PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241833
7,6 57 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Tak naprade, to dla jakiej grupy wiekowej przeznaczony jest ten film? Czy mogę na niego pójść z 12 i pół letnim bratem? Myślałam że bedzie to film baśniowo-fantasy, z komentarzy dowiedziałam się że ma dużo brutalnych scen.
Prosze o odpowiedz.

ocenił(a) film na 8
mabia_2

Faktycznie są w nim brutalne sceny. Moim zdaniem kategoria wiekowa to 16+, ale ekspertem nie jestem.

mabia_2

http://www.filmweb.pl/topic/591790/Bardzo+brutalny+film%2C+wrecz+epatujacy+okruc ienstwem..html
tam na dole masz wpis Martusi z 29.3

Film jest oficjalnie dopuszczony od 15.

mabia_2

Byłam w piątek z bratem w kinie, film był utrzymany w ponurej tonacji, było pare drastycznych momentów, ale po takim obsmarowaniu brutalności tego filmu na forum filmwebu naprawde spodziewałam się czegos niespotykanego i bardzo mocnego. Przemoc była, film nie jest dla małych dzieci, ale myśle że osoby +12 mogą go oglądnąć i nie beda miały mrocznych koszmarów i maniakalnych lęków. wszystko zależy od tego na czym skupimy się podczas oglądania tego filmu: na brutalności czy na niesamowitym świecie wyobrażni Ofelii.

ocenił(a) film na 8
mabia_2

Ja mam 12 lat i jakoś wpuścili mnie na film. Bardzo mi się podobał ale w sumie to powinni mnie sprawdzic bo podobno ^^ ten film jest od 15 lat! Ale co tam... film wspaniały opowiadający o ludzkim cierpieniu i ucieczce od porazającej rzeczywistości... daje wiele do myślenia... zwłaszcza o okrucieństwie...