Lęk

Creep
2004
5,4 16 tys. ocen
5,4 10 1 16137
4,5 10 krytyków
Lęk
powrót do forum filmu Lęk

Prośba

ocenił(a) film na 10

Mam do wszystkich prośbę bo większość pisze że to gniot itp więc proszę mądrale podajcie mi tytuł filmu gdzie akcja dzieje się TYLKO w metrze (tak jak w Creep) i gania tam głównego bohatera jakiś stwór?? I zaznaczam że ja nie chcę tytułu filmu gdzie 5 min akcji dzieje się w metrze tylko cały film jak w przypadku tego "gniota" :P Ciekaw jestem czy ktoś będzie w stanie mi odpowiedzieć czy też po prostu pisze głupoty o tym filmie:)Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam:)

użytkownik usunięty
kosciej_99

Kilka scen nie działo się w metrze.

Nie umiem podac żadnego tytułu, co nie oznacza, że to jakiś super film. Pomysł był bardzo ciekawy, ale nie wyszło z tego nic dobrego.

ocenił(a) film na 10

Do waszej wiadomości to po pierwsze : JA nie uważam że ten film jest jakiś super hiper zajebisty, po drugie : czemu wy ludzie na filmwebie nie umiecie czytać?? przecież ja pisałem żebyście mi podali choć jeden tytuł filmu dziejącego się ciągle w metrze:( p.s mi się ten film podobał pewnie dlatego że oglądałem go właśnie na wyspach brytyjskich i jakoś mi było lepiej się wczuć w klimaty zamkniętego brytyjskiego metra jak i w klimaty kina brytyjskiego (jakby nie mówić jest to właśnie kino angielskie):P Dlatego raz jeszcze czekam na konkretne odpowiedzi odnośnie MOJEGO pytania.

użytkownik usunięty
kosciej_99

Oj, ale się nadełaś. Przepraszam, że odpisałem. Więcej nie popełnię tego błędu.

ocenił(a) film na 10

Nie "nadęłam się" bo jestem facetem:P A poza tym to radzę wrócić do szkoły podstawowej i nauczyć się czytać:)

użytkownik usunięty
kosciej_99

I tak się nie nadymaj.

Akcja filmu "Mutant" po angielsku "Mimic" działa się w Metrze ;)
A co do tego filmu to był średni...
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Matt_19_

Matt 17 nareszcie konkretna odpowiedź;) Przypomniałeś mi o mimicu;) Przecież to się dzieje w kanałach racja;) Ale to chyba raczej jest film s-f a nie horror nie sądzisz:) Ale nie no masz rację bo JA zadałem pytanie aby mi podać jakikolwiek film o metrze:)Pozdrawiam;)

kosciej_99

Musiałbym jeszcze raz obejrzeć Mutanta żeby powiedzieć czy to horror czy thriller bo dawno niepamiętam ;) Na stronie pisze że Horror ale niekiedy filmweb dziwacznie opisuje filmy ;)
Pozdro

kosciej_99

a mam pytanie do Ciebie? Czy jakość filmu podwyższa motyw metra? Jest to jedna wielka kicha, nie zależnie gdzie by ją nakręcili

ocenił(a) film na 10
tysiaczekpf

Nie wiadomo do kogo kierujesz pytanie (ale to już norma wśród "specjalistów na filmwebie) jednak jak do mnie to odpowiem ci że TAK, TAK, ......TAK motyw metra podwyższa jakość tego filmu:)Nie jest to tak nudne i głupie jak "Requiem dla Snu":)

kosciej_99

TAK, TAK, TAK.......podwyższa? Nie widze żadnego sensu tej fabuły. Zakończenie filmu jest daremne. Brak pomysłu na rozwiązanie problemu zniknięcia ludzi na peronach. Jeden wielki mętlik i kiepska gra aktorów nie mówiąc już o charakteryzacji pseudo potwora.

ocenił(a) film na 10
tysiaczekpf

Jaki mętlik??Brak pomysłu dlaczego ludzie giną??:P Przecież chodziło o tego potworka, to on zabijał:P Chyba nie oglądałaś filmu dość uważnie:)

kosciej_99

Nie rozumiem jak mozesz w ogole porownywac Lek do Requiem... o.0 Leku jeszcze nie widzialam, ale o ile sie orientuje, to sa to 2 ROZNE gatunki. Juz nie bede rozwijac kwestii tego, ze zapewne nie zrozumiales Requiem..., skoro uwazasz, ze jest "nudny i glupi", bo to watek juz na inne forum. Twoje porownanie nijak sie ma do rzeczywistosci, a jak bardzo, to stwierdze po obejrzeniu Leku.

