PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298552}

Lęk

Shrooms
2007
5,5 14 tys. ocen
5,5 10 1 13852
5,0 4 krytyków
Lęk
powrót do forum filmu Lęk

nie wiem...

ocenił(a) film na 6

Film dość dziwny...

Kolejny horror z młodzieżą jakby mogło się zdawać. No ale na sam początek juz miły akcent i na komórkach wcale nie ma brak zasięgu. Wytłumaczenie ich zabrania może nie było 1 klasy ale miło mi sie zrobiło ze nie usłyszałem tego co zawsze.

Jak mnie denerwują ludzie, którzy mówią, że film jest przewidywalny i że sie juz wsyztskiego domyslili... bladź niewątpliwie muszą mieć dar. Jedyne czego sie domyslisz to to czego chce reżyser co do samego skonsruowania sceny to niewiele wiesz jedynie ogólny szkeilet mozesz w jakis sposób poznac przez tak zwane przeze mnie "sceny wyjaśniające" poprostu taki bezsensowne wytłumaczenie czegoś by pózniejsza akcja miała sens. W tym filmie była to opowieść o grzybkach, ich właściwościach i bla bla bla. No okej juz wiemy czego sie spodziewac... szkoda tylko że gra głónej bohaterki była dosc irytująca... troche drewniana... moze to dobra aktorka i umie grac, ale mnie w tym filmie nie zadowoliła.

Ciekawym wątkiem jest opowiesc o tym zakładzie dla młodocianych, niewątpliwie buduje on klimat, a usytuowanie akcji w lesie też ma swoje zalety. W lesie jest coś strasznego...

Dramaty osobowości, ciężkie wybory, głębia psychologiczna... nie ma tego w tym filmie jest to film dość ciekawy i efektowny, ale prosty.

Końcowa scena gdyby nie ona tak by sie wszytsko kupy nie trzymało... a tak wszystko ma sens i po co Ci ludzie lasu (by było na kogo wine zwalić) i kto zabijał dlaczego, nawet nie jest tu wykluczony element parapsychologiczny np. że może to jakich duch działał ;>?

Film ogólnie ogląda sie cieżko i jest bardzo denerwujący, koncówka jest godna kilku osławionych prodkcji, ale nie bede ich wymieniac. Scenariusz zasługuje na wielki plus. Taka 7 mocna

ocenił(a) film na 4
Newelowsky

No nie wiem jak dla mnie co może Cię zdenerwować :P to film był przewidywalny i nie uważam sie za jakiegoś Alfe i Omege ale zakończenia domyśliłem sie po 30 min filmu .... :/ a to troche słabo bo wolał bym żeby mnie zaskoczył.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
don_camillo85

moim skaromnym zdaniem ten film jednak wyskakuje troche ponad ostanie tanie horrory. Tak jakoś oglądam co mi w ręce wpadanie (sadysta, niepokój, pulse, vacancy, girl next door, bug i bede sie za bagno brał) i jedynie girl next door lepiej wypada no ale to troche inna bajka. Szczerze to film przez wiekszość czasu mnie irytował. Dlaczego nagle przeszłość zaczeła widziec ta babka i w ogóle te całe wizje takie naciągane... no i końcówka dużo wyjaśniła choć i tak gra głównej bohaterki była słaba. Fabuła tak czy siak czy ktos sie domyslił czy nie jest dobra, klimat lasu tez niczego sobie.
Jak dla mnie zaskok, że tak dobrze wypadł