) Film specyficzny, groteskowy, momentami przesadzony, ale całość tworzy coś niesamowitego. Praca kamery nie jest zaskakująca ale konsekwentna. Główny bohater intryguje swoją postawą, momentami przypomniał mi się kultowy Fight Club :) Osobiście odebrałem ten film jako nawiązanie do filmów detektywistycznych starszej daty, z dodatkowym smaczkiem innych gatunków. Całość tworzy naprawdę niezłą mieszanką i nie staram się tutaj działać na przekór.

Jak dla mnie bardzo dobre kino. A co najważniejsze przyjemnie się oglądało :)Ale rozumie, mogłeś mieć inne oczekiwania wobec filmu, normalna rzecz. Być może innym razem bardziej przypadnie Ci do gustu, czego Ci życzę.