ocenił(a) film na 10
Origami88

Jak można poważnie traktować film (requiem) gdzie jedną z głównych ról gra facet który w głupiej amerykańskiej komedii odtwarza rolę niby luzackiego ćpuna co ciągle chodzi zajarany :P No to jest co najmniej śmieszne :P

kosciej_99

A może Kontrolerzy, jest to taki misz masz gatunkowy ale jak dla mnie bomba,polecam. A tak przy okazji Requiem wcale nie jest głupie, pierwszy raz spotykam się z taką opinią na temat tego filmu. To mądre i dojrzałe dzieło, wstrząsające oraz niepowtarzalne.
A co do aktora..mam pytanie czy ty kojarzysz takich jak ten jedynie z komediami dla nastolatków? To udowadania tylko jego dystans do siebie, fakt że kiedy patrzę teraz na Jima Carreya to wciąż mam przed oczyma jego kreacje w Masce itp., ale nigdy nie myślałem o tym jako o czymś śmiesznym. To że facet produkuję się zarówno w komediach jak i dramatach pokazuje też jego wszechstronność, kompletnie więc nie rozumiem twojego uzsadnienia jakoby jeden z barci Waynes który grał zabawnego ćpuna, nie mógł zagrać narkomana na serio ze wszystkimi jego słabościami.Charakter który wykreował w strasznym filmie opiera się bardziej na kulturze rasta, to humorystyczne ujęcie nierozgarniętego chłopaka uzależnionego od trawy(oczywiście nie mówie że każdy zwolennik rasta taki jest) tutaj z koleji mamy już sytuacje na serio..i ten kto to zrozumie nie będzie sie zabardzo tym przejmował.

Edward_Nozycoreki

rozumiem,że metro mogło się spodobać, ale w tym tworze filmopodobnym nie ma nic więcej. Coś zabija ale po co?? nie zjada tylko unicestwia. Halo nikt nie zwraca uwagi na metro stojace w tunelu i blokujace tory?? A jak już zabija to dlaczego nie wszystkich?? Po co zaczeli wątek przeszłości tego stwora.
Co do Requiem to zupełna klasa filmu. Nie ma co porównywać i zaczynać dyskusji na ten temat.
Gra aktora. Jest wielu aktorów ,którzy graja w wielu gatunkach filmu i w każdym się sprawdzają, Zgadzam się z przedmówcą.

emfanka

Kościej, jak nie skumales "Requiem dla snu" to juz Twoj problem, widac ze nigdy nie miales do czynienia z tematem narkotykow. Nie mam ci tego za zle, ale Requiem wcale nie jest nudny, ma w sobie gleboki przekaz m.in. taki zeby nie cpac :). A co do "Lęku", to ten film rzeczywiscie jest daremny, nie ma w nim nic strasznego, jest wiele pomylek i glupich zachowan postaci, nie mowiac o tym ze nie ma tam nic strasznego (ale to oczywiscie tylko moje zdanie, przepraszam jak kogos urazilem :)) No i to by bylo na tyle. Aha jeszcze odpowiedajac na twoje pytanie co do horrorow, to rzeczywiscie ostatnio ciezko zaznac dobrej produkcji tegoz gatunku. Mi osobiscie podobaly sie ostatnio: Ring, Hills Have Eyes, Wrong Turn, The Amityville i jeszcze kilka, natomiast nie chce mi sie teraz ich przypominac bo pisze posta na szybko. Pozdrawiam i rzycze spelanienia swoich filmowych oczekiwan :).

ocenił(a) film na 10
lokhy

Czyli według ciebie Requiem to film tylko dla tych co ćpali bądź ćpają i przekaz jest taki aby nie ćpali :P Są gusta i guściki :) Jeden lubi "Lęk" a inny "Requiem dla snu" :) Pozdrawiam wszystkich co się na mnie rzucają z pazurami by wydrapać mi oczy za MOJĄ opinię :)

kosciej_99

Weź się człowieku uspokój, nikt ci nie chcę oczu wydrapać, o jedynie czysta wymiana poglądów, jeżeli odbierasz to jako atak, twoja sprawa.

