PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=772}

Las Vegas Parano

Fear and Loathing in Las Vegas
1998
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 171093
7,0 41 krytyków
Las Vegas Parano
powrót do forum filmu Las Vegas Parano

Haha, świetny film ;)

CatBlack

właśnie oglądam, Deep niezły świr hahaha

ocenił(a) film na 8
malagamm

Deep dobrze wypada w każdej roli, ale tu przeszedł samego siebie :)

ocenił(a) film na 10
CatBlack

Kocham ten film!!!! można go oglądać w nieskończoność :)

ocenił(a) film na 8
mike_one

Zgadzam się, film ma swoje latka a ile razy go ogladam to mam to samo odczucie... :)

ocenił(a) film na 10
CatBlack

no i film ma tyle wersji, ile jest stanów odurzenia w które można się wprowadzić hehe :) jednym słowem można go oglądać na różnych płaszczyznach świadomości :)

ocenił(a) film na 8
mike_one

....ale niektóre stany się nie nadają, bo można popaść w obłęd :)

ocenił(a) film na 8
CatBlack

Raczej! Klasyki się nie omija! :)

ocenił(a) film na 10
CatBlack

film swietny, a J.Deep rewelacyjny.

ocenił(a) film na 10
CatBlack

Genialny... Kolejny raz rozłożył mnie na łopatki. Najlepsze role tych świetnych aktorów. Trzeba naprawde znać się na rzeczy żeby zagrać coś takiego...

ocenił(a) film na 8
CatBlack

Mocne kino pod przykryciem surrealizmu, psychodelii ukazano zmiany, problemy w ówczesnej USA.

ocenił(a) film na 8
Sparow5

A znasz podobne fimy? Z nutka surrealizmu? Mi osobiście podobał sie Sucker Punch, ale to inny klimat. Ogromny + za muzykę! :)

ocenił(a) film na 8
CatBlack

Nutką??? Obraz widzimy z perspektywy dwóch konkretnie naćpanych i to nie nazwałbym nutką. Co do filmu z surrealizmem to na pewno Lynch i jego Lost Highway, też Inland Empire. Oba mają mroczne, niepokojące klimaty, oba też potrafią dobrze przytrzymać w napięciu. Jak lubisz thrillery to pozycja obowiązkowa dla ciebie :) Nutkę surrealizmu to ma Ruby sparks - fajny pomysłowy komediodramat, o ile to można nazwać surrea

ocenił(a) film na 8
Sparow5

Ok, dzieki :)