PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241978
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Ja jestem tydzien po obejzeniu w kinie i kilka minut po obejzeniu w domu. Ten film jest genilany. Znajac zycie obejze go jeszcze z 10 razy :):):). Co o tym sadzicie??

ocenił(a) film na 10
ToySoldier

oczywiscie mam na mysli co sadzicie o tym filmie :)

ocenił(a) film na 10
ToySoldier

Cóż ja mogę powiedzieć...Arcydzieło. Film ogólnie dla wszystkich. Każdy znajdzie w nim to co chce. Najlepszy jaki kiedykolwiek widziałem. Zostałem fanem del Torro :)

ocenił(a) film na 10
Karolpanuj

nie no film dla wszystkich to nie jest, bo dla dzic to raczej sie nie nadaje :P a jezeli chodzi o tego rezysera to Blade juz widziałem a Hellboya nie mam zamiaru. Ale przyznac ze koles jest genialny jezeli chodzi o filmy :)

ToySoldier

ja dzisjaj idę na ten film do kina ;) mam nadzieje, że się nie rozczaruję ;)

ocenił(a) film na 10
malina_15

mozesz byc pewna ze sie nie rozczarujesz!! ja jestem zachwycony. I jeszcze to jak mowia po hiszpańsku. Gdyby ten sami film był po angliesku nie miał by tego samego uroku :) polecam

ocenił(a) film na 7
ToySoldier

Zupełnie na chłodno to film :

a)który został surowo oceniony w Kinomaniaku
b)gdzie wróżka w pewnym ujęciu wydała mi się mało proporcjonalna :)
c)nieposiadający dobrze przemyslanego scenariusza.

Jak się wczujesz to a,b,c możesz zignorowac

Reasumując kto by co nie mówił na jego temat.. kupiłem klimat Labiryntu Fauna i polecam wszystkim tym w których tkwią pokłady wyobraźni.

P.S. Obejrzałem go raz i starczy ;)

ocenił(a) film na 9
ToySoldier

Tak niesamowicie smutnego filmu to chyba w życiu nie widziałam...
Idąc do kina nie wiedziałam o nim za dużo, nie wiedziałam, że jest ograniczenie wiekowe od 18 lat, ale spodziewałam się baśni trochę w stylu "Opowieści z Narni" czy innej trylogii Tolkiena - stąd przypuszczam, że wiele osób może oczekiwać właśnie czegoś zupełnie beśniowego i być zawiedzionych, bo film nie dla każdego - trochę takie miałam wrażenie patrząc na wychodzących po projekcji z kina.
Ja zdecydowanie nie jestem zawiedziona, wręcz przeciwnie, uważam, że motyw baśniowy był genialnie wykorzystany jako środek, a nie cel: wielkie chapeaux bas dla reżysera. Jestem zachwycona filmem, ale nie jestem przekonana, że go jeszcze kiedykolwiek obejrzę - chyba nie dałabym rady...

julll

eej wiecie co się stało?? w piątek sprawdziłam repertuar i "Labirynt Fauna" był na 17,45. W sobotę przyszłyśmy do kina i sie okazało, że oni już tego dzisjaj nie grają !! dobra moze to trochę moja wina, ze nie sprawdziłam repertuaru w sobotę(bo faktycznie mogło sie coś zmienić), ale sobie pomyślałam, ze przeciez jak nie na 17,45 do następny seans będzie gdzieś za godzinę może pół ( w koncu to kino ma ileś tam sal ) nawet przez myśl mi nie przeszło, że TAKI film będzie grany nawet nie całe dwa tygodnie ;/ Musiałyśmy iść z koleżankami do drugiego kina (na drugim końcu miasta ) ale to kino ma tylko jedną salę i grali tylko "Duchy Goi", no to poszłysmy na te duchy ale bardzo ciekawy film ;) nie zawiodłam się na nim ;) będe na "Labirynt" musiała jechac do Katowic ;/

malina_15

Malina no i? Kogo to obchodzi?...........................

ocenił(a) film na 10
spoxgreq

no to KICHA!! z cała pewnoscia musisz na to jechac

ToySoldier

Chciałabym pójść na ten film ze znajomymi.Z tego co na razie wyczytałam to mam mieszane uczucia, ale chyba jednak pójdę skoro większość go poleca...a film "Blade 2:..." oglądałam 2 razy i strasznie mi się podobał, chyba najlepsza część ze wszystkich (z mojego punktu widzenia) a film "Hellboy" też oglądałam i podobał mi się ,ale nie tak bardzo,po prostu fajny i tyle...

ToySoldier

Chciałabym pójść na ten film ze znajomymi.Z tego co na razie wyczytałam to mam mieszane uczucia, ale chyba jednak pójdę skoro większość go poleca...a film "Blade 2:..." oglądałam 2 razy i strasznie mi się podobał, chyba najlepsza część ze wszystkich (z mojego punktu widzenia) a film "Hellboy" też oglądałam i podobał mi się ,ale nie tak bardzo,po prostu fajny i tyle...