Kull zdobywca

Kull the Conqueror
1997
5,3 1,6 tys. ocen
5,3 10 1 1618
4,0 2 krytyków
Kull zdobywca
powrót do forum filmu Kull zdobywca

Więcej w tym Conana i Herkulesa niż Kulla, mimo to Kull Zdobywca jest dużo lepszy od nowego Conana z Jasonem Mamoa. Nowy Conan z całą kasą wydaną na efekty specjalne i pseudo 3D nie dorasta tej telewizyjnej w gruncie rzeczy produkcji do pięt. Kull nie jest może arcydziełem, ale stanowi ciekawą propozycję w swoim gatunku. Są tu naprawdę dobre momenty. A to zachwycą nas jakieś piękne zdjęcia, a to któryś z wpadających do ucha tematów muzycznych Joela Goldsmitha, a to pobudzą nas wzniosłe metalowe beaty, podnieci Tia lub Karina, rozbawi Kull lub któraś z drugoplanowych i trzecioplanowych postaci. Jest akcja, jest humor, jest sex, są elementy świata znanego z twórczości R.E.Howarda, jest OK! ; ). Dla koneserów gatunku pozycja obowiązkowa!

Paracelsus

No to mnie zachęciłeś i w końcu się za ten film zabiorę ,bo nie ukrywam Kull to świetna postać ,ale trochę dziwne to ,że to miała być w zasadzie 3 część Conanów z Arnoldem ,ale odmówił i z fabuły Conana zmieniono tylko Imię bohatera. Dlatego może się to dziwnie oglądać. Niemniej aktor ,też nie najgorzej dobrany bo w sumie kogoś podobnego miałem przed oczami czytając Kulla.

ocenił(a) film na 10
Ottiss14

ja też długo odkładałem Kulla, niesłusznie! Tylko się nie nastawiaj na superprodukcję, film jest raczej mało holiłódzki, ale i tak jest epicko! Najbardziej zadziwia mnie soundtrack!!! Jest genialny, ale dopiero w pełni go docenisz, gdy odsłuchasz osobno (krąży w sieci na megauploadzie, linki na różnych blogach). Joel Goldsmith naprawdę przejął pałeczkę po ojcu! Słucham ten soundtrack i słucham i nie mogę się od niego oderwać, nie ma ani jednej zbędnej nuty, nawet te gitary, które wydają się początkowo pretensjonalne, mają swój czar!

Kull jest dostępny w całości na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=xPltrj90t34
itd.