PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241967
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Tak jak dużo osób już tu pisało włączając ten film spodziewałam się raczej bajki dla dzieci (choć sama nie wiem czemu) a tu proszę jakie zaskoczenie bowiem okazuję się, że tak naprawdę baśniowa przygoda dziewczynki jest raczej na drugim planie. Mimo tego i tak jest bardzo wciągająca i ciekawa bo myślałam, że zobaczę w tym filmie przyjazne baśniowe stwory a tu proszę nawet i takie mogą byc złe ;) Bardzo dobry, oryginalny, realistyczny i to co lubię najbardziej - wzruszający film. Bardzo do gustu przypadły mi również postacię w filmie np. zły kapitan Vidal albo odważna Mercedes szczególnie scena gdy najpierw rani kapitana nożem później rozcina mu usta i mówi "Nie będziesz pierwszą świnią, którą wypatroszyłam!". A ze scen z Ofelią dla mnie najlepsza choć trochę przerażająca była scena z "drugim zadaniem". Podsumowując bardzo fajny film jeden z lepszych jakie ostatnio widziałam także uważam, że zdecydowanie zasługuję na 10/10 - to szczególnie za to oryginalne połączenie - z jednej strony dziewczynka ze swoim baśniowym światem a z drugiej - wojna domowa i sceny ociekające przemocą.