PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=772}

Las Vegas Parano

Fear and Loathing in Las Vegas
1998
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 171093
7,0 41 krytyków
Las Vegas Parano
powrót do forum filmu Las Vegas Parano

rację miał pan Janusz Korwin-Mikke, mówiąc że kiedy Cywilizacja rozwija się, to śpiewa o
królach, rycerzach, podbojach kosmosu – a gdy upada, o menelach i zbrodniarzach.
Otumaniona gawiedź cieszy się, ze może pooglądać deliryczne wygibasy zaćpanych
wykolejeńców. Smutne.

ocenił(a) film na 10
stonedfish

tylko nie płacz

ocenił(a) film na 7
vince25xx

Gdy się w życiu nie dotykało różnorakich specyfików to chociaż pozwól pooglądać i nacieszyć się takim widokiem :)
Bochsze ,czy ja w ogóle to powiedziałem?!?!?!?

ocenił(a) film na 10
djrav77

do kogo ta mowa ?

ocenił(a) film na 7
vince25xx

Wyczuwam agresję. Bez obawy ,akurat nie do Ciebie. Miało być do osoby ,która temat zaczęła ,ale jakoś tak wyszło ,że odpowiedziałem Tobie. Chyba nie masz mi tego za złe? Czyż nie można się pomylić????

ocenił(a) film na 10
djrav77

spoko, spoko, to nie agresja, tylko czysta ciekawość...

ocenił(a) film na 8
vince25xx

"jeden mach ty durniu. czekaj az zobaczysz te nietoperze" :)

ocenił(a) film na 9
vince25xx

ty i tak sie nie znasz na kinie wiec po co sie udzielasz? tylko z siebie pośmiewisko robisz

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
vince25xx

Dokładnie to samo napisał innemu gościowi na forum "Death Proof", olej go

ocenił(a) film na 10
Tortuga033

olany ciepłym moczem

ocenił(a) film na 10
Xerxo

Przegladam Twoje wypowiedzi...i wynik jest prosty w odbiorze - jestes dnem z podwojna furtka! zachecam do zainteresowania sie patologia tego typka spod szemranej gwiazdy...

ocenił(a) film na 8
vince25xx

To tylko krótka refleksja na temat obecnego stanu kultury. Jestem człowiekiem silnym duchowo i moralnie, płakałem jedynie po śmierci papieża, prezydenta Kaczyńskiego i małej madzi z sosnowca

ocenił(a) film na 5
stonedfish

What the fcuk. XDDDD

stonedfish

Też byłem człowiekiem silnym duchowo doputy, dopuki ten pana papież ze swoją armią kleryków nie wyreżyserował horroru,
gdzie znajdziemy wszelkiego rodzaju brudy w których się paplają.
To są dopiero, jak pan to pięknie ująl ( wykolejeńcy ) !
Śledząc pańskie wypowiedzi. Bardzo jasno wynika, iż żadne argumenty do pana nie dotrą.
Do bólu wyczówa się zadufanego upartego polemistę, który tak naprawdę nie ma swojego zdania.
Ta pierwsza pańska wypowiedz, to nic innego jak prymitywny polityczny plagiat.
A o gatunku i przekazie filmowym nie masz pan zielonego pojęcia.!
Zachęcam pana do dlugich spacerów w zoo.

szopeniak

To samo można powiedzieć o Panu: furiat, fanatyk własnych poglądów który nie zmieni ich pod żadnym pozorem, za to atakuje z zajadłością diabła tasmańskiego wszystkich których uważa za swoich wrogów, np. "ohydny kler".
Uważam, że brak kary śmierci jest dużym błędem...
P.S. Od razu likwiduję kolejną platformę do zbluzgania (co, nie wątpię, chciał Pan właśnie uczynić) - nie jestem "katolem".

ocenił(a) film na 10
LordKroq

Hahaha jak przeskoczyłeś na karę śmierci?
Swoją drogą @szopeniak nie mówił jedynie o tym, że Kościół jako instytucja ma na swoim koncie wiele złego. Odpowiedz na resztę :)

ocenił(a) film na 10
stonedfish

Czyli jestes gejem albo debilem?

ocenił(a) film na 9
stonedfish

hmm czytając Twoją wypowiedź jeszcze nie wiedziałem że jest Twoja, ale wiedziałem to zanim spojrzałem na autora :)

ocenił(a) film na 10
stonedfish

chyba wkręcił Ci się zły trip..., bywa

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
stonedfish

Trololololo? :D

ocenił(a) film na 9
FunF33l

Oł jes

ocenił(a) film na 8
Tortuga033

noł łej

użytkownik usunięty
stonedfish

Nonsens.

ocenił(a) film na 8

proszę o uzasadnianie swoich wypowiedzi!

ocenił(a) film na 10
stonedfish

nonsens!

ocenił(a) film na 9
stonedfish

Pięknie to ująłeś... jak na Trolla i osobę popierająca Korwina hehe. No comment.

ocenił(a) film na 8
Sprite_87

Nie popieram Korwina, wypraszam sobie ;/

stonedfish

Ja również popieram, nie rozumiem tego komentarza wyżej, przecież oceniłeś film na aż 8. Na tym forum jest więcej idiotów niż moich włosów na głowie. Strach pomyśleć ile osób uzna to za trolowanie... Oj drodzy stonefish to nie trol! (jeżeli to czytacie)

ocenił(a) film na 9
Zgredd

Koleś opisuje, że film jest beznadziejny i daje 8. Więc zaprzecza sam sobie.

