PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241967
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

I nie zamierzam. No cóż, nie wiem czy koleś który pisał ten opis jest absolutnym historycznym idiotą, czy taką osobą jest scenarzysta/reżyser:
"Hiszpania, 1944 rok. Po zwycięstwie generała Franco w wojnie domowej nastają ponure czasy faszystowskiej dyktatury." Od kiedy Franco był faszystą?? To tak jakby powiedzieć, że Dmowski był faszystą, bo był patriotą!!! Od kiedy patriotów walczących o zachowanie wolności własnego kraju i wszystkich jednostek jest porównywany do faszystów??? No cóż, ale można sie tego spodziewać po zsocjalizowaniu, skomunizowaniu świata. Obrzydliwa propaganda eurosocjalistycznych zboczeńców, psycholi, świrów, mas. Taki też ten film pewnie jest, stworzony dla tępych młotów. "Ludzie, myślcie, to nie boli!!!".
PS. Taki film jest na piedestale, a "300" ukazujących najprawdziwszy patriotyzm, antykomunizm deptany zasranymi butami czrwonych.

Pozdrawiam wszystkich fanów przyjaciela ludności Che Guevary.

ocenił(a) film na 1
Crazy_Boollit

Faszystą jest każdy człowiek, który się nie godzi na aktualne wymogi poprawności politycznej.
Sam może nie ująłbym wypowiedzi w tak ostrych słowach, ale zgadzam się z powyższą opinią. Ignorancja i propaganda najniższych lotów - takie jest realne przesłanie filmu, pod pozorem "wyższych wartości" i "sytuacji historycznej jedynie jako tła dla poważnych rozważań".

300 niestety jescze nie widziałem.

ocenił(a) film na 10
Crazy_Boollit

hahaha.napisze cos o tobie. jestes

duende_2

Jak by wyglądał? Ludności byłoby o kilkanaście milionów więcej, nie byłoby agresywnych jednostek rewolucyjnych, świat byłby dużo bardziej uporządkowany, afryka by rozkwitała dzięki swoim bogactwom naturalnym i liczbie ludności, Polska byłaby bogatym krajem, ludzie byliby bogatsi i szczęśliwsi. Co ja mam wspólnego z zboczeństwem, kiedy to wy, socjaliści i komuniści stawiacie na piedestale pederastów, pedofilów, zoofilów i morderców (Ernesto Guevara, Józef Stalin, Włodzimierz Lenin, Fiedel Castro itd itd). Gdyby nie czerwoni, świat byłby dużo piękniejszy, jakby no to nie patrzeć. A ty widać jesteś typowym, tępym czerwonym, bo nie potrafisz swoich racji udowodnić, tylko najeżdżasz na mnie i obrażasz mnie.

ocenił(a) film na 10
Crazy_Boollit

jezeli nie byloby socjalistow czy ogólnie ludzi lewicy to ty pewnie teraz zapierdalal bys u jakiegos pana na roli a o che guevarze czy nawet leninie wogóle bys nie wiedzial. co do twojego wywodu- masz racje bogaci ludzie byli by jescze bogatsi a innymi nikt by sie nie przejmowal

duende_2

@rabbi440 "zastanów sie jak by teraz wygladal swiat gdyby nie jak ty to napisales-czerwoni"

Zastanowiłem się i stwierdzam że byłby o 100 milionów ludzi większy, bo na tyle jest szacowana liczba ofiar komunizmu, czyli jak mówisz systemu dzięki któremu nie pracuje na roli lub w fabryce.

