PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=772}

Las Vegas Parano

Fear and Loathing in Las Vegas
1998
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 171104
7,0 41 krytyków
Las Vegas Parano
powrót do forum filmu Las Vegas Parano

Najlepszy film o podróży po kraju i w głąb umysłu :)
Kto nie obejrzał niech żałuje

Dobrze że prawi przeciwnicy nie wiedzą o innym filmie związanym z poznawaniem samego
siebie: "Waking Life" bo powiedzieliby pewnie, że promuje satanizm poprzez informowanie
o LD :P

ocenił(a) film na 8
xzet27

następny przystanek monar

stonedfish

A ja mówiłem, że biorę? :D

ocenił(a) film na 8
xzet27

też miałem kolegów którzy lubili podróżować wgłąb umysłu. wszyscy pokończyli zapięci w pasy w wariatkowie, albo żebrając o działkę na dworcu gdańskim.

użytkownik usunięty
stonedfish

Haha, jajogłowie Ci doskwiera :D nie masz pojęcia czym są enteogeny i jaki mają potencjał. Czyli nie rozumiesz po prostu filmu :D

ocenił(a) film na 8

:D
:D:D
1) jestem bardziej ogarnięty w temacie od cb gimbie
2) nie trzeba ćpać, żeby zrozumieć ten film
coś jeszcze?

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 8
karras

coś jeszcze do dodania?

ocenił(a) film na 8
stonedfish

że Cię kocham

ocenił(a) film na 9
karras

he...

stonedfish

tak. Widzę, że należysz do mądrali z jedyną prawdą i masz odpowiedz na wszystko :) . To drugie to niewątpliwa zaleta, ale to pierwsze... Gdzie jak gdzie ale w Polsce powinniśmy być bardziej uczulani na bezsens "jedynej słusznej drogi"

ocenił(a) film na 8
miszeeel

Czyli twoja jedyna prawda jest bardziej jedyna i słuszna niż moja?

stonedfish

Twoje zdanie to Twoja rzecz. Uświadamiam jedynie , że są ludzie co mają inne zdanie i teksty do nich cytuję "następny przyst. monar" itp to nic innego jak "jeśli nie uważasz jak ja to jesteś durniem"

użytkownik usunięty
stonedfish

Twoje posty świadczą o tym, że Gówno wiesz :) ten film ma szczególnie psychedeliczny charakter i ktoś kto nigdy nie próbował tego stanu, nie pojmie do końca o co chodzi. FYI używanie słowa "ćpać" w kontekście tych zacnych Poszerzaczy Perspektywy jest co najmniej nie na miejscu i... po raz kolejny udowadnia, że Gówno wiesz :D

ocenił(a) film na 8

Z kolei twoje posty świadczą, że jesteś gimbusem, który fakt że może się naćpać psychodelikiem traktuje jakby złapał boga za nogi. Gówno mnie obchodzi, co dla ciebie jest "nie na miejscu" - myślę swobodnie, elo peace

ocenił(a) film na 10
stonedfish

Z tego co widzę, stonedfish, to w dyskusjach tutaj w większości oskarżasz ludzi o bycie rzekomym gimbusem. Niezły to argument, ale chyba może być delikatnie niecelny. Ja, wyobraź sobie, czasy gimnazjum mam za sobą, a i (postawiłeś taki warunek w jednym z postów) 18 lat też jakiś czas temu skończyłem. Nie wiem, na kogo tutaj chcesz pozować. Rozumiem, że niektórym epatowanie psychodelią i dragami może nie przypadać do gustu, ale można swoje opinie chyba wyrażać bardziej sensownie i zrozumiale. Jak widzę, dałeś 8/10, więc chyba uważasz że film nie jest taki zły. Każdy może go odbierać inaczej, jak chce i według mnie nic złego w tym nie ma.

Osobiście uważam, że to jedna z najlepszych adaptacji filmowych, no ale książka Thompsona też jest utrzymana w takim klimacie, więc chyba Ci jej nie mogę polecić z czystym sumieniem.
Gra aktorska w tym filmie to absolutna miazga, Del Toro, czy Depp fantastyczni. Podły, obskurny i groteskowy nastrój filmu jest jak dla mnie genialny. Oglądałem wielokrotnie i po pewnym czasie podniosłem ocenę z 9/10 na 10/10, na którą w pełni zasługuje.

Pozdro

ocenił(a) film na 10
Lusst

popieram film bardzo dobry. ksiazka jest prawie scenariuszem bo naprawde malo sie rozni.. pozatym wydaje sie to wszustko szalone ale jest prawdziwe, taki byl hunter a deep o tym doskonale wie bo znali sie tyle lat osobiscie.. polecam tez Rum Diary chociaz adaptacja filmowa juz traca takim hoolywodzkim filmikiem..

ocenił(a) film na 8
stonedfish

Po wypowiedziach można poznać klasę człowieka i jego umiejętność radzenia sobie z innymi opiniami niż jego własna. Tyle w kwestii Twoich - stonedfish wypowiedzi.

Jeśli chodzi o film - dla mnie rewelacja! Nigdy nie brałam żadnych prochów, więc oglądając to, zaciekawił mnie fakt czy to rzeczywiście tak jest po LSD i innych. Co nie oznacza, że mam ochotę spróbować, bo najzwyczajniej w świecie boję się. Gra aktorska - mistrzostwo. Tego chyba nie trzeba pisać ;)

ocenił(a) film na 9
cachimbaa

Ja bym spróbowała, ale nie mam skąd wziąć.

ocenił(a) film na 10
Tortuga033

Lsd ?

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 10
cachimbaa

Szkoda życia na strach, jest tylko jedno (do kwasa nie namawiam, ale sam lubię np. kodeinę [czysty relaks] )

ocenił(a) film na 9
vince25xx

szyszynka!!!

ocenił(a) film na 10
oszim84

szynka też dobra na święta

ocenił(a) film na 9
vince25xx

tylko trzeba z 5 kilo zjesc na raz, jest taka bania ze hej