kosciej_99

Nie mowie ze to film dla tych co cpali, jednak napewno ci co mieli z tym do czynienia lepiej go zrozumieja. Poza tym ja Ci zadnych gustow nie narzucam, ogladaj co chcesz, ja Ci tylko mowie co mysle na temat tych filmow, a Twoje zdanie niech sobie bedzie jakie chce :). Poza tym nie ma co porownywac obu filmow, bo to calkiem inne dwa gatunki.

ocenił(a) film na 10
lokhy

Ja porównuję te filmy??????? Przytocz (raczej skopiuj :P ) fragment mojego zdania gdzie porównuję te dwa filmy.....Jak udowodnisz że ja naprawdę je porównałem to ok :)

kosciej_99

"motyw metra podwyższa jakość tego filmu:)Nie jest to tak nudne i głupie jak "Requiem dla Snu":)"
Jeszcze nie widzisz? Bo jeśli określenie jakiegoś filmu gorszym od omawianego nie jest ich porównaniem to widać nie da się z Tobą dogadać.
Poza tym masz jakieś problemy z logicznym myśleniem. Najpierw krytykujesz ludzi uważających Lęk za gniota. Następnie krytykujesz film zupełnie niezwiązany z tematem i szufladkujesz aktora patrząc tylko na jedną rolę. I na koniec ganisz ludzi za to że wdali się z Tobą w polemikę i nie zgadzają się z Twoim zdaniem. Fajnie...

ocenił(a) film na 6
Zooff

to się nazywa schizofrenia, autor tematu ma problemy, ale nie możemy mu niestety pomóc (;

kosciej_99

Porównanie do Requiem jest głupie i absolutnie bez sensu..

ocenił(a) film na 10
Bad

No tak racja bo requiem to film dla ćpunów no i ten film dla snu jest absolutnie bez sensu :P

kosciej_99

Nie będę komentował bo mi Ciebie żal człowieku. 99 to chyba twój rocznik.

ocenił(a) film na 10
lokhy

Nie będziesz komentował bo nie masz argumentów frajerze a ja wygrałem :) I moje słowo jest święte jak widać :)

kosciej_99

Twoje słowo jest warte tyle co kozi bobek. A mózgojad to by w Twojej głowie z głodu umarł...

ocenił(a) film na 10
lokhy

Mózgojad, kozi bobek?????!!! Człowieku (czytaj frajerze:P) już nikt nie używa dawno tych słów!!!! Zresztą to forum filmu a nie aby się wyżywać na kimś więc jak masz (a masz na 100%) jakiś kompleks to idź gdzie indziej!!!!

kosciej_99

Nie widzisz człowieku że wszyscy mają Cię w dupie i uważają za idiotę? Weź się nad Sobą zastanów, bo jednak reakcja tylu różnych charakterów na Twoją osobę musi coś znaczyć.

ocenił(a) film na 10
lokhy

No tak racja przyznaję :(.... że jesteś frajerem :p I wszyscy co mi odpowiadają bo udało mi się was zachęcić do zainteresowania się tym filmem :) Jak zawsze moje na wierzchu :)

kosciej_99

Żałość,psycholem Cię nazwać nie można bo zazwyczaj osoby chore psychicznie są bardzo inteligentne.

użytkownik usunięty
kosciej_99

Chłopcze po co Ty przychodzisz na forum i zaczynasz dyskusję, skoro nie rozumiesz, na czym ona polega? Nie dość, że wszystkie Twoje wypowiedzi są żałosne to jeszcze sprawiasz wrażenie, że przyszedłeś tutaj tylko po to, żeby obrażać ludzi.
Co to wogóle jest za tekst: "No tak racja przyznaję :(.... że jesteś frajerem."?

Może nikt Ci jeszcze tego nie powiedział, ale to co piszesz, świadczy tylko o Tobie...

ocenił(a) film na 10

A co to ciebie obchodzi co o mnie świadczy ??? Powinieneś rozróżniać życie realne i virtualne, więc nie chrzań mi tu o tym że to co piszę świadczy o mnie!! W życiu virtualnym (czyli na internecie) można być każdym i wypisywać i wciskać innym (najczęściej dziewczynom) wszystko co nie jest prawdą o tobie samym czy też o czymś innym lub o kimś. Także Lęk jest jednym z najlepszych filmów wszech czasów :)

użytkownik usunięty
kosciej_99

Nie, mnie to na pewno nie obchodzi 'co o tobie świadczy'.
Ale widać nie zdajesz sobie sprawy, że się ośmieszasz... Nawet jeśli nie wiemy, kim jesteś naprawdę, to i tak twoje zachowanie jest żałosne.

