PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241974
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Co to w ogóle miało być ?! W ogóle to o czym był ten film ? O tym jak sprawnie używać noża, młotka czy butelki by zabić człowieka ? Ja tu czegoś nie rozumiem chyba... to raczej był film o zabijaniu, czasem poprzeplatany elementami fantastyki. Czemu nie mogło byc odwrotnie ? Krwi i przemocy było zdecydowanie za dużo, aż normalnie wykręcało od tego :| Postrzelać komuś w łeb parę razy było również "pasjonujące"...
A coś fajnego? To "coś" z o czami w rękach, wyglądające jak worek na ziemniaki :P Końcówka... jakaś dziwna...
Spodziewałem się zdecydowanie więcej, a nie krew, przemoc i jakiś faszysta :>

ocenił(a) film na 10
kamciox6

Tak, a oto kolejna osoba która oglądając Nieodwracalne zauważyłaby tylko zmasakrowaną gaśnicą twarz. Chcesz zobaczyć brutalny film ? Zapraszam na Funny Games lub Man Bites Dog czy chodźby Labolatorium Diabła - bo o ile w Faunie są sceny przemocy to mają swoje uzasadnienie, nie są pokazywane jako przemoc dla przemocy a bardziej jako kontrast. Podejżewam że byłeś jednym z oprawców Pasji - bo naturalizmu specjalnie nie lubisz a i Jezusa biczowali skarpetkami a do krzyża przytwierdzili sznurkami na poduszeczkach.
Swoją drogą, wyobrażasz sobie film o wojnie gdzie nie ma przemocy ? Gdzie każdy wita każdego szerokim uśmiechem, rozdają sobie prowiant i co wieczór upijają się wspólnie przy ognisku. Powinieneś dodatkowo napisac na forum któregoś z wojennych filmów typu Kompania Braci bądź Szeregowiec Ryan - że "tyle krwi, sama przemoc, podziurawione zwłoki i pourywanwe nogi - myślałem żę na wojnie grali w paintballa"

ocenił(a) film na 10
Kolbe

no wiesz, to miał być film fantasy, a zrobił się wojenny

ocenił(a) film na 2
Kolbe

Z tego co mi wiadomo, to nie miał być film wojenny, także stąd to zdziwienie, że zdecydowanie za dużo przemocy. Nie widzę przyjemności ogladania filmów, gdzie bezustannie tłuką się czym popadnie i zabijają umarlaków obok wątku postaci fantastycznych :)

ocenił(a) film na 10
kamciox6

Bezustannie ? Nie przypominam sobie żeby Faun okładał czymś Ofelie, tak wogóle to tak żeby ktoś kogoś czymś bił : 2 sceny ? Vidal butelką, druga akcja w szopie i tyle, zresztą o czym ja gadam - tu nie ma o czym rozmawiać i poza tym, ja wcale nie mówie że jest to film wojenny a jedynie cała historia opowiedziana jest na jej tle a to już różnica. I podkreśle ponownie jeśli jesteście w stanie zauważyć tutaj jedynie brutalność to naprawde wam współczuje i polecam ponownie wyżej wymienione tytuły, tam na pewno niczego więcej nie zauważycie.

ocenił(a) film na 2
Kolbe

Z całym szacunkiem nie mam zamiaru oglądać podanych przez Ciebie pozycji :)
Szkoda bardzo, że jeszcze Faun miałby kogoś tłuc... lepiej, by Faunem zatłuczono :)
Tak poważnie, to zwróć uwagę "85% krwi" tego było zdecydowanie za dużo i to nie były 2 sceny :) Było ich więcej, co nie trudno zauważyć - dla mnie nie jest dziwne, że obraz świata fantastycznego ( tam zresztą też pan worek na kartofle [ z oczami w rękach ] pozbawił wróżek głów ), przesłania brutalność, która dominowała.
Historia Ofelii na tle wojny przedstawiona ? Wręcz przeciwnie wynikałoby :)

ocenił(a) film na 8
kamciox6

nierozumiem calego zamieszania wolol tego filmu ze taki brutalny i krwisty.
bardzo fajny film, dokladnie taki jak o nim myslalem zanim nie yslyszalem tyle krwistych opinni. opowiesc o dziewczynce zyjacej w swiecie basni i niespodziewanie do niego wciagnietej. jesli chodzi o te "brutalne" sceny to zupelnie nierozumiem oburzenia. niezostalo tu nic pokazane z jakims dobitnym okrucienstwem. owszem dalo sie zrozumiec tyranie kapitana, okrucienstwo wojny czy niebezpieczenstwo misji Ofelii, ale to oto chyba wlasnie chodzilo. niebylo wcale tutaj takich wizualizacji okrucienstwa jak w hostel czy pile..