PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241978
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

mam pytanie

ocenił(a) film na 10

Nie wiem czy mam iść na ten film. Jedni mówią, że jest niezbyt ciekawy, inni, że to arcydzieło. Mógłby mi ktoś poradzić?

dziedzicjo

wszystko zalezy od twojego podejscia do kina i tego co ow dany film moze tobie zaprezentowac...

Faun to jednoczesnie nudna historia dla osob malo wrazliwych a nader poruszajaca dla wrazliwych ... idac na ten film mozesz spodziewac sie tajemniczosci i przeplatajacych sie ze soba 2 watkow...w zaleznosci ktory z nich ciebie zainteresuje moze okazac sie to ostatecznym werdyktem...Niemniej jednak ja polecam pewnego rodzaju pogodzenie tych dwoch fabul w tym filmie bo jesli rozgraniczyszten filn na:
to jest takie a takie ...
a to jest takie a takie ....

Pozbawisz sie mozliwosci zabawy w interpretacje owego Labiryntu bo nie jest to film tak latwy i tak przejrzysty jakby sie oczekiwalo jest mnostwo scen ktore sa wrecz napakowane symbolika i znaczeniami ktore trzeba odkryc...

Bo tak naprawde Labirynt Faunta to jedno wielkie odkrycie i albo podolasz testowi albo nie :P

Ja osobiscie polecam bo jest to swoisty spektakl niezaleznie od opini tych ktorzy go neguja... Warto obejrzec bo ten film daje spore pole do zarowno krytyki jego jak i wychwalania a wizualnie prezentuje sie bardzo dobrze dzwiekowo takze nie wspomne juz o muzyce ...
Rzecz gustu...

Film jest smutny bardzo smutny a jesli jestes osoba wrazliwa lza moze ale nie musi zakrecic sie w twoim oku kwestia czy pozwolisz sie przeprowadzic przez Labirynt ktorego wladca jest FaUn

ocenił(a) film na 7
dziedzicjo

To prawda, Labirynt jest filmem, który albo Ci się spodoba albo też nie, w zależności od tego jakie kino preferujesz. Mi w trakcie oglądania przypomniały się "Opowieści z Narnii", tylko dużo mroczniejsze, straszniejsze, okrutniejsze i smutniejsze.

Film warto zobaczyć, choćby dlatego, że mówią o nim praktycznie wszyscy (popularniejszy jest chyba tylko "300"). Mnie się osobiscie film ten nie podobał. Prawda jest taka: nie obejrzysz - nie będziesz wiedział czy Ci się podoba czy nie. Tak to zwykle jest z europejskim kinem ;)

ocenił(a) film na 10
dziedzicjo

dzięki wielkie, chyba mnie przekonaliście. Ja jestem dość wrażliwą osobą więc to chyba film dla mnie. Jeszcze raz wielkie dzięki

ocenił(a) film na 3
dziedzicjo

Trzeba było w swojej niezależnej recenzji napisać, że film podoba się tylko ludziom inteligentnym i pięknym, a krytykują go jedynie koprofile i przedstawiciele chandlowi.

Och, jestem piękny i inteligentny, to film dla mnie.

pffffff.

ocenił(a) film na 10
Negative

a tak z innej beczki fajne zdjęcie negativ

ocenił(a) film na 8
dziedzicjo

heh ciekawe podsumowanie Negative;]
na film warto pojsc bez wzgledu na to czy jestescie wrazliwi czy nie, chocby po to by miec swoje wlasne zdanie na temat tego filmu. tym bardziej kiedy opinie widzow tak bardzo sie od siebie roznia.