PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99656}

Kukułka

Kukushka
2002
7,5 6,7 tys. ocen
7,5 10 1 6676
6,7 3 krytyków
Kukułka
powrót do forum filmu Kukułka

Magia!!!

ocenił(a) film na 8

Ależ piękny, cudowny, magiczny film.
Dawno już nie widziałem tak dobrego filmu, pytanie dlaczego tak sądzę?
otóż film oparty jest na prostej historii ale za to opowiedzianej w taki sposób że begnigni by się nie powstydził. Dla tej kukułki nie ważne było to z jakiej armii są ci mężczyźni, jakiej narodowości, koloru skóry itd.
Dla niej byli po prostu ludźmi mężczyznami do których mogła się przytulić.
Bardzo fajny leciutki filmik który trzeba koniecznie obejrzeć.
Tylko żal że polacy nie potrafią takich filmów robić - chodzi mi o ostatnie 15 lat naszej kinematografii. Do ruskich to nam daleko oj daleko.

Lenino1

zgadzam się w zupełności.
i też wydaje mi się, że słowo magia jest tu najbardziej odpowiednie...
poza tym, chciałbym zwrócić uwagę na dodatki, które sprawiają, że film osiąga tak wysokie poziomy, tj: wspaniała muzyka, fenomalne zdjęcia, no i scenariusz - ze sceny na scenę ciekawszy =)

ocenił(a) film na 10
Lenino1

mi się bardzo podobała ta scena z zawracaniem duszy do żywych, magiczna, ogólnie cały film bardzo zabawny, piękne krajobrazy, prostota, mało muzyki, nie taki znowu leciutki- to okreslenie kojarzy mi się z filmami typu "dlaczego nie"

ocenił(a) film na 8
victoria_

film jest świetny.miło że to dostrzegacie.

ocenił(a) film na 9
None200

po prostu świetny! wspaniały!

znacie inne podobnie nakręcone kino?

ocenił(a) film na 9
Lenino1

"Do ruskich to nam daleko oj daleko". Ja nie byłbym tak kategoryczny. Zauważ, że to jest film niszowy, który nie ma żadnych szans w starciu z takimi gigantami filmowo-propagandowymi, jak "9 kompania" czy "1612". W Polsce w ostatnich latach powstaje dużo filmów historycznych osadzonych mocno w realiach wydarzeń które przedstawiają i mocno opartych na faktach: "Katyń", "Generał, zamach na Giraltarze", "Generał Nil", "Jan Paweł II" czy wreszcie film dokumentalny "Gry wojenne"!

ocenił(a) film na 7
Bociek_O_le

Dobry film osobiście bardzo lubię Ruskie filmy kiedyś byłem uprzedzony do ich filmów a teraz wręcz odwrotnie :P

Te Polskie tytuły co tu wymieniłeś ( "Katyń", "Generał, zamach na Giraltarze", "Generał Nil", "Jan Paweł II" ) nie są najlepszymi filmami :(
Lubię Polskie kino ale do wojenny to lepiej niech się nie zabierają zwłaszcza ten jest beznadziejny "Generał, zamach na Giraltarze" ostatni Polski bardzo dobry film wojenny to "Hubal"

ocenił(a) film na 10
Lenino1

Magia po stokroć!!!
Nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałem tak zaskakujący, rewelacyjny film.
Niczego mi tam nie brakowało, wszystko było doskonale wyważone: komedia, dramat, piękne krajobrazy i ta magia bijąca z całego filmu.
W mojej ocenie to 10/10

Smuci mnie tylko fakt, że zakładka "nagrody" przy tym filmie jest zbędna...

Lenino1

masz racje, film jest świetny, poza tym rosyjskie filmy w większości są o niebo lepsze od naszych