I to Strasznie...Nie dlatego że liczyłem na Baśniowy świat...czyli Typowy film Dziecinny czyli takie jak np: Most do Terabity...nie pamiętam jak to się pisze...Nic z tych...Bo na takiego Nie liczyłem...!!!
Tylko właśnie liczyłem na to co było pokazane...te potworki...itp.
Ale w Całym filmie...a nie tylko a 2/7 a reszta to rzeczywistość...i
Przez to film jest Okropnie Nudnawy !!!
Wgl Fabuła jest Denna...chodzi mi oto że to Wszytko się Działo w Wyobrazi Dziewczynki !!!
Debilna akcja z ta Żabą...słabe efekty specjalne tej żaby !!!
Głupie to było że ta dziewczynka wgl tego Fauna się Nie bała
Końcówka filmu Żenująca...po prostu Typowe zakończenie dla dzieci !!!
Na Żadną Nagrodę ten film Nie zasługuje...tym bardziej na Oskara !!!
Za co ten film dostał AŻ 6 Oskarów przecież to Kpina !!!
Co tu więcej pisać Słaby film 3/10 !!!
Zawiodłem się :((
dlaczego jak film jest fantasy to odrazu musi byc dziecinny? nie kazdy film to głupawa narnia filmow jak labirynt fauna powinno byc wiecej film zdecydowanie nie jest nudny chociaz efekt zaby byl nieco irrytujacy
zamiast pisać te wypociny nie lepiej było napisać niezrozumiałem. a tak dla twojej wiadomości Labirynt dostał 3 Oscary, a nie 6, był tylko nominowany w 6 kategoriach
he he jak jak lubię takich ludzi...xD
To ty lepiej Mogłeś Tylko napisać samą wiadomości że film dostał 3 a nie Oscarów...a nie jakieś brednie...
Bo też jest tak że Człowiekowi coś się Bardzo podoba a tego Nie rozumie xD
Jest grupa ludzi pewnego określonego rodzaju, którzy zrozumieli ten film na
swój sposób i jest również grupa ludzi, którzy odebrali go w sposób
całkowicie inny. Dlatego właśnie nie istnieje dzieło, które byłoby za
takowe uważane przez 100% widowni.
Jedyna uwaga jaką mam do wypowiedzi "korniszona", dotyczy tego co napisał o
zakończeniu typowym dla dzieci. Rzeczywiście, często spotykany w filmach
dla dzieci motyw:dziewczynka umiera w kałuży własnej krwi, a następnie
grupa partyzantów przestrzeliwuje twarz złego bohatera filmu tak, że
wypływa mu oko. Typowe dla filmów familijnych.
kite_clayton
(( Rzeczywiście, często spotykany w filmach
dla dzieci motyw:dziewczynka umiera w kałuży własnej krwi, a następnie
grupa partyzantów przestrzeliwuje twarz złego bohatera filmu tak, że
wypływa mu oko. Typowe dla filmów familijnych.))
Nie rozumiesz...chodzi mi oto że ją Później Pokazali że Żyje w innym świecie jakimś królestwie...tam Faun jej mówi że ona wykonała zadanie...
Jeśli fabuła jest dla ciebie denna a film nudny to ciekawe w czym ty gustujesz .Oczekiwałeś władcy pierścieni czy jak Chcesz potworki zobacz sobie gremliny może przynajmniej taki obraz ogarniesz.Jak kolega na końcu wspomniał bardzo typowe zakończenie rzeczywiście .Wszystkie bajki kończą się brutalną egzekucją złego charakteru oraz zabójstwem głównego bohatera .Wszystko się działo w wyobraźni dziewczynki .Czy ty oglądałeś ten film o którym tu piszemy ??Kompletny brak rzeczowych argumentów .
terron
(( Jeśli fabuła jest dla ciebie denna a film nudny to ciekawe w czym ty gustujesz ))
Nie do końca Denna Tylko chodzi mi oto że To było w jej Wyobraźni.
A w jakich ja gustuje ?
M.IN. wejdź na mój profil to zobaczysz...Mam Olbrzymie Gusta xD
Czy ty oglądałeś ten film o którym tu piszemy ??
Chiba nie...Albo nie...Na pewno Nie oglądałem xD
(( Wszystko się działo w wyobraźni dziewczynki ))
No Nie wszystko...
(( może przynajmniej taki obraz ogarniesz ))
Taki z Ciebie Chojrak ?
To daruj sobie te Prostackie słowa...żebyś Ty Przynajmniej Ogarnął 3/13 filmów tych co ja oglądałem To by był Sukces !!!
A co ty takiego ogarnąłeś po twojej wcześniejszej wypowiedzi sądząc na pewno nie ten film .
Widzę że w ulubionych masz mnóstwo dobrych tytułów ale jest też sporo filmów słabych .O gustach się nie dyskutuje więc dla mnie bardziej liczy się rzeczowe uzasadnianie swoich wypowiedzi a nie stwierdzenia w stylu słaby daję 2 na 10 jak to często w tym portalu bywa.
(( liczy się rzeczowe uzasadnianie swoich wypowiedzi a nie stwierdzenia w stylu słaby daję 2 na 10 jak to często w tym portalu bywa ))
Spoko...ok.
Pisałem już to wcześniej...Chodzi mi oto że Oczekiwałem Obrazu Fantazy a nie Dramatu z wojną i Tylko Elementami Fantazy xD
Inne Oczekiwania moje były...Gdyby ktoś mi Przestawił ten film Przed Oglądaniem to Bym wiedział co mnie czeka...Wtedy była była inna Ocena xD
Pozdro.
