PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 242178
7,5 64 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Moim zdaniem najlepsze w takich filmach jest to, że widz może sam zinterpretować i wytłumaczyć sobie to co widzi na ekranie. A tutaj, na filmwebie, co chwilę jakieś pytania "a dlaczego", "to nierealne" itp... Jasne, mogę napisać co stało się według mnie, ale każdy ma inny rozum i każdy może odebrać ten film inaczej.

Sam film jest wspaniały, prawie codziennie oglądam po jednym filmie a dawno nie obejrzałem kawałka aż tak dobrego kina! Nie ma co się rozpisywać, trzeba po prostu zobaczyć... Niech zachętą będzie to, że prawie wszystkie komentarze z filmwebu są pochlebne, a to bardzo rzadko się zdarza ;)

ps. Przeczytałem w innym komentarzu, że podobno ktoś porównał ten film do Piły... Mam nadzieję, że to tylko żart, bo chyba nikt aż tak intelektualnie nie upadł ;}

użytkownik usunięty
GxZas

Dokładnie. Zgadzam się - siłą każdego filmu jest dowoloność interpretacyjna oraz to, w jaki sposób obraz przemawia do każdego z widzów. 'Labirynt fauna' jest tego właśnie przykładem - można go odczytywać rożnorako i to jego największa zaleta.

Porównanie do 'Piły' to wyjątkowo niesamaczny żart.

ocenił(a) film na 9
GxZas

to musial byc zart chyba ze pisalo to dziesiecioletnie dziecko ale jesli juz mialbym porownywac wartosciowosc obu filmow to cala trylogia pily wypada baaaardzo ale to baaaardzo podkreslam baaardzo bladziutko:P