Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 242457
7,7 50 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

rola kapitana

ocenił(a) film na 10

Totalnie mną wstrząsnęła! Facet bez skrupułów, twardy, nawet powieka mu nie drgnie, kiedy strzela do ludzi. Brutalny, mocny film, ale chyba to wszystko jest uzasadnione. Jestem pod wielkim wrażeniem, a nie zawsze takie filmy mnie ruszają.

ocenił(a) film na 10
menshikov

To chyba kuzyn Lorda Vadera.Genialna rola~!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Iluvatar

Sergi LOpez, świetnie zagrał w "Harrym, twoim najlepszym przyjacielu", też niezwykle silna postać. Ale tu totalnie mnie zaskoczył.

Film jest rewelacyjny, od strony wizualnej. Mocny i zapadający w pamięć.

menshikov

Po wyjściu z kina nie byłam w stanie wydusić z siebie słowa. Ten obraz naprawdę mną wstrząsnął. Baśniowy świat okazuje się równie brutalny, rzekłabym nawet bardziej przerażający dzięki swojej nieprzewidywalności. W filmie przeważa brutalność i naturalizm, które występują z umiarem, dzięki tym elementom opowieść staje się bardziej sugestywna. Mimo wszystko reżyserowi udało się uchronić od groteskowego efektu. Przerażająca a zarazem genialna kreacja S. Lópeza.

ocenił(a) film na 4
gatecrasher

Kapitan jest najgorzej wyreżyserowanym czarnym charakterem w historii kina, jest groteskowy i bardzo nienaturalny. A szkoda, bo gdyby był zagrany tak jak komendant z Listy Schindlera film wiele by zyskał.

ocenił(a) film na 10
Nachtjager

O jakaś gówniara się odezwała.Oglądasz tak słabe filmy,że nie mamy o czym dyskutować.np:Flyboys dałaś 9/10.Nie masz pojęcia o aktorstwie.

ocenił(a) film na 4
Iluvatar

Po pierwsze ja to nie ona tylko on. Po drugie, wierz mi, w życiu obejrzałem taką masę filmów że dobrze wiem czy postać jest grana dobrze czy nie. A Flyboys to dla mnie tak piękny film bo jestem fanem lotnictwa, i akurat tam aktorstwo mnie nie obchodzi, tylko samoloty.

A teraz do sprawy: Kapitan jest zbyt płaski, jest jak postać z filmu animowanego, nie ma w nim groźnej głębi i kontrastów. Pogarszają to tylko jego dialogi.

Aloha!

ocenił(a) film na 4
Nachtjager

@Iluvatar - Przejrzałem Twoje ulubione i powiem Ci że mamy w sumie podobny gust, więc nie mów że oglądam kiepskie filmy hehe

ocenił(a) film na 10
Nachtjager

Nie da się zgodzić z twoją opinią w żaden sposób.Jesteś pierwszą osobą,której Vidal nie poruszył.Rola genialna.Poszedłem drugi raz do kina na ten sam film głownie dla jego roli.Zło w każdym geście i mimice twarzy.

ocenił(a) film na 4
Iluvatar

Byłem świeżo po Liście Schindlera i może dla tego oczekiwałem postaci takiej jaką zagrał Ralph Fiennes.
Co do kapitana z Labiryntu, hmmm, naszła mnie teraz taka myśl, postać jest tak ?absolutnie? zła bo jest wdziana oczami dziecka ? Ofelii. Wtedy wszystko jest na miejscu.