Witam Państwa.
A może będziemy oceniać film, a nie wypowiedzi oceniających? Gorąca prośba. Oceniajmy fachowo filmy, nie komentując wypowiedzi innych. Bo wchodzimy w niepotrzebną dyskusję, która niewiele wniesie gdziekolwiek, gdyż każdy ma inny gust filmowy i inaczej, bardzo osobiście odbiera dane dzieło :) Pozdrawiam serdecznie :)
Uprzedzam na wstępie, że mogą pojawić się spojlery!!!
"I to Strasznie...Nie dlatego że liczyłem na Baśniowy świat...czyli Typowy film Dziecinny czyli takie jak np: Most do Terabity...nie pamiętam jak to się pisze...Nic z tych...Bo na takiego Nie liczyłem...!!!
Tylko właśnie liczyłem na to co było pokazane...te potworki...itp.
Ale w Całym filmie...a nie tylko a 2/7 a reszta to rzeczywistość...i
Przez to film jest Okropnie Nudnawy !!!
Wgl Fabuła jest Denna...chodzi mi oto że to Wszytko się Działo w Wyobrazi Dziewczynki !!!
Debilna akcja z ta Żabą...słabe efekty specjalne tej żaby !!!
Głupie to było że ta dziewczynka wgl tego Fauna się Nie bała
Końcówka filmu Żenująca...po prostu Typowe zakończenie dla dzieci !!!
Na Żadną Nagrodę ten film Nie zasługuje...tym bardziej na Oskara !!!
Za co ten film dostał AŻ 6 Oskarów przecież to Kpina !!!
Co tu więcej pisać Słaby film 3/10 !!!
Zawiodłem się :(( "
Okej, zawieźć się mogłeś, spoko. Twoja wola. Ale mam kilka uwag odnośnie Twoich uwag!
Przede wszystkim "Most do Terabithii" jest bardzo podobny do "Labiryntu Fauna".
Jeśli liczyłeś na "te potworki" to wybacz, ale takie filmy o nich nie traktują. To raczej filmy pokroju: " Krwiożercze pomidory atakują Francję" pokazują "te potworki", nie dramaty wojenne o silnym podłożu psychologicznym.
A czemu się nie bała Fauna, hmm. A kto powiedział, że się go nie bała? Jest coś takiego, jak paraliżujący strach. A była, co widać na pierwszy rzut oka, zdecydowanie zaskoczona i zaniepokojona spotkaniem z faunem. Poza tym, jeżeli był to wytwór jej własnej wyobraźni, to trudno, żeby instynktownie uciekła przed Faunem. Jeżeli zaś fantazja filmu okazała by się rzeczywistością, to jest cały szereg wytłumaczeń, takich jak pozytywna aura czy przeczucie, że nie trzeba bać się tego stwora.
Okropnie nudnawy, tak? Dla tego, że nie był o potworkach. Tą kwestię mam już za sobą.
Fabuła nie jest denna. Denny to jest film, w którym pokazują cały czas potworki. A film o postawie dziecka wobec brutalności, wojny i strachu, używając jako narzędzia do zobrazowania takowej postawy elementów fantastyki, w mistrzowski sposób zacierając granicę między fikcją a rzeczywistością trudno nazwać dennym.
Czy ja wiem, czy żaba była tak kiepsko wykonana. Nie powiedział bym.
I czemu była debilna? Była nielogiczna? A czy można w takiej sytuacji o braku logiki mówić? No nie powiedział bym.
Końcówka filmu, żenująca? A jak miał się kończyć? Bo według mnie było to rozwiązanie najlepsze z możliwych. Bo taka jest prawda, że film choćbyśmy nie wiem, ja chcieli, nie podaje nam, co tak na prawdę przydarzyło się Ofelii. To nie jest "Piękny Umysł", żeby wiadomo było, iż bohater był schizofrenikiem. Jak już wspomniałem, film w iście mistrzowski sposób zaciera granicę między tym, co wydaje się nierealne, a tym, co realne. I szczerze powiedziawszy nie spotkałem się z podobnym zakończeniem w jakimkolwiek filmie dla dzieci. Bo racz zauważyć, że film ów nasuwa nam dwa możliwe zakończenia tej historii. Jedna to taka, że zastrzelona dziewczyna umiera, a ostatnie obrazy w jej mózgu ukazują ją w lśniącej, złotej, królewskiej sali, gdzie spełnia się jej marzenie, którym przez cały film żyła, uciekając w ten sposób od brutalnej rzeczywistości. Inna zaś to ta, gdzie dziewczyna spełnia warunki zaklęcia, poświęcając się, opuszczając nasz świat, umierając dla mieszkańców naszego świata, i powracając do domu. A jeśli by przyjąć, że to wszystko, czego Ofelia doświadczyła, było prawdą, to trudno w inny sposób zakończyć ten film. I nawet końcówka nie pozwala nam stwierdzić, co tak na prawdę się stało. Nie udziela nam odpowiedzi na zadane wcześniej pytania. Podobnie jak inne wspaniałe filmy, takie jak: "Odyseja..." jest metaforą. I daje duże pole do interpretacji!
Ja ze swej strony mogę jedynie powiedzieć, że na tle dzisiejszego kina "Labirynt..." to istne arcydzieło, film wspaniały, tworzony z pasją, a nie z gargantuicznej wielkości budżetu! Dla tego moim zdaniem zasługuje na najwyższe noty! 10/10!
Domin_filmomaniak
No w kącu ktoś napisał do rzeczy...i z taktem.
Szacunek xd
Pozdrawiam.