Totalnie mną wstrząsnęła! Facet bez skrupułów, twardy, nawet powieka mu nie drgnie, kiedy strzela do ludzi. Brutalny, mocny film, ale chyba to wszystko jest uzasadnione. Jestem pod wielkim wrażeniem, a nie zawsze takie filmy mnie ruszają.
Sergi LOpez, świetnie zagrał w "Harrym, twoim najlepszym przyjacielu", też niezwykle silna postać. Ale tu totalnie mnie zaskoczył.
Film jest rewelacyjny, od strony wizualnej. Mocny i zapadający w pamięć.
Po wyjściu z kina nie byłam w stanie wydusić z siebie słowa. Ten obraz naprawdę mną wstrząsnął. Baśniowy świat okazuje się równie brutalny, rzekłabym nawet bardziej przerażający dzięki swojej nieprzewidywalności. W filmie przeważa brutalność i naturalizm, które występują z umiarem, dzięki tym elementom opowieść staje się bardziej sugestywna. Mimo wszystko reżyserowi udało się uchronić od groteskowego efektu. Przerażająca a zarazem genialna kreacja S. Lópeza.
Kapitan jest najgorzej wyreżyserowanym czarnym charakterem w historii kina, jest groteskowy i bardzo nienaturalny. A szkoda, bo gdyby był zagrany tak jak komendant z Listy Schindlera film wiele by zyskał.
O jakaś gówniara się odezwała.Oglądasz tak słabe filmy,że nie mamy o czym dyskutować.np:Flyboys dałaś 9/10.Nie masz pojęcia o aktorstwie.
Po pierwsze ja to nie ona tylko on. Po drugie, wierz mi, w życiu obejrzałem taką masę filmów że dobrze wiem czy postać jest grana dobrze czy nie. A Flyboys to dla mnie tak piękny film bo jestem fanem lotnictwa, i akurat tam aktorstwo mnie nie obchodzi, tylko samoloty.
A teraz do sprawy: Kapitan jest zbyt płaski, jest jak postać z filmu animowanego, nie ma w nim groźnej głębi i kontrastów. Pogarszają to tylko jego dialogi.
Aloha!
@Iluvatar - Przejrzałem Twoje ulubione i powiem Ci że mamy w sumie podobny gust, więc nie mów że oglądam kiepskie filmy hehe
Nie da się zgodzić z twoją opinią w żaden sposób.Jesteś pierwszą osobą,której Vidal nie poruszył.Rola genialna.Poszedłem drugi raz do kina na ten sam film głownie dla jego roli.Zło w każdym geście i mimice twarzy.