Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 242451
7,7 50 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

w wypożyczalni wybuliłam za niego 10 zł, że niby to taki hicior. i co? KLAPA, nie był superowy, no ale nie mogę powiedzieć że był zły, po prostu zwykły film fantasty :/.

ocenił(a) film na 10
adaa234

Pokemony się już skończyły, co?

Czego się spodziewałaś po tym filmie? Polecam dorosnąc, bo film zdaje się jest od 18 lat (czy tam 16).

fitykap

"Polecam dorosnąć" mówisz? Tak mnie zastanowiło, ile Ty masz lat, skoro udzielasz takich rad? A poza tym co tutaj ma dorastanie do oceny filmu? Mi się również nie podobał i czy w związku z tym każesz mi dorosnąć? Chyba raczej nie, bo podejrzewam że mam więcej lat od Ciebie.

ocenił(a) film na 8
swierszcz

" A poza tym co tutaj ma dorastanie do oceny filmu? "

No weź się nie ośmieszaj. Co ma ? wszystko. Do wszystkich rzeczy ludzie muszą odpowiednio dorosnąć i poznać świat. A szczególnie trzeba dorosnąć do pewnych filmów. A nie tylko szybcy i wściekli, czarodziejki, mtv i Vin Diesel. Jak dorośniesz zrozumiesz i polubisz kino ambitne. Z nieco wyższej półki niż to co teraz jest masowo sprzedawane na odmóżdzenie.

ocenił(a) film na 7
Redgard

Kretyni.
Jak można mówić, w przypadku rzekomej BAŚNI, "dorośnij do tego filmu"? Przecież to idiotyzm. Baśń cechuje właśnie ta niesamowita wszechstronność. Oczywiście jestem pewna, że mam tu do czynienia ze zwykłym ignorantem, bo kimże jest osoba, która w ten sposób pisze?
Dalej, REDGARD- RANY, no to było niezłe, przyznam. Cóż z Ciebie za niesamowity oryginał o wyszukanym guście, smaku i wręcz wyrafinowanej inteligencji, iż w tak prosty i szybciutki sposób kwalifikujesz ludzi, siebie oczywiście stawiając na miejscu arcyznawcy kina AMBITNEGO (cóż, w przypadku Labiryntu Fauna, długo i zaciekle bym polemizowała w tym temacie, ale chyba nie z Tobą, choć kto wie co jeszcze tu pokażesz?). Cóż, śmiem twierdzić, że akurat na temat filmów z "wyższej półki" masz blade pojęcie.
Jedyną osobą z którą mogę się zgodzić, pośród tych wszystkich pustawych i bełkotliwych komentarzy jest swierszcz, którego komentarze poczytałam i co prawda może nie jestem wielbicielem kina wojennego, tak więc jego argumenty nie do końca pokrywają się z moimi, ale jest to najrozsądniejszy użytkownik.
Co do samego filmu nazwanie go arcydziełem, według mnie, jest lekko na wyrost. Ma dla mnie pewne niedociągnięcia, trochę rzeczy bym zmieniła. Ale przyznać muszę, że baśniowa strona była absolutnie zachwycająca- jednak mam jej olbrzymi niedosyt, bo to jak dla mnie jedyny plus tej produkcji.
Chcę jeszcze napomknąć o jednej małej, absolutnie mnie absorbującej rzeczy- jak to jest, że kompletni analfabeci zachwycają się tym filmem w tym temacie, w dodatku krytykując "Titanica"? Cóż za przekomiczny kabaret.

ocenił(a) film na 10
Cyanide

jest takie fajne okreslenie w jezyku angielskim które mogłbym odniesc do ciebie-smartass czy cos w tym stylu. podlo ona w swietnym filmie pt buffalo66.

ocenił(a) film na 7
duende_2

Nie interesuje mnie opinia:
a) kogoś z takim avatarem
b) pseudointeligenty, który krytykuje każdego bez żadnej argumentacji.

ocenił(a) film na 10
Cyanide

a ja tylko myslalem ze masz poczucie humoru.

ocenił(a) film na 7
duende_2

Wedlug Ciebie to bylo smieszne? No to moze faktycznie, nie posiadam poczucia humoru, bo jakos nazywanie mnie smartass nie wydaje mi sie przednim zartem. OJ DOWCIPNIS.

ocenił(a) film na 10
Cyanide

wiem ze zart byl nieudany, a;e zrozum ze to cytat z filmu i dla mnie to bylo smieszne.

ocenił(a) film na 7
duende_2

"smartass" jako cytat z filmu? to tak jak ja bym sie smiala ze jestes "asshole" bo to tez bylo w filmie :}

ocenił(a) film na 10
Cyanide

no niezle . ale słowko które ja podalem jest chyba jednak mniej pospolite. poza tym lektor przetlumaczyl je jako madrala-co mnie bardzo rozbawilo. prawda jest taka ze tego slowa sie po prostu nie tlumaczy.

fitykap

ej ale ja napisałam swoje zdanie na temat tego filmu! mi się nie podobał, może rzeczywiście nie mam lat 18 żeby oceniać TAAAAAAAAAAAAAAAAAKIE filmy z "wyższej półki" (niby), ale mam prawo mieć swoją opinie! P.S I nie jestem małym wrednym bachorem, który pisze złośliwe komentarze na wszystkie filmy, karzy ma swój gust! NAWET JA! [ZASKOCZONY TYM AKTEM?!]

adaa234

Ta, również dobrze mogę powiedzieć że Titanic to KLAPA, no cóż, każdy inny gust ma. to niebył zwyczajny film fantasy, tylko nadzwyczajny

ocenił(a) film na 8
rpd0

Zgadzam się z Tobą "Tytanik" to klapa, a co do "Labiryntu Fauna" dla mnie to baśń, ale ma coś w sobie.

ocenił(a) film na 10
adaa234

Raczej niezwykły. I na pewno nie był klapom :/ Ukryty sens trzeba dostrzec, niewiele osób to potrafi...

ocenił(a) film na 8
mucha16

A jaki niby ukryty sens miał Tytanik. Oświeć mnie bo Ja jestem za głupi, aby dostrzec w tym filmie jakiekolwiek przesłanie. Wolę filmy, w których przesłanie widać od razu. Nie chcę mi się go oglądać ponownie bo trwa, aż 3 godziny i to strata czasu.

Thomas_J

Tytanik nie ma przesłania więc nawet nie szukajcie :)

ocenił(a) film na 10
Thomas_J

Tytanik to zupełnie inny gatunek filmu i inny temat.
W "Labirynt fauna" chodzi o to jak niewinne dziecko chwyta się każdej próby zapomnienia o zwykłym, szarym świecie. W którym dominuje strach i cierpienie. Dochodzi do stworzenia niezwykłego, baśnowego świata, który daje nadzieję na lepsze jutro. Dzieciom w ten sposób łatwiej zmierzyć się z trudnościami. Kulminacyjna śmierć jest z jednej strony tragicznym końceam, a z drugiej wspaniałym początkiem. Tak ja odbieram ten film :) Każdy ma swoje zdanie :)