PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269563
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

porywali? Na co im one były? Co z nimi robili?
Co z księdzem u którego leżały zwłoki? Poszedł siedzieć?

ocenił(a) film na 10
Penguin27

Samin stracili dziecko i nie mogli patrzeć jak inni maja dzieci do tego doszły dewiacje psychiczne - zabijali. W Polsce ten ksiądz dostał by zawiasy :/

ocenił(a) film na 7
rafalk13

Chyba nie wyjaśnili sprawy księdza?

ocenił(a) film na 10
Penguin27

no nie bo nie on był głównym bohaterem :D

ocenił(a) film na 9
rafalk13

Co Ty tutaj wypisujesz? Oni porywali dzieci, bo walczyli z Bogiem,który zabrał im dziecko. Chcieli aby rodzice których dzieci porwano przestali wierzyć w Boga.

ocenił(a) film na 10
siasiarzyna

no to chyba oto samo chodzi hehe zakręciłaś się ....

rafalk13

A co chcesz dla tego księdza? Wziął sprawy w swoje ręce. Gdyby nie on to tamten facet zabijałby kolejne dzieci. W końcu jego żona wyznała, że po jego śmierci zabijała mnie bo nie dawała rady sprawnie jak z nim.

ocenił(a) film na 10
KLAssurbanipal

Tak masz racje, tylko nie złapałeś przenośnio. Ostatnio w Polsce jest nagonka na kościół bo oni tacy święci byli przez tyle lat a jak wychodzą co nowe afery to i tak nie są tak traktowani jak normalni ludzie.

ocenił(a) film na 8
Penguin27

Przecież wyjaśniła ta babka pod koniec... Porywali po to żeby dać nauczkę Bogu czy żeby przeciwstawić sie jemu, że ludzie (w tym Keller) by odzyskac swoje dziecką potrafią zamienić się w bestię. Do tego reszta, którą opisał "rafalk13".

Ksiądz zabił męża tej starej kur.. bo nie mógł tego znieść (wykumałem to jakoś w połowie filmu, że to mąż i cała rodzina w tym siedzi) i nie dziwię się mu. Policja mu nie wierzyła dopiero na koniec gdy Loki znalazł zdjęcie u Nich w domu jego samego z naszyjnikiem zrozumiał wszytsko. Co dalej z nim nie wiadomo, na pewno poszedł siedzieć... nie pociągneli tego dalej bo mimo,ze ofiara była ważna dla fabuły to już sama postać księdza nie bardzo.

Smokey

ogólnie to ksiądz sam był pedofilem

ocenił(a) film na 8
lukasz92

Brawo! Polać mu :)

ocenił(a) film na 7
bodek75

a tamten chłopak kim był co się zastrzelił?

Sylar_Heroes

Ten chłopak był jednym z ofiar tej staruszki i jej męża. Udało mu się uciec, ale od tych psychotropów nic nie pamiętał i był chory na umyśle.

ocenił(a) film na 10
Smokey

masz 100% racji z tym że, człowiekiem którego ksiądz zabił był mąż tej jędzy, nie wpadłem na to, ale ten fakt potwierdza i dodaje jeszcze więcej zajebistości temu filmu

ocenił(a) film na 5
PCTS09

jak mozna bylo na to nie wpasc ?:) no daj spokoj :p pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Penguin27

Spoiler jest już w tytule twojego posta ...oni te dzieciaki !

Qba

boszsze, jak tamu filmowi można dać 10 na 10 :( co za gimbaza ;) wpierw dałem 5, bo strasznie średnie to dzieło. Ale, że gimbaza zawyża skalę daje mu 1.

ocenił(a) film na 8
MackuPicku

Jedni dają 9 temu filmowi inni wystawiają podobnie wysoką ocenę genialnemu wręcz serialowi jakim jest RANCZO. No prawdziwy z ciebie koneser ;-)

ocenił(a) film na 9
MackuPicku

O czyżby kolejny "znafca" samozwaniec ??!!

ocenił(a) film na 8
MackuPicku

chyba nie ogarniasz tego filmu..
idź lepiej oglądać ranczo..

adam_231

co jest do ogarnięcia w Labiryncie? No co szanowna gimbazo? Pewnie dzieciaczki nie znacie takiego filmy jak "Milczenie owiec" albo "Siedem" To są dobre filmy o psychopatach, którzy mają ludzie życie za nic.

