PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241978
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Film mnie zaskoczyl, niestety nie bylo to zaskoczenie pozytywne. Rzeczywiscie zwiastun zawieral w sobie te najlepsze sceny, ale jednak taka rola zwiastunow. Nie byl to w moim mniemaniu ani dobry dramat, ani film fantasy, a juz na pewno nie horror. Nie do jakiej kategorii sam zakwalifikowalbym to rzekome 'arcydzielo'. Jak ktos juz wczesniej napisal, gdyby nie bylo Fauna i 'ekipy' daloby sie zrobic dobry dramat, gdyby zas tworcy zrezygnowali z brutalnosci i postawili na elementy fantastyczne takze moglby wyjsc z tego -calkiem inny- ale bardzo dobry film. Ogolnie taki mix gatunkow do mnie nie przemowil. Jako widz pozwolilbym sobie na stwierdzenie, ze elementow 'nie z tego swiata' zabraklo. Produkcja, ktora miala byc owym 'arcydzielem' zostala zawalona zbyt wieloma niepasujacymi do siebie elementami, co glownie przyczynilo sie do mojej skromnej opinii ;]
Film ani dla dzieci, ani dla doroslych, dla milosnikow fantasty tez nie, to samo ma sie z fanami horrorow. Wiec...?

ocenił(a) film na 4
Byesea

''Produkcja, ktora miala byc owym 'arcydzielem' zostala zawalona zbyt wieloma niepasujacymi do siebie elementami'' - doklanie caly czas to powtarzam to jest zlepek przyadkowych scen ktore nie tworza spujnej calosci!