Pompatyczne pitolenie! Kij z tym ile sztuka ma lat, kim był Szekspir i jak bardzo lubię Pacino. Praktycznie wszystko na nie. Daremne dialogi, ale to przecie inna epoka i że niby poezja ... hmm od tamtego czasu to powstało dużo lepszego stuffu! Mdłe na maxa, od cukru mozna się porzygać. No powiedzmy Pacino dał radę, ale wolę i tak go w rolach bardziej współczesnych.
Co do żydów to nie kumam o co innym biega z tym antysemityzmem. Jeden monolog mi się podobał kiedy Pacino wybauszył ludzkość i nadał jej te same prawa niezależnie od tego jakiej się jest narodowości itp. Więc jeśli tak przedstawiono żyda w filmie to czemu od razu cały naród ma być przeklęty z kuly jednego żydolotka? Dla mnie i tak chrześcijanie wyszli na większych debili, no ale w grupie siłą.
Końcówka to gwóźdź do trumny. Nigdy tego nie czytałem swoją drogą, bo mnie takie coś nie jara. Czemu miałby mi się zatem podobać film ? Bo gra tam Pacino?
Serdecznie pozdrawiam wszystkich nie wstawiających kitu, że widzą w tym wielkie arcydzieło "bo moja pani z polskiego by zachwaliła" więc będę grał inteligenta i powiem że super ... ;/
To że książki nie czytałeś, film ci się nie podobał (bo jak mniemam go także nie zrozumiałeś) i jak sądzę na żadnym przedstawieniu teatralnym nie byłeś to jeszcze nie oznacza, że Szekspir miałby być tym jak go nazwałeś. Po co w ogóle zabierałeś się za oglądanie skoro to nie twoja działka? Dla samego Pacina? Wracaj oglądać hollywoodzkie rozwalanki, w których nie tylko Pacino przypadnie ci do gustu. Mdło się robi człowiekowi po przeczytaniu takich szczeniackich wypowiedzi jak twoja. Piszesz, że dialogi daremne i jednocześnie przyznajesz, iż książki nie czytałeś... Człowieku, zastanowiłbyś sie chociaż przez chwile co tu smarujesz! I żeby było jasne, ja nie zachwalam tego filmu i jakimś wielkim miłośnikiem Szekspira także nie jestem. Ale żeby narzekać na coś czego się nie rozumie to do głowy by mi to nie przyszło...
Twoja odpowiedz jest żałosna. Nawet jeśli Ci się nie podobał film, to nie powinieneś tak się wyrażać o Szekspirze. Jego dzieła są niezwykłe. po Twoim słownictwie widać , że jesteś ograniczony !! Czy ty zwierzasz się swojej pani od polskiego jakie filmy oglądałeś?! Rzeczywiście nie masz po co "grać" inteligenta i tak nigdy by Ci to nie wyszło :)
Mimo wszystko rozumiem, że każdy ma swój gust i zdanie, przeszłabym obok Twojej wypowiedzi całkowicie obojętnie gdyby nie takie zbezczeszczenie Szekspira. "kij z tym kim był Szekpir!!!! " nie jestem jego wielką fanką, ale w jego dziełach czuć geniusz.
"nie jestem jego wielką fanką, ale w jego dziełach czuć geniusz"
błahahahahaha czuć czuć FANKO !!! przecież przez 9 lat wam to poloniści mówią właśnie po to żebyście teraz szpanowali na forach internetowych znajomością tematu ;)
Spoko, że zrozumiałeś twórczość Szekspira.
Nie no uwielbiam jak ktoś wpierdala takie teksty tutaj :D
A ja znowu uwielbiam "poruszenie" jakie zawsze panuje po takim komentarzu
;..ni stad ni zowąd zebrali się poloniści i wszelakiego rodzaju spece co po
nocach Szekspira czytają i się nim zachwycają bo jak by inaczej przecie
Szekspir wielkim poetą był !!!!!
Skoro nie wiesz z jakiej okazji i w którym kościele dzwonią, to chociaż nie rób z siebie pośmiewiska i nie wypowiadaj się następnym razem...
Kuźwa koleś otwierający posta -Powiem ci tak, tata ci kupił wypasionego pc-ta i psp ciotka dała na komunię a ty dalej twierdzisz że Shakespeare William to pała ,zdajesz sę sprawę że to ty jesteś pała, (óczyli czegoś w szkolie) czy tylko ty tylko masz blade pojęcie o literaturze.
"Co do żydów to nie kumam o co innym biega z tym antysemityzmem. (...) Więc jeśli tak przedstawiono żyda w filmie to czemu od razu cały naród ma być przeklęty z kuly jednego żydolotka?"
Wy tu tylko o Shakespearze i lekcji polskiego.. ale jeszcze lekcja historii by sie przydała!
Chciałeś napisaćże Trzeba przyznać że Klu_Mantra to pała, ale za to mistrz w temacie !
Nie każdy musi lubić Szekspira i nie każdemu film się musi podobać :)
Ale czy zaraz takie osoby trzeba nazywać ograniczonymi? Po prostu - mają inny gust.
Ale nazwanie Szekspira pałą ( dodatku po obejrzeniu ekranizacji pojedynczego dzieła) Tobie, założycielu wątku, dobrego świadectwa nie wystawia.