6,4 5,9 tys. ocen
6,4 10 1 5868
7,1 24 krytyków
Kto ją zabił?
powrót do forum filmu Kto ją zabił?

Zachecony opiniami na filmwebie i imdb w koncu obejrzalem 'Brick'. Wyszedlem z zalozenia ze film bedzie naprawde dobry i szczerze mowiac przeliczylem sie. Sama fabula - ok, zmusza do myslenia i ukladania sobie wszystkiego, od tej strony nie ma sie co czepiac. Aktorzy - Joseph Gordon-Levitt wypadl bardzo dobrze (choc potrafi grac lepiej), reszta aktorow grala przyzwoicie, poza Emilie de Ravin, ktora w kazdym filmie gra tak samo - nie wiem czy jest to kwestia doboru rol, czy jedyne co ona potrafi grac to zaplakane histeryczki (vide LOST czy Wzgorza maja oczy). Muzyka - to najslabsza czesc tego filmu. W wiekszosci jest drazniaca (szczegolnie powtarzajace sie stukanie, brzeczenie, jakkolwiek to nazwac) i chyba lepiej gdyby jej w ogole nie bylo... Opowiedziana historia jest ciekawa, chociaz jak ktos wczesniej zauwazyl, dziwnie oglada sie dzieciaki w tak powaznych rolach.
Wydaje mi sie, ze wymagalem od tego filmu za duzo i dlatego po obejrzeniu moge dac jedynie 5/10. Mozliwe, ze gdybym przed obejrzeniem podszedl do niego neutralnie, moja ocena bylaby wyzsza.