Moim zdaniem najlepsze w takich filmach jest to, że widz może sam zinterpretować i wytłumaczyć sobie to co widzi na ekranie. A tutaj, na filmwebie, co chwilę jakieś pytania "a dlaczego", "to nierealne" itp... Jasne, mogę napisać co stało się według mnie, ale każdy ma inny rozum i każdy może odebrać ten film inaczej.
Sam film jest wspaniały, prawie codziennie oglądam po jednym filmie a dawno nie obejrzałem kawałka aż tak dobrego kina! Nie ma co się rozpisywać, trzeba po prostu zobaczyć... Niech zachętą będzie to, że prawie wszystkie komentarze z filmwebu są pochlebne, a to bardzo rzadko się zdarza ;)
ps. Przeczytałem w innym komentarzu, że podobno ktoś porównał ten film do Piły... Mam nadzieję, że to tylko żart, bo chyba nikt aż tak intelektualnie nie upadł ;}
Dokładnie. Zgadzam się - siłą każdego filmu jest dowoloność interpretacyjna oraz to, w jaki sposób obraz przemawia do każdego z widzów. 'Labirynt fauna' jest tego właśnie przykładem - można go odczytywać rożnorako i to jego największa zaleta.
Porównanie do 'Piły' to wyjątkowo niesamaczny żart.