Ta część jest najgorsza. Wszystkie filmy o Chuckym kwalifikują się bardziej pod czarną komedię. W całej serii nie ma się czego bać. Jedyną sceną wartą uwagi jest zakończenie z prezentem. Mam nadzieję, że remake części pierwszej, która ponoć jest tworzona pojawi się w tym roku i będzie to przynajmniej średni film. Jak narazie seria mnie zawiodła. Czarna komedia bez śmiesznych sytuacji i horror bez grozy w jednym.
szczerze laleczka chucky to mój ulubiony film ale ze smutkiem potwierdzam to co mówisz. {choć ja bym i tak dała 100/1000 jak by było Choć właściwie to całe zakończenie za bardzo zadziwiło widzów gdy ta ręka go dusiła, a za razem także to iż cała seria polegała na tym by chucky przeją czyjeś ciało a sam na końcu oznajmił że woli zostać tym kawałkiem morderczego plastiku. Humoru co prawda w tym nie zabrakło, ale zabrakło chęci do tworzenia tej ostatniej części, lub po prostu aktorom a właściwie aktorce do zagrania. rozumiem że grała w poprzedniej roli ale także moim zdaniem jak i jej {oglądając wcześniejsze części 1-3} nie za bardzo pasowała ta zamiana horroru na komedię.. Jennifer za pewne oglądała resztę częsci przed stworzeniem 4 to i tak już piąta całkowicie wyszła z zaplanowanej strategii Don'a Mancini'ego który pisał scenariusze do każdej części. film i tak pewno spodobał się niektórym fanom ale i tak już stracił swój urok gdyż zabrakło intrygi i krwawe scenki były w najmniej odpowiednim czasie. mimo to i tak jestem wierną fanką więc liczę na przejaśnienia dotyczące tego filmu w przyszłości jak i może i kiedyś chociaż plany kontynuacji i więcej kreatywności na planie może nawet zapewne 6 części. POZDRAWIAM WSZYSTKICH FANÓW A TY SIĘ WYPCHAJ JAK NIBY JESTEŚ TAKI HORROREK TO BYŚ DOSTRZRGŁ COŚ W TYM FILMIE. ZAINTRESUJ SIĘ JUŻ BARDZIEJ KSIĘŻNICZKĄ I ŻABĄ LUB TYM DURNOWATY FILMEM ,,ZMIERZCH'' C];