PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241964
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Film pokazuję obraz tragedii Ofelii zamkniętej w swojej urojonej baśniowej rzeczywistości przeplatającej się z prawdziwym realnym światem i wojny. Faun kryję w sobie fałsz, prowadzi krętymi drogami do życia wiecznego, niewinnego... w Twoim świecie cudów jest ogromny mór mieszka za nim Pokrak zna miliony bzdur jeśli w to uwierzysz wszystko zmieni się... tak wiele imion ma Pan życia i śmierci lecz on sam nigdy się nie zmienia...

Bardzo dobry film odradzam go oglądania ludziom płytkim nie zrozumią przesłania...

miotla87

Koniecznie!
Ten film wart jest każdej minuty!

gregorian1987

Pewne momenty były nawet odrażające, czego się nie spodziewałem. Intrygująca historia, a przede wszystkim WIELKIE przesłanie. Znakomity pomysł i nie dziwię się, że w Cannes po projekcji owacja na stojąco trwała ponad 20 minut [mi to się w głowie nie mieści!]. I piękna muzyka Navarretego ;] Zgodzę się, ktoś kto nie zrozumie przesłania, oceni film jaki "bezsensowny". W moich oczach - rewelacyjny! Polecam ;]

Milo_9

Cała historia reżimu i faszyzmu jest odrażająca! Gdyby nie pewne sceny, film byłby zakłamany! "W moich oczach - rewelacyjny!" Nie tylko w Twoich!!!

MR_ciachciach

Całkowicie sie z wami zgadzam, choc ubolewam nad tymi "ludźmi", nie wiedza co traca:D

ocenił(a) film na 9
Anarion

Dziewczyna była Królem świata w swoim małym śnie, tam nieodwracalne w żywie zmienia się... Nieprawdopodobne w pewnośc zmienia się... Genialny fiml !!

ocenił(a) film na 10
gregorian1987

tyle słuszałam o tym filmie a jeszcze go nie obejrzałam... Ten komentarz mnie przekonał:) Obejrzę...

miotla87

Koniecznie!
Ten film wart jest każdej minuty!

ocenił(a) film na 8
miotla87

warto obejrzec tą sztukę strzezcie się Fauna!!!