6,9 26 tys. ocen
6,9 10 1 26440
4,6 5 krytyków
Kto nigdy nie żył...
powrót do forum filmu Kto nigdy nie żył...

Kolejny film ktory sie swietnie zapowiadal a skonczylo sie .... jak zawsze. Temat oczywiscie trudny i poczatkowo widz ma nadzieje na ciekawe zeby nie powiedziec ambitne kino. Jednak z czasem wszystko zaczyna sie rozmywac a koniec ewidentnie rozczarowuje. Na plus niezly Zebrowski (ale do szczytowej formie jeszcze kawalek) i dobra sciezka dzwiekowa. Osoba prowadzaca kasting chyba sie troche pogubila bo jak mozna z Zebrowskim zestawiac jakies quasi aktorki jak pani Liszowska ? Przeciez roznica poziomu i kunsztu razi we wspolnych scenach okropnie. Cale szczescie kilku mlodych i do tej pory nieznanych mi aktorow ratuje sytuacje. Jednak niedosyt pozostal - ale to wina przede wszystkim scenarzysty.

ocenił(a) film na 7
Batman_7

"Jakbyś mi to z ust wyciągnął".

Po mocnym początku spodziewałem się ambitnego kina z trudnym tematem wiodącym. Z czasem jednak jak sam zauważyłeś ten początkowy wątek się rozmazuje, a szkoda bo brnięcie dalej mogło by coś ukazać widzom, a tak pozostajemy z tą "historyjką księdza". Świetnie zagrał moim zdaniem Żebrowski. Ponowna trafna uwaga z Twojej strony na temat Liszowskiej - najsłabszej aktorki w całym filmie.

Ogółem film jak na produkcję polską wypada dobrze i jest warty obejrzenia.

7\10 !

ocenił(a) film na 7
Batman_7

Podpisuję się rękami i nogami pod Twoim komentarzem!!!:)