7,1 28 tys. ocen
7,1 10 1 28172
6,9 24 krytyków
Lęk wysokości
powrót do forum filmu Lęk wysokości

Niestety, film - mimo intensywnej promocji w mediach, pozytywnych recenzji krytyków i
licznych nagród - uważam za bardzo przeciętny, zachowawczy i odrobinę sztuczny. Nie
zachwyciło mnie ani aktorstwo, ani scenariusz, ani wykonanie. Dla mnie ten film nie jest ani
szczery, ani niezwykły, ani wzruszający. Aktorstwo mnie nie zachwyciło, dialogi też nie
porwały swoją autentycznością. Ot, kolejny po "Krecie" i "Erratum" film o trudnych relacjach z
ojcem i chyba najgorszy z nich. Niech jeszcze powstanie film o takiej tematyce z
Więckiewiczem, to będzie komplet - wszyscy rozchwytywani aktorzy będą mieć za sobą rolę
życia. Gdzieś przeczytałam, że film ma charakter autobiograficzny i powstał w oparciu o
przeżycia reżysera. Tym bardziej przykro, że tak mało prawdziwy się wydaje. Sceny z chorym
na schizoferenię ojcem powinny poruszać, we mnie jednak nie wywołały zbyt specjalnych
emocji.

dzoanach

Jeśli film nie wywołał w Tobie "jakiś specjalnych emocji"- to Twój problem:)- o ile to w ogóle problem. Możesz oglądać w tv seriale.Nie ma niczego idealnego na tym świecie i ten film tez nie jest idealny. Ja przeżyłam ten film intensywnie i mocno i dla mnie jest on prawdziwy prawdziiwością człowika opowiadającego swoją historię zmagania się ze sobą, bezradnością wobec choroby nieuleczalnej i silnej. To, że nie ma jakiś tam dialogów i kreacji to własnie jest na plus.Dziękuję twórcom.

jaga44

I to jest właśnie genialna polemika - istny już znak firmowy forum FW. Brawo. Po co odpowiadać na argumenty adwersarza, skoro można go najzwyczajniej w świecie zmieszać z błotem? Klasa sama w sobie...