ocenił(a) film na 9
stonedfish

Cytuje Cie "...rację miał pan Janusz Korwin-Mikke, mówiąc..." mówisz, że miał racje i go nie popierasz? Sam się wykluczasz.

ocenił(a) film na 7
Sprite_87

mozna kogos nie popierac, ale uznawac czesc jego racji. gdzie tu paradoks?

ocenił(a) film na 9
hehu

Jeśli uznaję część jego racji również częściowo go popieram prawda?

ocenił(a) film na 5
Sprite_87

Jesteś za budowaniem autostrad? Hitler też był i je budował i czy to znaczy że go popierasz? To że ja lubie pączki i np Pan Kalisz też to nie znaczy że się z nim zgadzam ani że cześciowo go popieram. Dziecinadą jest kłucenie się kto w jakiej cześci kogo popiera.

ocenił(a) film na 9
jerzykk

Nieistotne. Ważne, że film był kozacki

Sprite_87

No właśnie, że do ku*wy istotne, bo nie umiesz nic konkretnego powiedzieć, tylko rzucasz jakimiś bezsensownymi zarzutami (nie żeby znowu dla mnie popieranie JKM było takim zarzutem, ale dla kogoś może być...).

ocenił(a) film na 9
LordKroq

O czym Ty gadasz jakimi bezsensownymi zarzutami? Co Ty bredzisz?

Sprite_87

"Bredzę" o tym co ci pięknie jerzykk pokazał jakim jesteś ignorantem i nie wiesz nawet za bardzo co mówisz, a ty mu na to: "nieistotne"... Ech... kapewu?

ocenił(a) film na 9
LordKroq

Bo mam typa w głębokim poważaniu i to co sobie myśli oraz jakie ma zdanie.

ocenił(a) film na 8
Sprite_87

Jesteś głupi czy z policji?

ocenił(a) film na 9
stonedfish

Co to za dziecinne teksty?

stonedfish

co to za różnica

ocenił(a) film na 10
stonedfish

Drogi Panie! Obawiam się że błędnie Pan ocenił to co reżyser próbował powiedzieć. Istotą filmu wbrew powszechnej opinii nie są bowiem narkotyczne "wygibasy" bohaterów. Zainteresowanych odsyłam do postaci ś.p. Huntera S. Thompsona, autora książki (opartej na jego autentycznych przeżyciach), będącej podstawą scenariusza, odsyłam również do stylu literackiego Gonzo, oraz do historii Stanów Zjednoczonych w tamtym okresie. Do panujących wówczas nastrojów społecznych. I na koniec, uzbrojonych w tą wiedzę, odrobinę empatii oraz buty do golfa:) zapraszam do ponownego oglądania. Może się okazać, że odnajdziecie w tym filmie coś więcej :D

ocenił(a) film na 8
duzybolo

Drogi Bolo! Jakim cudem istotą filmu, w którym na ekranie cały czas widzimy jak ktoś jest naćpany, albo przygotowuje się do ćpania, albo ma zjadz po ćpaniu - jakim cudem w takim obrazie sedna nie stanowią środki odurzające? Wymienione przez Ciebie zagadnienia dobrze znam. To, że pomiędzy wierszami reżyser przemyca 'coś więcej' nie oznacza, że treści filmu nie stanowi narkotyczny wypad dwóch nieprzystosowanych społecznie osobników. Pozdro!

stonedfish

Poczytaj o stylu gonzo w dziennikarstwie, zobacz na jakiej podstawie film zrobiono, kim był Hunter S. Thompson, w jakim okresie książka powstała i przeciwko czyjej polityce występowała... Takie filmy trzeba oglądać z pewnym bagażem wiedzy, a nie siadać i myśleć, że chodzi tylko o ćpunów...

ocenił(a) film na 9
prozaiczny

ja myślę, że on o tym wie.

stonedfish

Jak wspomniałam w innym poście-używek nie brałam a film mi się podoba...taka bajka dla dorosłych :-) Myślę że jest wiele filmów np.brutalnych,krwawych,obrzydliwych które wywołały by w Panu jeszcze bardziej negatywne emocje.Jest takich rodzaj filmu-parodia-widocznie Pan Terry Gilliam uznał że nie śmiano się jeszcze z osób które często sięgają po tego rodzaju używki....a zapewniam że śmiano się już ze wszystkiego w tego typu filmach.Ale każdy ma prawo wyrazić opinie,więc może nie atakujmy osoby która ma inne zdanie niż my...tylko ciekawe jest co w tym filmie jest tak dla Pana szokujące?

ocenił(a) film na 9
Tamilina

"Pan Terry Gilliam uznał że nie śmiano się jeszcze z osób które często sięgają po tego rodzaju używki....a zapewniam że śmiano się już ze wszystkiego w tego typu filmach"

To nie jest parodia na ćpunów.
To jest raz, a dwa Pan Fish lubi trochę po prowokować na tym forum

ocenił(a) film na 8
Tortuga033

pan Fish to śpiewał w Marillion, joł

ocenił(a) film na 10
stonedfish

Brałem i za każdym razem gdy oglądam ten film, przypominają mi się stare dobre czasy. Czasy beztroski i dobrej zabawy, przed szarym życiem codziennym gdy się dorośnie.