Polecam Wam dzieciaczki bardziej się wyrobić filmowo. Może w jakiś kinach studyjnych a nie w multikinach. Nie dawajcie słabym filmom 8-9/10. O Labiryncie nikt za rok nie będzie pamiętał. Film jest wtórny, przewidywalny i nielogiczny.

Qba, masz rację. Ranczo to genialny serial. Jeden z lepszych jakie nakręcono w Polsce :)

ocenił(a) film na 8
MackuPicku

1. Mam 20 lat, więc troche się ogarnij z tą gimbazą.
2. "Milczenie owiec" albo "Siedem" - Znam te filmy.
3. "Film jest wtórny, przewidywalny i nielogiczny." widocznie dla Ciebie.
4. Każdy ma prawo oceniać filmy tak jak mu się podobają i ch*j Ci do tego. :)
5. "Qba, masz rację. Ranczo to genialny serial. Jeden z lepszych jakie nakręcono w Polsce :)" chyba nie zrozumiałeś tego komentarza :)

Do komentarza poniżej
1. Jestem fanem FF więc każda część mi się podoba - nie ważne czy jest mało realistyczna. :)
2. Na pewno jest lepszy od połowy filmów które Ty oceniłeś na dobry/bardzo dobry.

adam_231

- gimbaza to nie wiek, to stan umysłu ;) mozna mieć 40 lat i być gimbazą.

- w punkcie 5 widać nie skumałeś mojego sarkazmu, co jest kolejnym dowodem na moje powyższe wywody :P

- a teraz sedno sprawy - takie ocenianie filmów na 10/10 (bezkrytyczne) wprowadza innych użytkowników w błąd. Zawyża średnią filmu, który tak naprawdę jest słaby i nudny jak flaki z olejem :)

- no i kolejnym dowodem na gimbazowość Twą jest fakt użycia słowa na literkę c ;) Cytując Pannę Lawrence "małe pieski zawsze najwięcej szczekają" - to o Tobie Adasiu.

ocenił(a) film na 8
MackuPicku

Nie wnikam, ale może ty jesteś tą gimbazą bo ciągle o niej gadasz i nic więcej nie potrafisz. :)
Szczerze to mam gdzieś twoją opinię i całą reszte. To co ty wypisujesz nie wpłynie w żaden sposób na czyjąś opinię. :)
Cytując Pannę Lawrence "małe pieski zawsze najwięcej szczekają" - to o Tobie Adasiu. - raczej o tobie ;)
I nie chce mi się kontynuować dalej z tobą rozmowy bo to do niczego nie prowadzi.

ocenił(a) film na 8
MackuPicku

Zabawny jesteś. Powołujesz się na megahity kinowe, a piszesz o nich jakby to były niszowe filmy znane tylko wybrańcom (takim jak ty oczywiście; o ile nie jesteś jedyny). :D
Uważasz, że jeśli ktoś nie lubi Forrest Gump to może mu dawać 1 jesli uzna, że ma zbyt wysoką ocenę?
Często używasz słowa gimbaza, a sam uprawiasz straszną dziecinadę. Oczywiście zakładam, że jesteś trollem i celowo podpuszczasz. Tylko co to zmienia? To też dziecinada.

Labirynt to nie film o psychopatach - jest o nich stosunkowo mało. To po prostu kryminał przedstawiający prowadzone śledztwo.

ocenił(a) film na 8
MackuPicku

"siedem" i "milczenie owiec" OMG a potrafisz wymienić jakiś dobry dreszczowiec ostatnich lat ?

