PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241978
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Nie wiem czemu ja jakoś w tym widze ten majstersztyk który nawiązuje dość wiernie do filmu silent hill. Tak samo mamy potwory,tak samo jakiś pokręconych ludzi,akcje małą zagubiona dziewczynke, 2 światy które przenikają ze sobą na wzajem.
Także smutny koniec filmu jest taki sam,bo niby też Ofelia nie żyje to jednak jej wyimaginowany świat-czyli w tym przypadku niebo/baśniowe królestwo istnieje i trafiła tam, bo w końcu miała dość losów wojny na jakie się musiała napatrzeć to spowodowało, że jej fanatzja ożyła na naszym ekranie pokazując tym samym okrucieństwo wojny.
Dla tego sądze, że tak samo jak Silent Hill był nie zrozumiały dla wielu krytyków jak i zwykłych ludzi, tak samo ten film nie jest zdecydowanie skierowany do pewnej grupy osób. Ale jedno musze przyznać temu filmowi, doskonale nadałby się jako pomoc dydaktyczna w szkole na lekcjach historii czy polskiego...

ocenił(a) film na 6
koderi

Tyle, że w "Silent Hill" miasteczko było prawdziwe, a tutaj wyobraźnia dziewczynki tworzyła "pomieszczenia", stworzenia itp.

ocenił(a) film na 10
MegaTM

mi tez gdy ogladalem labirynt fauna przyszlo na mysl silent hill. filmy maja w jakims sensie podobna tematyke bo oba dotycza problemu cierpienia i smierci.autor tematu napisal ze labirynt fauna zostal zle przyjety przz krytyków . myli sie-zyskal on wielkie uznanie na calym swiecie ma mase pozytywnych recenzji wprost przciwnie do silent hilla.trzba przyznac ze labirynt fauna jest bardziej dojrzalym filmem choc nie twierdze ze silent hill zostal zrobiony z przymruzeniem oka. jestem wielkim fanem silent hilla i kocham oba filmy. w silent hillu lepsza jest muzyka-temat przewodni niesamowity niezwykle pasujacy do tematyki. coz z perspektywy czasu musze przyznac ze mogł to byc jednak lepszy film