PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241975
7,5 62 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Jak zobaczylam piekny trailer(to jest chyba trailer6 z dostepnych na filmwebie)tego filmu, w kinie jakis czas temu, to absolutnie mnie zachwycil i oczywiscie jakies tam oczekiwania juz mi sie w glowie zrodzily. Dzisiaj bylam na tym filmie i musze powiedziec, ze jestem troche rozczarowana, tzn film bardzo mi sie podobal, ale okazalo sie, ze jest on rozbudowany w zupelnie innym kierunku niz sugerowal trailer. Magii i piekna to tam jest akurat najmniej. Poza tym nie jest tak bezpretensjonalny, jak myslalam , ze bedzie. Nie porwal mnie ten film, podobal mi sie i wzbudzal silne emocje,ale wynikaly one glownie z absolutnie nieslychanych scen przemocy i okrucienstwa z efektami dzwiekowymi w wersji surround....

ocenił(a) film na 10
elmtree

Znam to uczucie...trailer super a film taki sobie:) Dlatego od jakiegoś czasu nie oglądam trailerów:)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
elmtree

Film absolutnie fantastyczny. W przeciwieństwie do rozmówców jestem zadowolony, że całość poszła w innym kierunku niż wynikałoby to z trailera. Miałem okazję oglądać EPK do tego filmu i w nim cała ekipa tworząca film zachwycała się baśniami, charakteryzacją Fauna itd.

ocenił(a) film na 9
elmtree

Nawet ci, ktorzy filmem byli zachwyceni, pisza czesto, ze spodziewali sie, czegos innego no i ich film pozytywnie zaskoczyl. i o to chodzi wlasnie,opisy i zapowiedzi co innego sugerowaly. ja sie w sumie az tak nie czepiam, bo film, jak podkreslam, podobal mi sie ostatecznie taki jaki byl, ale wiem, ze wielu ludzi, fanow fantasy, bylo rozczarowanych i zepsul im ten film wieczor, bo sie nastawiali na uczte duchowa, a takiej nie przezyli. No ale nie wiem jak w lasciwie mialaby byc z tego konkluzja;) precyzyjniejszych trailerow sie domagamy?;) nie, chyba nie. No ale szkoda, ze czsem ludzie sa rozczarowani, a inni z kolei zachwyceni, co jest dobre. No coz, it happens.