PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=772}

Las Vegas Parano

Fear and Loathing in Las Vegas
1998
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 171093
7,0 41 krytyków
Las Vegas Parano
powrót do forum filmu Las Vegas Parano

Dwóch ćpunów

ocenił(a) film na 5

Jak dla mnie to średnio wypadło Las Vegas.Taka opowieść o dwóch ćpunach i o ich narkotykowych halunach z takim głębszym przesłaniem,które nieśmiało przedziera się przez zakręconą do granic absurdu fabułę.

flaga87

Ciekawie pokazany został właśnie świat oczyma ćpuna i za to ten film dostał ode mnie dobrą ocenę. Poza tym to jednak historia prawdziwego dziennikarza, który swego czasu Las Vegas odwiedził, a później napisał książkę ;)

ocenił(a) film na 5
prozaiczny

Jeśli chodzi o inny,moim zdaniem lepszy film,który dotyczy uzależnienia od narkotyków to zdecydowanie wygrywa Trainspotting.No w Las Vegas możliwe,że została przedstawiona prawdziwa historia,ale sposób jej zaprezentowania przez reżysera jakoś nie przypadł mi do gustu.

ocenił(a) film na 9
flaga87

"Fear and loathing..." nie jest jakimś poważnym wykładem pod hasłem "Dragi to wielkie zuooo"
To tak gwoli ścisłości.

ocenił(a) film na 5
Tortuga033

Zauważyłem:),ale co do innego moim zdaniem lepszego filmu o prochach itp. jest też np. Requiem dla snu.No ale to już kwestia gustu.Do mnie ta konwencja zaprezentowana w Las Vegas Parano nie trafiła,co nie znaczy,że nie było tam na prawdę śmiesznych momentów.

flaga87

Chyba żarutjesz :) a jaką konwencje reprezentuje Requiem, z takim przekazem jak w tym filmie mogą trafić jedynie do podstawówek, chłopaki nie bierzcie narkotyków bo wam rece poucinają , dziewczyny nie bierzcie bo zostaniecie dziwkami, babcie nie oglądajcie tv bo wam lodówka bedzie zadupiać po mieszkaniu :) sorry dla mnie ten film to niezły kabaret, połączony z brazylijską telenowelą w dziwnym klimacie którego po dziś dzień nie pojmajet. Jeżeli film ma mieć takie przesłanie jak w Requiem to wolałbym gdyby nie miał go wcale ale to tak całkiem na marginesie - jak powiedziałeś kwestia gustu

ocenił(a) film na 8
temteges

jeśli jesteś tak głupi, że nie potrafisz załapać prostego przesłania "Requiem...", to nie ma dla Ciebie nadziei

stonedfish

Galaktyka Kur*ix została opanowana przez złych kosmitów, pokonać ich może tylko załoga gwiezdnego patrolu na czele której stoi Kapitan Bombaaa

który zapewne w tej sytuacji użył by sformuowania pod nazwą " Tępy *Huj " z którego w tej chwili skorzystam bo zupełnie nie mam nic na swoją obrone

ocenił(a) film na 5
temteges

Jestes narkomanem?

Berith7777

Oczywiście że tak, ćpam wszystko co popadnie, życie wciągam grubymi ściechami, pale piwko i pije jointy :D

a jak u Ciebie zdróweczko?

ocenił(a) film na 5
temteges

Szkoda,ze odpowiadasz sarkazmem.Pytałem o narkotyki więc nawet sarkazm ci nie wyszedł-"piwo","jointy".

ocenił(a) film na 9
Berith7777

No a zioło, albo alkohol to nie narkotyk?

ocenił(a) film na 10
Tortuga033

a fetę walisz?

ocenił(a) film na 5
Tortuga033

Alkohol,marihuana-jesli chcesz lecieć po takiej "linii" to wszystko mozesz zaliczyc do narkotyku,trzeba było wspomniec o telewizorze,fast foodach itd.

Berith7777

sex alkohol narkotyki hajs - jest tyle uzależnień że każdy znajdzie coś dla siebie :)

ocenił(a) film na 9
Berith7777

Alkohol i marihuana są narkotykiem, nie wiem dlaczego zaprzeczasz.

ocenił(a) film na 5
Tortuga033

Ok skoro tak uważasz.