Film pokazuję obraz tragedii Ofelii zamkniętej w swojej urojonej baśniowej rzeczywistości przeplatającej się z prawdziwym realnym światem i wojny. Faun kryję w sobie fałsz, prowadzi krętymi drogami do życia wiecznego, niewinnego... w Twoim świecie cudów jest ogromny mór mieszka za nim Pokrak zna miliony bzdur jeśli w to uwierzysz wszystko zmieni się... tak wiele imion ma Pan życia i śmierci lecz on sam nigdy się nie zmienia...
Bardzo dobry film odradzam go oglądania ludziom płytkim nie zrozumią przesłania...
Pewne momenty były nawet odrażające, czego się nie spodziewałem. Intrygująca historia, a przede wszystkim WIELKIE przesłanie. Znakomity pomysł i nie dziwię się, że w Cannes po projekcji owacja na stojąco trwała ponad 20 minut [mi to się w głowie nie mieści!]. I piękna muzyka Navarretego ;] Zgodzę się, ktoś kto nie zrozumie przesłania, oceni film jaki "bezsensowny". W moich oczach - rewelacyjny! Polecam ;]
Cała historia reżimu i faszyzmu jest odrażająca! Gdyby nie pewne sceny, film byłby zakłamany! "W moich oczach - rewelacyjny!" Nie tylko w Twoich!!!
Dziewczyna była Królem świata w swoim małym śnie, tam nieodwracalne w żywie zmienia się... Nieprawdopodobne w pewnośc zmienia się... Genialny fiml !!
tyle słuszałam o tym filmie a jeszcze go nie obejrzałam... Ten komentarz mnie przekonał:) Obejrzę...