PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241972
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Film oceniam na 3/10 a czemu to zaraz wyjaśnię.
Po pierwsze myślałem,że będzie to dobry,ciekawy horror(wiem,że w gatunku nie ma horror,ale jak dobrze pamiętam to gdzieś przeczytałem,że to właśnie ten gatunek). Odkładając to na bok,ponieważ nie pisze,że to horror i tak dla mnie nie zasługuje na lepszą ocenę.
Po drugie film momentami jest nudny(spokojnie można na nim zasnąć),przypomina wojenny i przedstawia nierealną rzeczywistość bez żadnych uczuć strachu.
Zadania wydawane przez "stworka" na plakacie wcale nie są jakieś wzbudzające strach,nawet to z potworem z oczami na rękach.
Nie mogę sobie przypomnieć żadnych innych wad tego filmu,ponieważ oglądałem go już dawno(nie w kinie tylko na komputerze),ale pewnie znalazłoby się o wiele więcej.
Dałem 3 a nie np.1 ,ponieważ film nie jest znowu najgorszy jak sobie przypominam. Oczywiście może sie wydawać,że przedstawia ciekawą,wzruszająca historię z pewnym pouczeniem.
Po tym jak widziałem plakaty,że 6 Oscarów ,że film roku , bardzo ,ale to bardzo się rozczarowałem.
Jednak polecam dla samego obejrzenia ,niektórym może się podobać ta w pewnym stopniu fantastyczna(w sensie ,że nierealna) historia.
Polecam