A jak się wam podobał ten super potworek z "labiryntu". Myślę ze jest to jedna z najlepszych i najbardziej przerażających postaci horrorowych jakie widziałem. Co wy na to? A film bardzo sympatyczny. Polecam.
Kapitalny pomysł z potworem z rękami w dłoniach. Oczoręki był zajebisty.
Swoją drogą nazwanie tego filmu sympatycznym to jak nazwać Giertycha wesołkiem.
Oczoręki na miarę Silent Hill, najlepszy w filmie, Faun przy nim jest pionkiem :)
a sam film nieźle, tylko jedno pytanie: dla kogo jest to film? Dla dzieci za brutalny, dla dorosłych za infantylny. Raczej nie wydaje mi się żebym nie potrafił się wyluzować i pozwolić pochłonąć produkcji, ale problem polega na tym, że postacie są czarno-białe, a sama fabuła dość standardowa. Wyszła baśń - aż i tylko tyle
SPOILER!
Wątki baśniowe ogólnie mi się podobają. Pisząc "infantylny" bardziej miałem na myśli, że nie ma postaci pośrednich, każdy jest wyraźnie zły albo dobry, przy tym faszysta to już zło w czystej postaci mordujący na wiwat, w scenie z królikami to wygląda już nieco groteskowo.
A sam Faun? Do której kategorii byś go przypisał? Dobry czy zły? A może wypośrodkowany:)
Poza tym taka skrajnośc to też element baśniowy.
Ja mam 24 lata widzialem ten film 4 dni temu a on mi ciągle siedzi w głowie. Jest w tym filmie dużo rzeczy nad którymi dorośli mogą pomyślec...
Faun (poza tym, że wygląda na istotę po dość ciężkich przejściach:) )jest zdecydowanie dobry, pomaga dziewczynce, jej matce. Właściwie wszystko co dobrego spotyka bohaterkę to dzięki niemu
Ja tam nie jestem przekonany co do postawy Fauna. W pewnym momencie odwrócił się od Ofelli bo złamała zasady a na końcu chciał skrzywdzi jej brata. Coś tam w nim złego i niedopowiedzianego tkwiło.
był konsekwentny - powiedział, że nie wolno to nie wolno. A na końcu przecież mówi, że dobrze wybrała, że nie pozwoliła brata skrzywdzić. Mnie się film podobał, ale mnie nie zachwycił, raczej gramy w jednej drużynie wszyscy, tylko ja mam pewne zastrzeżenia po prostu :)
Postacie są czarno-białe bo takie postacie są zawsze w baśniach. Takie podejrzewam było zamierzenie twórców. Miała być bajka dla dorosłych i wyszło moim zdaniem idealnie. Mi się bardzo podobał.
Oj zgadzam sie. Oczoreki byl super :D Faun zreszta tez niczego sobie :D
[Osobiscie od razu zauwazylem Fauna w tej studni gdy byl "przyklejony" do sciany w tej "studni", tylko nie wiadomo jeszcze bylo wtedy co to :P]
Film to rzeczywiscie basn tylko czy dla doroslych hmm... Ciezko powiedziec. Jestem dorosly [21 lat :P] i mnie sie podobal, ale mojej mamie to watpie [chociaz nie jestem w 100% pewien]. Mojemu bratu [13 l.] tez raczej nie bo jest w nim za malo magii, bajkowosci no i wojna a za wojennymi to nie przepada :P
Film jest dobry jednak do kogo jest skierowany ... o tym wieca tylko (s)tworcy :D