6,9 26 tys. ocen
6,9 10 1 26440
4,6 5 krytyków
Kto nigdy nie żył...
powrót do forum filmu Kto nigdy nie żył...

Rzadko mi się zdarza żebym nie obejrzał filmu do końca, ale wytrwałem tylko 25 min. Nie mogę oceniać całego filmu, ale to co zobaczyłem to tragedia. Jest słabo, a nawet jeszcze gorzej. Grupa docelowa to ludzie oglądający świat z perspektywy telewizyjnej "Plebanii", dla których uzależnieni od narkotyków to ćpuny, obowiązkowo ze strzykawkami. Jak można tak upraszczać rzeczywistość? Kto w ogóle wyłożył pieniądze na ten film? Kościół Katolicki? Na szczęście jest to debiut i zarazem ostatni film reżysera. Film powinien spodobać się również miłośnikiem programu "Jaka to melodia" i polskich superprodukcji pokroju "Lejdis". Wszystkich innych przed tym filmem ostrzegam.

ocenił(a) film na 10
pred89

Ja też najpierw obejrzałam 30min filmu, następnym razem obejrzałam cały i uważam, że jest świetny! GORĄCO POLECAM!!

użytkownik usunięty
pred89

nie wolno oceniać filmu po obejrzeniu 25 minut. grrrrr! nienawidzę.

ocenił(a) film na 10

proszę mi wierzyć, że mnie zawsze 'trafia" jak ktoś wychodzi w trakcie filmu ... :)

Przecież napisałem, że nie oceniam całego filmu!

Zmusiłem się do obejrzenia reszty i muszę przyznać, że wypadła jeszcze gorzej niż sam początek. 2/10 daję tylko za dobre zdjęcia.

Zamieszczę jeszcze cytat. "...To są ich czasy, tych homoseksualistów, narkomanów, liberałów"
Jaki przekaz podprogowy dotrze z tego do 70-cio letnich moherów? Każdy liberał to ćpun i homoseksualista. Brak słów.

ocenił(a) film na 10
pred89

uważam że film był super, trzeba go zrozumieć żeby oceniać

pred89

Ale to nie ma być pełen napięcia, strachu i dramatu film o narkomanach,a historia księdza,który dowiedział się,że ma HIV'a!Poczuł,że Bóg go opuszcza i postanowił się zaszyć od świata w klasztorze,aby odzyskać wiarę!Film z przesłaniem jak dla mnie.Ukazuje,że nie trzeba być ćpunem czy "pedałem",aby złapać taką chorobę.A co do Twojej drugiej wypowiedzi...
Film jest trochę kontrowersyjny jeżeli chodzi o poglądy wobec odmienności społeczeństwa,ale przecież to jest prawda!Dla niektórych dzisiejsze czasy to właśnie narkomani,"pedały" i liberały!Film może nie jest rewelacyjny, ale posiada niebanalną i przyjemną fabułę.Polecam.

SweetTeen

Historia historią, ale pseudo-emocjonalne dialogi odstraszają. Niestety tak w większości przypadków wygląda współczesne kino polskie, konkretniej produkcje nastawione na zysk. A propos zdjęć - faktycznie, ok.