PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241962
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Arcydzieło!!!

ocenił(a) film na 9

Świetny film!!Del Toro jest wyśmienity!!!
Nagrody dla tego filmu jak najbardziej zasłużone!!!!
10/10!!!!!

użytkownik usunięty
radexw33

Wielkie dzieło! Niesamowite emocje które szarpią człowiekiem na wszystkie strony! Nie do przegapienia. Podczas drugiego seansu tego mistrzostwa nie mogłem się otrząsnąć z zachwytu. Zmieniam ocenę na 10. Unikatowy, wielki film. Emocje, emocje!

ocenił(a) film na 6
radexw33

Nie wiem jak temu filmowi można dać 10/10 i nazwać go arcydziełem. Fakt, że po prostu preferuje odmienne gatunki, ale w Labiryncie fauna było kilka rzeczy, które wybitnie mnie denerwowały. Rozumiem, że po części to była baśń, ale duża część filmu miała być realistyczna, a taka nie była.
Np. kapitan otrzymuje ciężkie rany kłute, a po krótkim czasie jego sprawność fizyczna i zachowanie wskazuje jakby nic się nie stało.
Po drugie Mercedes właściwie rozrywa mu policzek brudnym, pewnie niezbyt ostrym nożem, a rana wygląda na czyściutką jakby ktoś to zrobił skalpelem z chirurgiczną precyzją.
Na samym końcu Ofelia leży ciężko ranna dość długi czas z mocną krwawiącą ręką nad tym portalem, ale dopiero gdy podchodzi do niej Mercedes to dla patosu dopiero wtedy otwiera się portal, a oprócz tego mocno zżyta z dziewczynką służąca nawet nie stara się jej ratować tylko czeka aż umrze.
Ogólnie pomysł na film miał potencjał, ale za przewidywalność, nierealistyczność i przesłodzone zakończenie ode mnie tylko 6/10.

ocenił(a) film na 10
mierzyn1

@mierzyn, przesłodzone zakończenie? Ono jest zarazem smutnie i szczęśliwe.

mierzyn1

... pisze sie SPOILER przy tego typu wypowiedziach... Ludzie czytający komentarze niekiedy nie mają ochoty wiedzieć co jest w filmie, a Ty to po mistrzowsku ujawniasz... Zastanów się

ocenił(a) film na 7
dulaw

to niech nie czytają komentarzy
jak zwykle źle oceniony film
okropny film
jeden z najgorszych filmów jakie widziałem

lukasrzyman

Nie znasz się.

ocenił(a) film na 6
Syenne

Spodziewałem sie lepszego filmu. Szkoda że nie ma na filmwebie połówek to bym dał 6.5/10