PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=719906}

Labirynt kłamstw

Im Labyrinth des Schweigens
2014
7,0 6,5 tys. ocen
7,0 10 1 6457
4,5 4 krytyków
Labirynt kłamstw
powrót do forum filmu Labirynt kłamstw
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kameralne

po co te nerwy? Ty myślisz, że ja tu troluje, a tymczasem wystarczy trochę poczytać porządnej historycznej i narodowej literatury to się zorientujesz o co mi chodzi, ja nikogo nie atakuje, ja mówię tylko prawdę, a że ona boli to już coś innego...

mariouszek

oczywiście drugie zdanie było kpiną, bo przecież europa zawsze Polaków pokazywała jako zbrodniarzy, bo chcą nas od dawna wykończyć, ale być może jeszcze nie jesteś na tym etapie, żeby to wiedzieć

ocenił(a) film na 8
mariouszek

rozczaruję cię ten film, bo sprawcami będą jednak Niemcy i nikt tego w filmie nie ukrywa. Jedyni Polacy i Żydzi jacy się pojawiają to ofiary Auschwitz.

konstar18

no cóż, problem w tym, że Niemcy są tylko wykonawcami, ale jak zwykle nic się nie mówi o tym kto dał pieniądze na tę wojnę i kto ją zarządził.

ocenił(a) film na 5
mariouszek

reptilianie?

ChyzyRuj

syjoniści

ocenił(a) film na 5
mariouszek

syjoniści dali kasę na II WW? ;>

ChyzyRuj

Żydowskie banki i spółki

ocenił(a) film na 5
mariouszek

ale po co?

ChyzyRuj

Żeby się wzbogacić

ocenił(a) film na 5
mariouszek

żydowskie banki dały niemcom kasę na II wojne, żeby się wzbogacić ;>>

collect underpants
stage 2
PROFIT
;>

ChyzyRuj

Historia kołem się toczy

mariouszek

Bzdury waść pan piszesz. Co innego kredyty, pożyczki, biznes finansowy (co do których też nie mam w tej chwili informacji z historycznych źródeł, dlatego nie będę się wypowiadać na ten temat; ale cóż, "porządnej historycznej i narodowej literatury" autorstwa antysemitów nie czytuję), a co innego pomysł na eksterminację narodu (zresztą niejednego, wystarczy obok Żydów wymienić Romów) i przeprowadzenie tejże. No i odpowiedzialność moralna za całe spowodowane 80 lat temu przez Niemców zło. A teorie spiskowe proszę szerzyć na innych forach, bo to służy głównie do dyskusji o filmach, a nie do siania obrzydliwej, wręcz chorej propagandy.

gosialek

ktoś zupełnie inny sieje chorą propagandę, po czynach ich poznacie, ten kto krzywdzi i zabija innych jest winny, proszę więc znaleźć mi taki naród co nie ma krwi na rękach?

gosialek

@gosialek
Propagandy antysemickiej się tu doszukujesz panie/pani? Informacje o tym co głoszą syjoniści jest ogólnodostępna, mają swoje własne wydawnictwa i z niczym zbytnio się zbytnio nie ukrywają... Tylko trzeba się wysilić i poszukać materiałów na ten temat, bowiem szczególnie w Europie, nie jest to nagłaśniane. Do Żydów nie mam urazy, tylko do grupy ekstremistycznej tejże grupy, czyli syjonistów jak @mariouszek już nadmienił. Przerażające jest to jaki wpływ na świadomość ludności światowej wręcz wywarli wpływ i jak konsekwentnie wykonują swój plan.

@gosialek
Proste pytanie mam i proszę odpowiedz szczerzę nie szukając w internecie przed udzieleniem odpowiedzi. Jaka jest najświętsza księga Żydowska, z której czerpią nauki (analogicznie: Biblia - Chrześcijaństwo; Koran - Islam; itp.)?