Słuchajcie mam pytanie. Niewiem czy mam wybrac sie na ten film i czy jest on warty obejrzenia ?? Prosze o rady :*
Jeżeli lubisz świat baśni połączony z okrucieństwem wojny to możesz spokojnie iść .Ale poważnie to polecam film bardzo dobry!
Moim zdaniem powinnas isc.Wszyscy sie burża,że film jest brutalny...nieprawda!
Wcale nie jestem fanką rozlewu krwi,nie cieszy mnie kiedy na filmie jest krew,a ten film poprostu jest taki jaki powinien byc.
Gorąco polecam;)
Jesli masz ochote isc na lekki bezrefleksyjny film to nie idz.
Naprawde jest ciężki i daje duzo do myslenia, poza tym jest rewelacyjny. a bez tych kilku bardzo brutalnych scen film nie mialby AZ takiego wydzwieku. naprawde warto.
No też się może w końcu bym dowiedział do jakich to niesamowitych refleksji skłania ten film. Że wojna to złooooooo? <Lol>
Wlasnie wrocilem z kina i zastanawiam sie do jakiego grona byl on adresowany. Raczej nie do dzieci bo troszke scen tam bylo nie dla dzieci ze tak delikatnie to ujme a z drugiej strony i nie dla doroslych bo ta fabula taka zbyt dziecinna byla jak dla mnie, aczkolwiek moge nie byc obiektywny z uwagi iz nie przepadam za filmami fantasy.
ja bardzo polecam ten film!!! szczególnie polecam samą fabułę w której świat rzeczywisty przeplata się ze światem baśni. Jak go obejrzałem to najpierw nie zrozumiałem dlaczego tak, a nie inaczej się zakończył dopiero jak zrozumiałem, że jest w tym filmie więcej świata baśni pojąłem dlaczego los Ofelii zakończyły się w taki smutny sposób...
mysle ze ten film jest przeznaczony dla osob od 15 roku zycia (na to nawet wskazuje FW) bo niektore sceny byly dosyc brutalne i jezeli bylyby tam male dzieci to napewno by sie baly ale dorosli przeciez moga w tym filmie tez duzo sie dowiedziec. Ta opowiesc jest przepelniona basnia ale zauwazcie ze sa w niej elementy bardzo realistyczne szczegolnie z 1944r.