Jak można będąc samym w lesie i spotykając gości jak z Wrong Turn zapytać ich czy mają telefon? no wybaczcie...
to daj koleś przykład fajnego horroru bo wszyscy mówią że ten horror do dupy ten tez to daj przykład jakiegoś co ci sie podobał...
Ale filmu nie widziałem więc nie wiem:D
A wogóle jakie jest zakońćzenie? Może ktoś dać spojla bo naprawde szkoda mi czasu na ten film. :D
generalnie przesłanie filmu jest takie, że jak ktoś jest oddanym katolkiem albo ultra katoliczką z normalnej rodziny w USA to lepiej niech nie bierze grzybków ani żanego innego stuffu, bo zabije wszystkich w pobliżu heh...
i ja podam.
Lśnienie
Dziecko Rosemary
Forbidden Siren
Ju-On
The Eye, trzy części
Shutter właśnie:D
z gatunków growych (nie dla wszystkich) Silent Hill
Obcy
Absolutnie mistrzowskie "The Thing" Carpentera z niesamowitym zakończeniem.
Czy nawet całkiem znośna polska Hiena z Szycem. (na pewno lepsza od tych grzybów)
Świetne i ambitne horrory leżą w zasięgu ręki trzeba jedynie powiedzieć swojemu mózgowi, żeby się włączył i zaczął myśleć, i gdy ten zacznie myśleć, zauważysz że Shrooms są h.ujowe jak barszcz i że jest masa świetnych i klimatycznych horrorów.
aye popieram, zwlaszcza w przypadku Shutter - sceny grozy co prawda przewidywalne, ale nawet ogladajac trzeci raz skakalam w siedzeniu ze strachu ;)
nawet teraz sie boje - na sama mysl o amerykanskim remake'u.
popieram calkowicie, film denny, ani straszny ani nawet co gorsza smieszny :P i tez mnie to uderzylo - wchodzi laska do drewnianej chalupy w srodku lasu i pyta dwoch gosci ktorzy wygladaja jakby od 50 lat innego czlowieka nie widzieli czy maja telefon.
Filmy ktore wypisaliscie sa calkiem inne typowe potworki itd. BRECHTA :P
Lęk jest filmem ktory ukazuje zmieniajaca sie psychike czlowieka .. Wiem najlepiej jakie rzeczy moga sie dziac po gibonkach i mowie wam ze film wcale nie jest klamliwy :PP Moj kolega ganial mnie cala noc z nozem ;] ale wkoncu przywalilem mu w lep palka teleskopowa i stracil przytomnosc :p Z gibonami trzeba uwazac :P
a Lsnienie to przepraszam co jesli nie film pokazujacy zmieniajaca sie psychike czlowieka? ;)
zreszta, to ze wiadomo co chcieli pokazac tworcy czy nawet to, ze sa w tym filmie elementy 'z zycia wziete' nie zmienia faktu ze film jest (imho) mizerny :/ pomysl z grzybkami mozna bylo zrealizowac na wiele sposobow, a wyszedl film plytki, nijaki i przewidywalny. no i ewidentnie utrzymany w konwencji horroru wiec nie dziw sie, ze w ramach tego gatunku go osadzamy ;)
"Lęk jest filmem ktory ukazuje zmieniajaca sie psychike czlowieka " buahahahaaaa
ale trudność. Nastolatki w lesie, biorą grzyba i zaczynają wariować. Tak naprawdę głeboka myśl i film psychologiczny:D Może o innym filmie rozmawiamy???
"Wiem najlepiej jakie rzeczy moga sie dziac po gibonkach" - miło, że się z nami dzielisz życiowymi przygodami, ale to nie jest priorytek w dwugodzinnym filmie. Bo to, że ludziom odpierdala bo narkotykach, szczególnie dużej ilośći to wie chyba, każdy mniej lub bardziej inteligentny człowiek. A ten film nie wiadomo czym chce byc, a jak chcesz film dobry o narkotykach to obejrzyj Las Vegas Parano. OT co.
"a jak chcesz film dobry o narkotykach to obejrzyj Las Vegas Parano. OT co."
popieram, i dorzucam, ze jak chcesz film o narkotykach, ktory na prawde posiada glebie psychologiczna to Rekwiem dla Snu. grzybow tam moze nie ma, ale kopa w dupe daje sto razy lepiej niz ten filmik, ktory krecic moze chyba tylko najaranych nastolatkow :/
jeśli chodzi o narkotyki to ja dorzucam jeszcze The Trip i całą serie Cheech&Chong a horrorów Tale of two sister łaaaaaa......