PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241962
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

A jak się wam podobał ten super potworek z "labiryntu". Myślę ze jest to jedna z najlepszych i najbardziej przerażających postaci horrorowych jakie widziałem. Co wy na to? A film bardzo sympatyczny. Polecam.

ocenił(a) film na 9
smolgicu

Kapitalny pomysł z potworem z rękami w dłoniach. Oczoręki był zajebisty.
Swoją drogą nazwanie tego filmu sympatycznym to jak nazwać Giertycha wesołkiem.

ocenił(a) film na 7
Travis

Oczoręki na miarę Silent Hill, najlepszy w filmie, Faun przy nim jest pionkiem :)
a sam film nieźle, tylko jedno pytanie: dla kogo jest to film? Dla dzieci za brutalny, dla dorosłych za infantylny. Raczej nie wydaje mi się żebym nie potrafił się wyluzować i pozwolić pochłonąć produkcji, ale problem polega na tym, że postacie są czarno-białe, a sama fabuła dość standardowa. Wyszła baśń - aż i tylko tyle

użytkownik usunięty
Slayer

Dlaczego zbyt infantylny??? Tylko dlatego, że są tam wątki baśniowe?

ocenił(a) film na 7

SPOILER!
Wątki baśniowe ogólnie mi się podobają. Pisząc "infantylny" bardziej miałem na myśli, że nie ma postaci pośrednich, każdy jest wyraźnie zły albo dobry, przy tym faszysta to już zło w czystej postaci mordujący na wiwat, w scenie z królikami to wygląda już nieco groteskowo.

ocenił(a) film na 9
Slayer

scena ta oddaje klimat tych czasów i 'czar' ludzi pokroju kapitana Vidal'a

użytkownik usunięty
Slayer

A sam Faun? Do której kategorii byś go przypisał? Dobry czy zły? A może wypośrodkowany:)
Poza tym taka skrajnośc to też element baśniowy.
Ja mam 24 lata widzialem ten film 4 dni temu a on mi ciągle siedzi w głowie. Jest w tym filmie dużo rzeczy nad którymi dorośli mogą pomyślec...

ocenił(a) film na 7

Faun (poza tym, że wygląda na istotę po dość ciężkich przejściach:) )jest zdecydowanie dobry, pomaga dziewczynce, jej matce. Właściwie wszystko co dobrego spotyka bohaterkę to dzięki niemu

użytkownik usunięty
Slayer

Ja tam nie jestem przekonany co do postawy Fauna. W pewnym momencie odwrócił się od Ofelli bo złamała zasady a na końcu chciał skrzywdzi jej brata. Coś tam w nim złego i niedopowiedzianego tkwiło.

ocenił(a) film na 7

był konsekwentny - powiedział, że nie wolno to nie wolno. A na końcu przecież mówi, że dobrze wybrała, że nie pozwoliła brata skrzywdzić. Mnie się film podobał, ale mnie nie zachwycił, raczej gramy w jednej drużynie wszyscy, tylko ja mam pewne zastrzeżenia po prostu :)

użytkownik usunięty
Slayer

To w porządku... bardzo w porządku...

ocenił(a) film na 9
Slayer

Postacie są czarno-białe bo takie postacie są zawsze w baśniach. Takie podejrzewam było zamierzenie twórców. Miała być bajka dla dorosłych i wyszło moim zdaniem idealnie. Mi się bardzo podobał.

ocenił(a) film na 10
smolgicu

Oj zgadzam sie. Oczoreki byl super :D Faun zreszta tez niczego sobie :D
[Osobiscie od razu zauwazylem Fauna w tej studni gdy byl "przyklejony" do sciany w tej "studni", tylko nie wiadomo jeszcze bylo wtedy co to :P]
Film to rzeczywiscie basn tylko czy dla doroslych hmm... Ciezko powiedziec. Jestem dorosly [21 lat :P] i mnie sie podobal, ale mojej mamie to watpie [chociaz nie jestem w 100% pewien]. Mojemu bratu [13 l.] tez raczej nie bo jest w nim za malo magii, bajkowosci no i wojna a za wojennymi to nie przepada :P
Film jest dobry jednak do kogo jest skierowany ... o tym wieca tylko (s)tworcy :D