Na początku informacja dotycząca następnych części. Pisać będę przeważnie w weekendy, co
tydzień, ewentualnie co 2 tygodnie.
CZĘŚĆ 3
Kamera wraca do Doliny Spokoju. W sali treningowej uczniowie jak zwykle trenowali. Po jakimś
czasie Mistrz Shifu wszedł na salę i powiedział:
- Dobrze uczniowie. Teraz przećwiczycie walkę w powietrzu. Zasady walki są takie: dwoje z was
poruszają się po tych kolczastych obręczach i walczą. Celem walki jest zrzucenie przeciwnika
z obręczy. Myślę że wszystko rozumiecie.
- Tak Mistrzu.
- Teraz wybiorę pary. Żmija kontra Modliszką, Żuraw kontra Małpą, Tygrysica kontra Po. Zaczynajcie!
Modliszka rozhuśtał się jak tylko mógł i wybił z niesamowitą siłą w stronę Żmii. Żmija szybko ominęła dynamiczny kopniak Modliszki, i gdy ten leciał w kierunku innej obręczy z zamiarem
złapania się jej, Żmija zrobiła w kierunku Modliszki salto w przód i końcem ogona zrzuciła go
na podłogę.
- Bardzo dobra, szybka walka. Teraz kolej Żurawia i Małpy.
Małpa wyskoczył w stronę Żurawia, chcąc go jednocześnie kopnąć i uderzyć pięścią. Żuraw
szybko zareagował i zrobił unik. Małpa zdążył się chwycić jego obręczy i wykonał szybki cios,
którym zrzucił Żurawia z obręczy.
- Świetne szybkie reakcje. Teraz czas na walkę Tygrysicy z Po.
Wtedy Tygrysica powiedziała:
- Nie masz szans w starciu ze mną, Po.
- To się okaże Tygrysko.
- Nie nazywaj mnie tak - warknęła Tygrysica.
- A co jak będę tak mówił Tygrysko?
Tygrysica skoczyła ku Po z wielką prędkością. W tym momencie Po rozhuśtał się i Tygrysica
nie trafiła w niego, ale zdążyła chwycić się jego obręczy. Wtedy Po rozhuśtał obręcz tak
bardzo, że Tygrysica puściła się i uderzyła w podłogę. Po powiedział:
- I co? I jednak wygrałem!
Tygrysica wstała, i gdy miała mu odpowiedzieć, przewróciła się. Mistrz Shifu podbiegł do niej, i
stwierdził otwarte złamanie. Na domiar złego w wiosce nie było lekarza, który mógłby wyleczyć
Tygrysicę. Wtedy Mistrz Shifu powiedział do Po:
- Pando ty udasz się razem z Modliszką do wioski Ban Wu, w której mieszka wybitny lekarz.
- Ale czemu ja?
- Bo to przez ciebie Tygrysica złamała nogę.
- A Mistrzu, mam jeszcze takie jedno małe pytanko...
- Słucham.
- A gdzie jest wioska Ban Wu?
- Wioska Ban Wu jest na zachód od miasta Gongmen. A teraz ruszajcie. My w tym czasie zaopiekujemy się Tygrysicą do momentu przybycia lekarza.
Mam nadzieję że się podobało.
Pozdrawiam - Zapalek21
Fajny rozdział, dobrze się czyta i nie jest chaotycznie napisany, ale szkoda, że taki krótki. Spróbuj następny rozdział trochę dłuższy zrobić.
Ciekawe, faktycznie powinieneś pisać dłuższe rozdziały, fragment jak Tygrysica złamała nogę powinien być bardziej opisany, ale rozdział ogólnie mi się podoba, cóż może spróbuj zobaczyć moją historię na FanFiction.net, moje historie to
1. Kung Fu Panda 3 - Mój Pomysł
2. Odrodzenie Mrocznego Feniksa
3. Kung Fu Panda 4 - Mój Pomysł
moja nazwa lola3934
Pozdrawiam :)
MELINA TY ROBISZ TAKIE FAJNE HISTORIE ŻE ASZ NA PARU SIĘ ROZPŁAKAŁAM O BOŻE..
CZYTAJCIE JEJ HISTORIE
Wow, dzięki za reklamę, ale jedna uwaga, chodzi o moje imię jestem Milena, ok, a na fanfiction lola3934.