które produkcje przypomina Wam ten film? jaki tytuł wywarł na Was podobne wrażenie?
Bez wątpienia "Między piekłem a niebem". Polecam zresztą, bo film pozostawia po sobie takie same odczucia jak "Labirynt fauna". Jeszcze można uznac "Pachnidło", ale różnica w tym, że "Labirynt" i "Między" obejrzałam całe, przy "Pachnidle" musiałam opuścic salę.
PS. Chciałabym, żeby ktoś nakręcił ekranizację książki "Miasto Śniących Książek", bo po jej przeczytaniu poczułam te same emocje co po obejrzeniu powyższych filmów, polecam i pozdrawiam.
Zaden film nie wywarł na mnie podobnego wrażenia...Dlaczego? Bo LABIRYNT FAUNA wywarł na mnie jedyne i niepowtarzalne wrażenie. Niezwykle piękne arcydzieło, które niemal od samego początku zaparło mi dech w piersiach. Uwazam że artystycznie to największe arcydzieło w historii kina! Niezwykle wzruszający i wciągający obraz. Oby powstawało więcej takich ambitnych diamentów...
Pozdrawiam i zapraszam do mnie na plebiscyt NAJLEPSZYCH Z NAJLEPSZYCHJ :-)
W 'Lustrzanej Masce' też mała dziewczynka ucieka w świat fantazji- polecam! http://www.filmweb.pl/f136951/Lustrzana+maska,(2005)
Mi skojarzył się bardzo z "Dużą Rybą" Burtona, choć filmy są od siebie bardzo różne to w obu jest ta magiczna atmosfera baśni.