PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606583}
7,2 59 tys. ocen
7,2 10 1 58723
6,8 22 krytyków
Kung Fu Panda 3
powrót do forum filmu Kung Fu Panda 3

CZĘŚĆ 7

Kamera wjeżdża do pokoju Tygrysicy, która ma już założony opatrunek. Wtedy lekarz powiedział:

- Dobrze. Teraz wystarczy że pacjent poleży w łóżku przez cztery tygodnie, a następnie ściągnę gips.

Po tych słowach lekarz wyszedł i udał się w podróż powrotną. Gdy tylko lekarz opuścił pokój, Tygrysica
z gniewem w głosie powiedziała:

- Jak to mam leżeć cztery tygodnie w łóżku! Przecież ja muszę ćwiczyć kung fu!

Mistrz Shifu odpowiedział:

- Niestety Tygrysico, musisz poczekać, aż kość się zrośnie, nie ma innej możliwości.

- Tak, Mistrzu.

Wtedy Po powiedział:

- Mistrzu, po drodze dowiedzieliśmy się, że jacyś zamaskowani kupcy, wykupili cały jedwab w Gongmen.

- A, nikt nie wie kto to może być? - spytał Żuraw.

- Niestety, wiem kto to może być...- odpowiedział Mistrz Shifu, po czym dodał:

- Kiedyś cesarz miał sługę, Bei Langa, który próbował się na nim zemścić i przejąć władzę nad Chinami. Podobno
Bei Lang coś odkrył, ale nikt nie wie co. Po nieudanej zemście, wtrącono go do lochu, z którego udało mu się
uciec. Sądzę, że teraz próbuje wznowić ten plan. Dlatego podczas Święta Dębu, wy będziecie musieli
patrolować Dolinę. Żuraw będzie patrolować stronę południową, Małpa wschodnią, Modliszka północną, a
Żmija zachodnią. Czy wszystko rozumiecie?

- Tak, Mistrzu.- odpowiedzieli uczniowie.

Doskonale. Ty, Pando zostaniesz i będziesz razem ze mną, opiekować się Tygrysicą. Rozumiesz?

- Oczywiście Mistrzu.

- Idealnie. Teraz możemy zająć się przygotowaniami do obchodów Święta Dębu.

Mam nadzieję, że Wam się podobało

Pozdrawiam - Zapalek21

( P.S. Przepraszam Was, że ta część jest krótsza.)

Zapalek21

Fajne, ale tę część można było naprawdę rozwinąć i według mnie Shifu zbyt szybko skojarzył fakty, ten atak powinien być dla nich wielkim zaskoczeniem, myślę, że gdyby było jednak dłuższe było by lepsze. :)

Milena8082

Wiem, że dało się ją bardziej rozwinąć, ale nie miałem tak dużo czasu. Pozdrowienia.