Ja jestem tydzien po obejzeniu w kinie i kilka minut po obejzeniu w domu. Ten film jest genilany. Znajac zycie obejze go jeszcze z 10 razy :):):). Co o tym sadzicie??
Cóż ja mogę powiedzieć...Arcydzieło. Film ogólnie dla wszystkich. Każdy znajdzie w nim to co chce. Najlepszy jaki kiedykolwiek widziałem. Zostałem fanem del Torro :)
nie no film dla wszystkich to nie jest, bo dla dzic to raczej sie nie nadaje :P a jezeli chodzi o tego rezysera to Blade juz widziałem a Hellboya nie mam zamiaru. Ale przyznac ze koles jest genialny jezeli chodzi o filmy :)
mozesz byc pewna ze sie nie rozczarujesz!! ja jestem zachwycony. I jeszcze to jak mowia po hiszpańsku. Gdyby ten sami film był po angliesku nie miał by tego samego uroku :) polecam
Zupełnie na chłodno to film :
a)który został surowo oceniony w Kinomaniaku
b)gdzie wróżka w pewnym ujęciu wydała mi się mało proporcjonalna :)
c)nieposiadający dobrze przemyslanego scenariusza.
Jak się wczujesz to a,b,c możesz zignorowac
Reasumując kto by co nie mówił na jego temat.. kupiłem klimat Labiryntu Fauna i polecam wszystkim tym w których tkwią pokłady wyobraźni.
P.S. Obejrzałem go raz i starczy ;)
Tak niesamowicie smutnego filmu to chyba w życiu nie widziałam...
Idąc do kina nie wiedziałam o nim za dużo, nie wiedziałam, że jest ograniczenie wiekowe od 18 lat, ale spodziewałam się baśni trochę w stylu "Opowieści z Narni" czy innej trylogii Tolkiena - stąd przypuszczam, że wiele osób może oczekiwać właśnie czegoś zupełnie beśniowego i być zawiedzionych, bo film nie dla każdego - trochę takie miałam wrażenie patrząc na wychodzących po projekcji z kina.
Ja zdecydowanie nie jestem zawiedziona, wręcz przeciwnie, uważam, że motyw baśniowy był genialnie wykorzystany jako środek, a nie cel: wielkie chapeaux bas dla reżysera. Jestem zachwycona filmem, ale nie jestem przekonana, że go jeszcze kiedykolwiek obejrzę - chyba nie dałabym rady...
eej wiecie co się stało?? w piątek sprawdziłam repertuar i "Labirynt Fauna" był na 17,45. W sobotę przyszłyśmy do kina i sie okazało, że oni już tego dzisjaj nie grają !! dobra moze to trochę moja wina, ze nie sprawdziłam repertuaru w sobotę(bo faktycznie mogło sie coś zmienić), ale sobie pomyślałam, ze przeciez jak nie na 17,45 do następny seans będzie gdzieś za godzinę może pół ( w koncu to kino ma ileś tam sal ) nawet przez myśl mi nie przeszło, że TAKI film będzie grany nawet nie całe dwa tygodnie ;/ Musiałyśmy iść z koleżankami do drugiego kina (na drugim końcu miasta ) ale to kino ma tylko jedną salę i grali tylko "Duchy Goi", no to poszłysmy na te duchy ale bardzo ciekawy film ;) nie zawiodłam się na nim ;) będe na "Labirynt" musiała jechac do Katowic ;/
Chciałabym pójść na ten film ze znajomymi.Z tego co na razie wyczytałam to mam mieszane uczucia, ale chyba jednak pójdę skoro większość go poleca...a film "Blade 2:..." oglądałam 2 razy i strasznie mi się podobał, chyba najlepsza część ze wszystkich (z mojego punktu widzenia) a film "Hellboy" też oglądałam i podobał mi się ,ale nie tak bardzo,po prostu fajny i tyle...
Chciałabym pójść na ten film ze znajomymi.Z tego co na razie wyczytałam to mam mieszane uczucia, ale chyba jednak pójdę skoro większość go poleca...a film "Blade 2:..." oglądałam 2 razy i strasznie mi się podobał, chyba najlepsza część ze wszystkich (z mojego punktu widzenia) a film "Hellboy" też oglądałam i podobał mi się ,ale nie tak bardzo,po prostu fajny i tyle...