Po wypowiedziach na filmwebie na temat labiryntu stwierdzam, że większość z was to kompletni idioci pozbawieni jakichkolwiek uczuć... napisałbym masę przekleństw i wyzwisk pod adresem tych co nie zrozumieli filmu ale to i tak nic nie zmieni, sad but true
Potwierdzam! Film jest arcydziełem zmusza widza do myślenia zadaje pytania na które należy odpowiedzieć samemu (ale niestety wiele osób myśli że to błędy w scenariuszu)! Jak już ktoś napisał "jest to hołd złożony potędze wyobraźni" Widać że wiele osób... tego daru nie posiada!!!
spokojnie.... nikt nie rozumie filmów odbiegającycyh od tych kryminalno-sensacyjnych gówień przekazujących jedynie to, że ... no własnie co? Nic.
Teraz sie tylko taki szmelc ogląda. Labirynt to przepiekny film, jedyny w swoim rodzaju, tajemniczy, inne niz wszystkie. Ale my jestesmy prostym spoleczenstwem zeby odbiec od ogladanych codziennie gowien i spojrzec na cos innego.
chołd złożony potędze wyobraźni...jak to pięknie powiedziane i trafnie!
Gdy pierwszy raz oglądałem ten film jeszcze dlugo po zakończeniu nie mogłem przestać myśleć na jego temat.oszałamiający wizualnie...jeden z moich ulubionych.
Ja również uważam, że to bardzo dobry film, ale niestety jak na mnie zabardzo krwawy. Przez to jednak bardziej zauważamy i doceniamy ten drugi,wymyślony świat, który o wiele bardziej mi zaimponował. Całość jednak oceniam pozytywnie i myślę, że jeśli nawet komuś się bardzo nie podoba to nie powinno się tak go krytykować jeśli zdobył Oscara, czyli jednka to nie byle co.
Ja również uważam że ten film jest arcydziełem ! Może i krwawy ale jakoś nie przeszkadzało mi to oczywiście 10/10 .