Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 242451
7,7 50 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Przepiękne arcydzieło sztuki filmowej, żadko się takie filmy widuje. Końcówka zapiera dech w piersiach, genialna muzyka nadaje idealny nastruj, aktorzy perfekcyjni, efekty też,

!!! POLECAM !!!

___PREDATOR___

Film jest bardzo fajny i nawet ciekawy ...mnie najbardziej zaciekawilo jak wykonywala te 3 zadania ....
JA TEZ POLECAM:)

ocenił(a) film na 10
___PREDATOR___

Potwierdzam. Genialna produkccja. Poruszająca i wstrząsająca opowiesc Przepiekna muzuka i scenografia. 10/10

ocenił(a) film na 10
___PREDATOR___

Boże wstrząsające... I piękne. Na końcu się poryczałam, bo już nie mogła. Ale film zrobił na mnie ogromne wrażenie. POLECAM

Madziula15

Dobry film, daję mu jednak 8/10. Chyba oglądałam w złych okolicznosciach...

ocenił(a) film na 10
___PREDATOR___

Muzyka.. jest przepiękna. Arcygenialny film.

ocenił(a) film na 9
___PREDATOR___

Z początku gdy zacząłem oglądać nic nie zapowiadało wrażenia jakie wywarł na końcu na mnie ten film. Chociaż obraz wojny w Hiszpanii wydaje mi się być tylko tłem, wątek fantazy również generalnie nie szczególny jednak całość w połączeniu z piorunującym jak dla mnie zakończeniem rewelacyjna!!! Za zakończenie 10/10. Myślę, że film można traktować głownie jako dramat, wątek fantazy może być traktowany jako projekcje wyobraźni głównej bohaterki, w sposób perfekcyjny wykorzystane w scenach końcowych filmu.

ocenił(a) film na 8
grdalus

Absolutnie genialny!!!!!!!!!! Cudny, fantastyczny, przepiękny!!!!!!!!! po prostu brak słów!!!!!!!! 10/10!!!!!!! Arcydzieło bez dwóch zdań!!!!! muzyka boska :D

ocenił(a) film na 9
___PREDATOR___

Bardzo dobry film... Zakończenie nie jest raczej zaskakujące - wszystko zmierza ku niemu od momentu, gdy Ofelia pyta fauna o dziecko przedstawione z nimi obojgiem na obelisku. I to właśnie jak dla mnie było siłą tego filmu. Nieuchronność ostatecznego - w rezulatcie prowadząca do wyzwolenia od wojny, od cierpienia, od zewnętrzności, która czyniła Ofelię 'śmiertelną'. Totalna magia i całkowity brak magii zarazem. Polecam wszystkim, warto się zapatrzeć i zadumać.

ocenił(a) film na 7
___PREDATOR___

Musiałeś pod wielkim wrażeniem to pisać, bo żeś walnoł takie bbłędy ortograficzne, że aż oczy bolą:P

Nie pisze tego by Ci "dopiec" po prostu nie moglem sie powstrzymac :))

Co do filmu 6,5 góra 7/10

ocenił(a) film na 10
___PREDATOR___

dokladam swoja opinie. film zachwycający! baśniowy, niewiarygodny, magiczny!!

gorąco polecam i daję oczywiscie 10!

ocenił(a) film na 6
___PREDATOR___

Dla mnie jednak rozczarowanie.Spodziewalem sie po filmi i szumie wokol niego o wiele wiecej.Nie wiem czym sie wszyscy podniecaja...Film dobry ,ale jak dla mnie do arcydziela to mu troche brakuje.

ocenił(a) film na 10
___PREDATOR___

Labirynt Fauna to drugi (po Władcy Pierścieni) mój najlepszy film! Znakomita gra aktorów, zwłaszcza Ivany Baquero(Ofelia) i Sergio Lopeza(Vidal. Przepiękna muzyka Javiera Navarette, która powinna dostać Oscara, piękna scenografia i naprawdę świetny scenariusz. Perfekcyjne zdjęcia, które z efektami specjalnymi tworzą doskonałą całość! Naprawdę gorąco polecam

Ps. Polecam jedynie ludziom o mocnych nerwach i którzy potrafią myśleć! Bo to film ambitny i zmusza do myślenia...

ocenił(a) film na 6
kamul

"Polecam jedynie ludziom o mocnych nerwach i którzy potrafią myśleć! Bo to film ambitny i zmusza do myślenia..."

Yhm czyli kazdy komu nie przypadł do gustu jest niezdolny do myslenia ?? :)Szczerze mowiac to mnie wcale nie zmusił :]

ocenił(a) film na 10
Samael071

"Labirynt Fauna" to film na który nie idzie się po to, by go obejrzeć i nic poza tym( do tego służą "Piraci z Karaibów" i inne filmy komercyjne, które służą JEDYNIE rozrywce), to film, który samemu trzeba sobie interpretować, chodźby scena finałowa, która nie "mówi" wprost, czy ten świat baśni istniał naprawdę, czy to tylko wymysł Ofelii. To film o sile ludzkiej wyobraźni. Mnie film cały czas zmuszał do myślenia i robi to nadal. Nawet te brutalne sceny nie są tylko po to, by wystraszyć widza. Wszystko ma tu jakiś cel...

Samael071

Moze po prostu musisz dorosnac do takich produkcji? A moze po prostu, jak w wielu innych twoich komentarzach, musisz napisac na odwrot?

ocenił(a) film na 10
___PREDATOR___

" LABIRYNT FAUNA kusi widza, by poddał się sile filmowej iluzji. Od jego chęci, wiedzy i wrażliwości zależy to, jak wiele zobaczy na ekranie." FILM marzec 2007

ocenił(a) film na 8
kamul

Generalnie nie lubie basni ale tutaj ten watek po mistrzowsku wpleciony w opowiesc o hiszpanskiej wojnie domowej porusza! Naprawde swietne kino!

ocenił(a) film na 10
___PREDATOR___

Zaraz po seansie byłam odrobinkę (ale tylko odrobinkę) rozczarowana, bo słysząc i widząc takie recenzje, jakie towarzyszyły "Labiryntowi Fauna", zawsze spodziewam się nie wiadomo czego... Zastanawiałam się, czy dać 9 czy 1 pkt. Ale jakimś czasie, po obejrzeniu wielu innych filmów nagle mi się "Labirynt..." przypomniał i już nie miałam wątpliwości - arcydzieło. Czekam na wydanie DVD

ocenił(a) film na 10
___PREDATOR___

Ja właśnie poraz trzeci będę oglądał LABIRYNT FAUNA. Wracam za 2godz.....

ocenił(a) film na 10
___PREDATOR___

No, juz jestem. Naprawdę świetne kino, film wspaniały pod każdym względem, zarówno technicznym jak i artystycznym, kapitalne efekty specjalne i ten dramatyzm. Przez pół filmu łzy lały mi się z oczu. Najbardziej przy śmierci doktora, śmierci Carmen i scena finałowa. KAWAŁ DOBREGO KINA!!!!!!

ocenił(a) film na 9
___PREDATOR___

Ze wszytskim się zgadzam :)
-całokształt
-muzyka
-koncÓweczka.
Polubiałam ten film :)