Na takie głupoty nóż się w kieszeni otwiera i szkoda komentarza. Komunizm niczego nie przyśpieszył, ani nie poprawił, a cofnął świat o dziesięciolecia...

ocenił(a) film na 9
Crazy_Boollit

hihihi...Franco faszystą to tak samo jakby Dmowski faszystą?
hmmm...no coś w tym jest...i to zapewne dlatego, ze faktycznie obaj byli faszystami :D Byronie, znawco historii przejrzyj może też jakiś podręcznik politologii - ideologia, którą obu typów się kierowało to faszyzm. oczywiście nie jest to to samo co nazizm (a naziści powiadasz też byli fajnymi po prostu patriotami, jo?), chociaż obie ideologie są zbliżone.

przykre serio, że rzucasz tutaj takimi sloganami pustymi jak zwykli to robić tacy chłopcy w czerwonych krawatach w latach 50tych. aż dziwne, że wymieniając źródła propagandy nie podałeś homoseksualistów, Żydów, masonów cyklistów, szatanistów i wielkiej orkiestry świątecznej pomocy :P
i skąd Ci ten che się wytrzasnął? myślisz, że każdy co jest antyfaszystowsko nastawiony to ucieka się do jakichś ikon tego typu? to, że Ty potrzebujesz nie znaczy, że każdy.
kicham na rzucanie sloganami, zarówno przez jednych jak i przez drugich - można do Ciebie odnosić tą samą metodę, którą Ty stosujesz: skoro twoim zdaniem każdy kto jest nastawiony lewicowo (polecam podręcznik politologii, żeby zobaczyć czym tak serio jest podział lewica-prawica: bo wiele ruchów podaje się za taki czy inny, a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej...) to fan Guevary czy Stalina, to każdy prawicowiec w takim razie jest fanem Hitlera czy Hessa. świetny podział prawda? prawicowcy - hitlerowcy, lewicowcy - staliniści. i sądzisz serio, że tak jest? pomimo tego, że spotykam w życiu co jakiś czas takich ograniczonych ludzi, to jednak całe szczęście większość ludzi ma trochę rozumu.
Franco nie faszystą? Dmowski nie faszystą? to może w Oświęcimiu ludzi nie mordowano też? ciekawe podręczniki masz...

ocenił(a) film na 6
adam_adam

Tak gwoli ścisłości to Hitler, Hess i cała NSDAP to też lewica ;) Prawicowcy, jeśli już mieliby być fanami jakiegoś jakiegoś dyktatora, to prędzej Pinocheta

użytkownik usunięty
Crazy_Boollit

Film i tak polecam, bo to o czym piszecie nie stanowiło jakiegoś ważnego wątku.

ocenił(a) film na 6
Crazy_Boollit

""300" ukazujących najprawdziwszy patriotyzm"
hehhee ale się uśmiałem :D

użytkownik usunięty
Marian_12

"Nie oglądałem
I nie zamierzam."
To po cholerę zakładasz temat dotyczący filmu???

"...Taki film jest na piedestale, a "300" ukazujących najprawdziwszy patriotyzm, antykomunizm deptany zasranymi butami czrwonych..." - fak szit, a ja myślałem że butami islamskich fanatykow i fumdamentalistów.
Allah Akbar!!!!

Coś sporo ostatnio troli wysypało, czyżby deszcz po dniach posuchy to sprawił??????

ocenił(a) film na 8
Crazy_Boollit

Po pierwsze jeśli nie oglądałeś tego filmu to się na jego temat nie wypowiadaj. To chyba każde dziecko wie. Po drugie jeśli 300 uważasz za film, który w rzetelny sposób ukazują historię to współczuję i gratuluję wiedzy historycznej. Po trzecie wypłakuj swoje kapitalistyczne łzy gdzie indziej, bo to nie jest najlepsze miejsce na polityczne dyskusje.

ocenił(a) film na 10
Crazy_Boollit

Oj, chłopaku, za dużo Najwyższego Czasu czytasz..

A tak w ogóle, to "kto nie był socjalistą za młodu, na starość będzie łajdakiem". Pozdro! xD

szuwarcia

crazy boolit jak mozesz wypowiadac sie o filmie którego nie znasz film nie jest dla tępych młotów gówno wiesz o problemie dośc istotnym(zwłaszcza we współczesnym świecie)który doskonale pokazuje Labirynt fauna więc zastanów sie troche zanim cos napiszesz bo mi sie film bardzo podobał i nie uważam siebie za jak ty to nazwałes "tępego młota"