7,0 92 tys. ocen
7,0 10 1 91786
7,0 20 krytyków
Kung Fu Panda 2
powrót do forum filmu Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2 to jeden z niewielu sequeli, ktory uważam za lepszy od pierwszej części opowieści. Animacja zapiera dech w piersi momentami, naprawdę przepiękna. Efekty 3D są bardzo udane. Fabuła jest dobrze skonstruowana. Nie braknie dobrego humoru, ale też chwytających za serce momentow.
Przyczepię się jednak polskiego dubbingu. Wydaje mi się, że niektóre głosy były mało wyraziste, szczególnie Po i Lord Szen. :/ Dialogi tez byly niekiedy repetytywne, ale może tu działa moje skrzywienie zawodowe tlumaczki. Ogromnym plusem jest jednak, że tłumacze nie pchali tu żadnych żarcików odwołujących się do sytuacji politycznej i społecznej, jak w przypadku wielu innych animacji, a skupili się po prostu na opowiedzeniu fajnej bajki.

milkaway

A co konkretnie może jakieś przykłady? Spoiler!
Ja uważam Krzysztof Dracz jako Shen był rewelacyjny - całą ekspresję głosu można usłyszeć chociażby jak rozmawia z wróżbitką o swoich rodzicach czy chociażby podczas wymiany zdań pomiędzy Shenem a Po
Czego ty chcesz Pando ... a czego ty chcesz Pawiu - mnie to zmroziło jak to wypowiadali

ocenił(a) film na 9
Raditz

Nie twierdzę, że cały dubbing był do kitu. Wręcz przeciwnie, bardzo przyjemnie się słuchało i oglądało. Co do głosów to to już sprawa indywidualnego gustu. Co do tekstów, nie były wcale złe, było wiele zabawnych dialogów, ale jedynym mankamentem wg mnie, raczej bardziej technicznym, było to że te same zwroty i wyraze powtarzały się obok siebie - i to nie w sposób zamierzony w celu wywołania zabawnego efektu jak w tym fragmencie, który podałeś. Powtarzanie tych samych zwrotów w tekście męczy nieco przy słuchaniu/czytaniu. Może się czepiam trochę, ale powtarzam skrzywienie osoby pracującej nad edycją tekstów. ;) Dubbing oceniam na dobry, ale nie zachwycający.

ocenił(a) film na 10
milkaway

zgadzam się że najlepszy sequel i grafa, ale z dubbingiem się nie zgodzę był świetny... jednak każdy ma swój gust

ocenił(a) film na 9
milkaway

Ja również muszę powiedzieć, że w sumie Dubbing był jedną z cech filmu, która podobała mi się najbardziej (a w szczególności Shen, który był po prostu niesamowity)!