ocenił(a) film na 5
czarnybez_filmweb

Hmm , wymienił po prostu topowe . Szczerze to w ostatnich latach nie kręcono zbyt dobrych kryminałów , takich , po których spadają kapcie z nóg . Takie jest moje zdanie . Pozdrawiam

adam_231

@adam_231 pewnie nie możesz spać po nocach czekając na 10 część Szybcy znowu dostali wścieklizny ;) Bardzo ambitne kino :) 10 na 10 :)

użytkownik usunięty
MackuPicku

adam_231 Czym się przejmujesz, małe pieski zawsze najwięcej szczekają

A Tobie Panno się dziwię, że tak wysoko oceniłaś ten średni film. Tylko 3 gwiazdki różnicy między nim a "Mechaniczną Pomarańczą"? Widać żeś jeszcze niewyrobiona ;)

ocenił(a) film na 8
MackuPicku

Każdy ocenia według własnego gustu, a nie tak żeby inni byli zadowoleni. :)
Tobie się nie podoba ok, ale nie znaczy to, że wszyscy mają takie zdanie. :)

MackuPicku

Jakiś Ty trendy, taki super z Ciebie gościu, ja pierniczę. Jaki znawca, koneser, rzucił dwoma tytułami i jest mistrzem. Można gdzieś Twoje dzieła obejrzeć? Każdy ocenia według siebie, nikt nikomu nie będzie narzucał jaka ocena jest wskazana i nikt na pokaz nie musi oceniać według powszechnie wystawionej oceny. Ja np zachwycam się tym filmem z uwagi na klimat i czyjeś gadanie mojego zdania nie zmieni. Nie szpanuj, że widziałeś "Siedem" i "Milczenie owiec". Zobaczyłeś, że są wysoko ocenione i szpanujesz? Lepiej Ci się dzięki temu żyje? Dowartościowuje Cię to? Wielu oglądało i większości się podobało. To nie ma znaczenia. Krytykujesz "gimbazy"? Nie byłeś w ich wieku nigdy? Specyficzny wiek, ale etap każdego człowieka, więc nie widzę w tym niczego odbiegającego od normy. Myślę, że niejeden "gimbaz" ma więcej kultury niż Ty.
"A Tobie Panno się dziwię, że tak wysoko oceniłaś ten średni film." - Co to w ogóle ma być? Jak Ty się zwracasz do innych użytkowników? Co Ty sobą reprezentujesz? Chamstwo i prostactwo.

Pozdrawiam kulturalnych ludzi, którzy potrafią normalnie dyskutować, bez udowadniania innym, że "moja racja jest najmojsza" i jaki to ja nie jestem "w nurcie". Ludzie, szanujcie się, a nie propagujcie chamstwa, egoizmu i zadufania.

kasiaaa7891

Nie doczytałam co masz na myśli pisząc o "gimbazie". Jeżeli masz taką jej definicję to definitywnie się do tej grupy zaliczasz. Gratuluję!

ocenił(a) film na 8
MackuPicku

Co z Ciebie za ograniczony typ.

ocenił(a) film na 9
MackuPicku

Naprawdę Ci współczuję, oceniając tak nisko ten film musisz być albo niedorozwinięty, albo odczuwać empatię i mieć inteligencje emocjonalną na poziomie martwego gryzonia.

MackuPicku

O jejku, cóż za mądrala się znalazł. Rozumiem, że film może się komuś nie podobać, ale ocenienie go za 1, zwłaszcza w sytuacji, kiedy grawitacji daje się 8, uważam za przejaw skrajnej ignorancji.

ocenił(a) film na 8
MackuPicku

Co za frajer:)

ocenił(a) film na 5
MackuPicku

na jakiej podstawie ją obrażasz ? Każdy ma swój gust filmowy . Jednemu będzie się podobała Piła , jeszcze innemu Labirynt , a innemu jakiś inny film . Weź się człowieku ogarnij i nie zgrywaj tu konesera filmowego . Poza tym trochę kultury ...

MackuPicku

Ależ dojrzała wymiana zdań...

ocenił(a) film na 9
MackuPicku

Ile trzeba razy powtarzać takim ludziom,żeby nie chlali i nie ćpali od rana...."dżizes"

ocenił(a) film na 5
MackuPicku

daj mu taka ocene na jaka zasluguje wg Ciebie a nie dajesz 1 bo gimbaza ... po takim wnioskowaniu stwierdzam ze z Ciebie tez niezly gimbus :)

ocenił(a) film na 7
MackuPicku

chciałem dać 7 bo dobry film ale jak ty dajesz 1 to ja też będę taki głupi i dam 10.
WAL SIĘ