kosciej_99

Dałem ten temat jako obserwowany i teraz żałuje.Dyskusja tutaj osiągnęła poziom filmu, o którym miała być, treścią całkowicie z nim niezwiązaną.Może to i ciekawy sposób zwrócenia uwagi na tytuł..
Pozdrowienia dla pana ściemniacza panienek.
Kula w web-ek..

ocenił(a) film na 5
Bad

No poprostu ŻAL mi wszystkich. Kościej prosił jedynie o podanie tytułów filmów w których akcja dzieje się w metrze. A wy zaczęliście osądzać go o jakieś bzdetale. Requiem dla snu nie ma nic wspólnego z Lękiem, ale po co wciskać komuś na siłę i ciągle powtarzać, że Reqiuem to Taaaki fajny film, ELOOO. Jak komuś się nie podoba, to już niczyja inna sprawa tylko tej osoby, której sdię NIEpodoba. Dyskusja żałosna, bo zupełnie skroczyła z drogi. :/

ocenił(a) film na 10
Promicious_Girl_or_Boy

Raven ale czy to moja wina że w naszym (niby mądrym) społeczeństwie są ludzie?? którzy nie rozumieją co się do nich mówi prostymi słowami!!?? Właśnie podobno panuje wolność słowa a ja jak powiedziałem (napisałem) prawdę o tym że MI się requiem nie podobał to już jestem bleee i feeee. Raven i Matt17 jedyni rozumujący pozytywnie faceci :) Pozdrawiam waszą dwójkę i wszystkich innych (którzy oczywiście nie zrozumieli mnie a tylko potrafili zjechać mnie za MOJE zdanie) bo w życiu głupiemu się ustępuje :P

ocenił(a) film na 5
kosciej_99

Um. Poważny błąd Kościej. Jestem płci odmiennej :P. Oczywiście wina nie twoja, że w naszym społeczeństwie są ludzie bez inteligencji ;d.

ocenił(a) film na 5
Promicious_Girl_or_Boy

Nie wiem, bo nie ogladalam tego filmu...Atak na metro. Ponoc tam sie dzieje akcja w metrze. Po opisach i fotosach mozna stwierdzic...ale czy cala akcja tam przenosi? To Aj dont noB

ocenił(a) film na 10
Promicious_Girl_or_Boy

A no sorki :) Nie wiedziałem kim jesteś (jakiej płci) a nick Raven kojarzy mi się raczej z facetem choć ja nie znam genezy dlaczego właśnie tak nazwałaś siebie tu :) Pomyłka rzecz ludzka :) Ale głupota tych wszystkich ludzi z filmwebu ,co nie zajarzyli i mnie zaczęli osądzać, to już jest zbyt wielka głupota by uznać to za ludzkie :P A co do tego filmu "Lęk" to jest to taki ot zwyczajny horror o potworku w metrze, mi się podobał klimat tego filmu może dlatego wywarł na mnie pozytywne wrażenie bo oglądałem go w Irlandii Północnej :) Ale można go sobie obejrzeć i odstawić na półkę, w końcu tak się robi z każdym filmem :P Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 5
kosciej_99

Pomysł na akcje był dobry.
________
Ale można go sobie obejrzeć i odstawić na półkę, w końcu tak się robi z każdym filmem :P
________
Z tym się zgdzam. W swojej małej videoteczce mam około tysiąca filmów i większość z nich poszła w odstawkę. Zwykle oglądnę film i już do niego nie wracam, choć pamiętam takie czasy kiedy 1 horror oglądałam codziennie, a w dodatku taki badziewny ;] DOG SOLDIERS [Nie chodzi mi tutaj o pomysł, tylko sztuczność. Wilkołaki wyglądały jak na szczudłach ;]]
A co powiesz na filmy wojenne??

ocenił(a) film na 5
kosciej_99

Pomysł na akcje był dobry.
________
Ale można go sobie obejrzeć i odstawić na półkę, w końcu tak się robi z każdym filmem :P
________
Z tym się zgdzam. W swojej małej videoteczce mam około tysiąca filmów i większość z nich poszła w odstawkę. Zwykle oglądnę film i już do niego nie wracam, choć pamiętam takie czasy kiedy 1 horror oglądałam codziennie, a w dodatku taki badziewny ;] DOG SOLDIERS [Nie chodzi mi tutaj o pomysł, tylko sztuczność. Wilkołaki wyglądały jak na szczudłach ;]]
A co powiesz na filmy wojenne??

