PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241964
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Dość przerażający film. Uwaga rodzice-nie pokazujcie go swoim nawet 12 letnim pociechom.Film zbyt mroczny i brutalny.Za mało w nim baśni,magii i dobra.Mnie osobiście film niestety rozczarował,mimo tego że nawet z ciekawością obejrzałem go do końca.Tutaj nawet ten baśniowy świat wydaje się być nie mniej straszny i brutalny od realistycznej strony filmu.Film według mnie przeciętny i niedopracowany.

ocenił(a) film na 9
disco_man

Jest to bajka dla dorosłych, bo faktycznie jest tam dużo przemocy. Tylko, że w nim jest dużo i to dużo metaforyki, a wręcz nawet dotknięcia metafizyki. W filmie widać aluzję do chrześcijaństwa - dziewczynka umiera za małego bobofruta i dzięki temu pokonuje śmierć---> zostaje księżniczką na wieczność. Na dodatek idealnie ukazuje życie chrześcijanina - pełne wyrzeczeń, Bóg momentami wydaje się kimś bez serca, lodowatym ( w końcu rzeczywistość nie jest różowa), a w nagrodę dostaje życie wieczne w Królestwie Niebieskim. Wystarczy sięgnąć po Pismo Święte i odkryć wiele analogii:) Dlatego daje temu filmowi 9:) Za to,że pięknie ukazuje jak mamy walczyć o szczęście i marzenia.

disco_man

Film według Ciebie jest niedopracowany i przeciętny. Ale wiesz, gdybym spodziewał się po "Gwiezdnych Wojnach" komedii, też bym powiedział, że niedopracowany. Gdybym oczekiwał po "Bękartach Wojny" filmu wojennego, też powiedział bym, że jest niedopracowany i chyba poniżej przeciętnej. I gdybym posmarował bułkę masłem w nadziei, że będzie z masła dobry pasztet, podejrzewam, że też byłby to przeciętny pasztet, i trochę niedopracowany(choć masło lubię)!