5,3 12 tys. ocen
5,3 10 1 11927
5,5 8 krytyków
Laleczka Chucky: Następne pokolenie
powrót do forum filmu Laleczka Chucky: Następne pokolenie

Czy tylko ja mam wrażenie że dziecko Chuckiego jest transwestytą? Ogólnie to poprzednia część bardzo mi się podobała (1,2,3 też) i nawet mi do głowy nie przyszło że z dziecka Chucka zrobią obojnaka! A także wątek z tym napisem na ręce ,,Made in Japan'' w poprzednich częściach tego nie mieli. Myślałam że inaczej rozegrają te scenę z rodzicami. I na koniec sceny jak Glen mówi po chińsku (czy po jakim tam języku) i walka kunk-fu... to już na prawdę reżyser mógł sobie darować.

ocenił(a) film na 3
ellum9119

Niby fajnie się to ogląda, ale jest tam za dużo nie moich klimatów, beznadziejnych wstawek, wątków, jeszcze do tego im dłużej tym gorzej. Zwroty japońskie nie chińskie (skoro był napis Made in Japan) w wykonaniu Glena/Glendy mogą być, ale ta walka kung-fu na co to po co komu.

ocenił(a) film na 6
ellum9119

Khem.
To easter eggi po prostu. Glen/da jest nawiązaniem do http://www.filmweb.pl/film/Glen+czy+Glenda-1953-108604
A rzeczona scena kung-fu to nawiązanie do rozlicznych scen z filmów samurajskich, w których bohater krzyżuje miecz ze swoim ojcem w celu zdobycia jego akceptacji.

ellum9119

Nie transwestyta tylko miał rozdwojenie jaźni. Dlatego potem w realnych dzieciach był i chłopcem i dziewczynką.
Córka psychopata czyli córeczka tatusia. A syn spokojny bardziej przypominający Tiffany i jej zmiany na nie zabijającą...