ocenił(a) film na 10
Promicious_Girl_or_Boy

Filmy wojenne do mnie zupełnie nie przemawiają bo po co oglądać się w tył w przeszłość jak żyjemy tu i teraz w XXI wieku :) Lęk na pewno nie zalicza się do klasy filmów wojskowych :P hahaha A Dog Soldiers to rzeczywiście badziewny film ale miał coś w sobie (klimat nocy w chatce odciętej od ludzi, pośród lasu) :) Ogólnie to Neil Marshall robi wciągające filmy np. Zejście :)

ocenił(a) film na 5
kosciej_99

Wiem, że LĘK nie jest filmem wojennym :PPP Bo przecież tam jest w ogóle co innego...nie ma żadnego wojska...oj... a wojenne dziejące się w Iraku? To wcale nie jest jakiś późny wiek...A inne horrory? Co powiesz na ich temat??

ocenił(a) film na 10
Promicious_Girl_or_Boy

Mmmmm mógłbym dużo powiedzieć na temat innych Horrorów ale jak nie trudno się domyślić (bo idioci są wśród nas) to zaraz jak napiszę że jakiś film mi się podobał a inny nie to zaraz posypią się na mnie gromy od ludzi?? którzy od kumpli zasłyszeli że ten film co MI się nie podobał jest cool i trzeba go lubić bo tak wypada w towarzystwie :P Więc lepiej nie wydawać SWOICH opinii tu na forum, zwłaszcza na forum genialnego filmu Lęk :P

ocenił(a) film na 5
kosciej_99

Jak zauważyłam na tym forum piszymy [narazie] tylko my ;] Nie bój sie wyrażać własnych opinii. Inni ludzie nie powinni na to wpływać. Jak już napisze się swoją wypowiedź, to nikt ninny na siłę nie może jej zmienić, bo to tylko twoja decyzja.
Mi np. podoba się :
W mroku zła
Mroczne szczątki
Śmiertelna gorączka
Tooth & Nail
Retun to house of haunted hill
hotel śmierci
Kłamstwo [Cry wolf]
Pogłos [tylko muzykaaa]
Katakumby
Wzgórza mają oczy 1 2
436 mieszkańców
Statek widmo
Smakosz [ jako tako]
Wściekłość
Martwa cisza
Madhouse
Wind chill
Droga bez powrotu
Narodziny obłędu
Ultimatum [House of 9]
Van Helsing [ ale to nie horror ]
Przed burzą
Mroczne opowieści
Może jeszcze : Pozostać przy życiu. Dracula 2000. Antygatunek. Plaga [Reaping]. Zew krwi. Oszukać przeznaczenie 1 2 3. Piła 3,4. 1408. Amityville.
Jak oczymś nie zapomniałam.
Wiem, że połowa z tych filmów jest taka EE, ale ważne że mi się podobają ;]]

ocenił(a) film na 10
Promicious_Girl_or_Boy

Niestety na tym forum pisali wcześniej debile ale my akurat piszemy normalnie :) Te filmy co wymieniłaś to co prawda jest kino bardzo niewysokich lotów ale przecież nikt normalny od horroru nie oczekuje żadnej głębi tylko dobrej rozrywki :) Ja bardzo chcę zobaczyć dwa filmy szczególnie : "Dead Birds" i "Dead End" :) Nie mogę ich dostać nigdzie a nie będę oglądał na kompie bo to totalne zjeb..... oglądania filmu :P

ocenił(a) film na 5
kosciej_99

Nie prawda, źle to określiłeś. Niektóre z tych powyżej wymienionych filmów są naprawdę świetną produkcją. O wojennych i komediach nie będę już wspominać, bo za dużo do wypisania bzdetali ;]
Do tego dochodzi jeszcze Redukcja. :)[horroro komedia]
Właśnie, a co powiesz na temat komedii? Lubisz je tak samo jak horrory?

ocenił(a) film na 5
Promicious_Girl_or_Boy

Ja właśnie ściągam Drogę śmirci, a co do tych ptaków, to może znajdziesz na www.torrenty.org.
Ja nigdy filmów nie oglądam na kompie, tylko na dvd ;]