PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241967
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

To jest film dla dorosłych!!! jak liczył ktoś na fantastyke to niestety się pomylił. Fani Harry Pottera itp. nie powinni tu udzielać głosu bo to nie do nich był ten film. Idąc do kina nie powinni się sugerować tytułem ot co. Jak ktoś się zna na flmie to wystarczy mu że zobaczy nazwiasko reżysera, krótki opis albo zwiastun i już wie mniej więcej czego sie spodziewac.

Dude_

a nie rozumiem dlaczego dysryminujesz fanow HP. uwielbiam ksiazki o tym bohaterze i nie wydaje mi sie zebym byla ograniczona tylko do tej postaci. jesli "nie mialas/es tego na mysli" to lepiej dobieraj slowa. jestem osoba dorosla, myslaca, otwarta na rozny rozne gatunki filmow i zastanawiam sie w takim razie gdzie lezy problem, poniewaz ten film jest jednym z gorszych jakie widzialam. dziewczynka jest malo dynamiczna, drazni swoja powolnoscia, do tego dochodza zbyt drastyczne sceny w filmie. nie wiem do jakiej widowni jest skierowany ten film.

ocenił(a) film na 10
sandrulka03

No właśnie był on skierowany do osób dorosłych. i nie miałem właśnie "tego na mysli" tyko to że osoby które się nastawiają że to coś w typie "harry potterra" mogą się zawieść, bo to nie jest kolejny film fantasy, tylko dramat. No i potem rozgoryczoni fani fantasy psioczą na ten film, bo nie spełnił ich oczekiwań.

Dude_

EJ czemu uważasz że to film dla dorosłych. To jest film dla osób które mają choć trochę wyobraźni , jak napisałeś fani HP mogą się zawieść bo nie znajdą w tym filmie czarów i latania na miotle. Lubię harrego Pottera ale nie jestem jakimś zagorzałym fanem i faktem jest że HP nie dorównuje Labiryntowi Fauna do pięt. :))

ocenił(a) film na 10
Dude_

Dałem filmowi 10 ale muszę napisać jedno da założyciela tematu, od kiedy to fantastyka i fantasy są dla dzieci ? z tego że tak napisałeś muszę wywnioskować to że, tylko takie znasz ! Zapoznaj się co to wogule jest fantastyka bo pisząc że jest to gatunek dla dzici obrażasz wielu ludzi dorosłych! żeby nie było nie jestem żadnym fanem Harrego i nie chcę tego oglądać nawet, a z resztą się zgadzam, z tym że, ludzie oglądają taki film jak Labirynt fauna i wyczekują że, zaraz z zza rogu wyskoczy terminator i otworzy ogień :) a puźniej są niezadowoleni
pozdro

ocenił(a) film na 10
Mr_R

Jestem troche wstawiony teraz ale postaram sie odpisac. STOP. :)
Trochę się zle rzeczywiście wyraziłem mówiąc że to film dla dorosłych. po prostu wkórzyło mnie psioczenie na ten film że to ani fantasy ani dramat i takie tam bzdety. dla mnie to jeden z najlepszych filmów roku, wszystko mi w nim pasowało. po prostu robi wrażenie.

...Aha, ale w sumie on rzeczywiście jest dla dorosłych! brutalne sceny! to nie jest bajka.

Ps. też lubie fantasy. Choc Harry Potter jest taki irytujący i wkurwiający ze sie nie da opisac:) a oglądałem 1, 2, 3 i czytałem 1 i 2
... dalej nie dałem rady:)

użytkownik usunięty
Dude_

Ja lubie Harrego Pottera, nawet bardzo, A "Labirynt..." przypadł mi do gustu. Zresztą dałem mu 10/10. Labirynt był dla mnie kolejnym filmem fantasy tylko z jakimś głębszym dnem i bardziej "realny". Zdaje mi się właśnie że ten "magiczny świat w "Labiryncie..." pokazany jest bardziej jako jakaś alegoria.

No ale Twoja wypowiedź początkowa mnie zdenerwowała. Zrozumiałem ją tak - wszyscy fani HP to dzieci które nie znają się na filmach.

Ja ogólnie lubie fantastyke szczególnie Harrego Pottera, Władce Pierścieni, Sage o Wiedźminie, Labirynt Fauna(jeśli chodzi o film), no i ostatnio mi jeszcze się "Dzienniki gwiazdowe" Lema spodobały.

Pozdrawiam wszystkich fanów fantasy.

ocenił(a) film na 10

No i gratuluje że dałeś 10. Fantasy i s-f to świetny gatunek. ja go szanuje w 100%. dałem może zły przykład z tym harry potterem ale to był tylko przykład, nie chciałe rozjuszy jego fanów, jest ich milijony. Co ja narobiłem, teraz zgine, kto mi pomoze, oj oj oj

ocenił(a) film na 10
Dude_

Napisałem że to nie jest fim dla dzieci dlatego ...że nie jest!, jest chyba zbt brutaly its., to chyba każdy rozumie a nie dlatego że ma elementy fantasy. Fantasy nie jest tylko dla dzieci tylko dla wszystkich. !!! kapisz

Dude_

ee tam można przymknąć oko na te brutalne scenki. poza tym wszystko jest ok :P

ocenił(a) film na 8
Dude_

Według mnie większość filmów HP to totalne dno...nie do oglądania. Nudne i brak gry aktorskiej ze strony głownego bohatera. Ale nie o tym chciałam pisać ; p Uwielbiam filmy fantasy i może dlatego Labirynt fauna mnie oczarował. Myślałam, że film produkcji hiszpańskiej nie może być dobry... i to mnie zaskoczyło. Trzyma w napięciu i wzbudza ciekawość. A co do HP- książki uwielbiam ; )