Zgadzam się, film ma swoje latka a ile razy go ogladam to mam to samo odczucie... :)
no i film ma tyle wersji, ile jest stanów odurzenia w które można się wprowadzić hehe :) jednym słowem można go oglądać na różnych płaszczyznach świadomości :)
Genialny... Kolejny raz rozłożył mnie na łopatki. Najlepsze role tych świetnych aktorów. Trzeba naprawde znać się na rzeczy żeby zagrać coś takiego...
Mocne kino pod przykryciem surrealizmu, psychodelii ukazano zmiany, problemy w ówczesnej USA.
A znasz podobne fimy? Z nutka surrealizmu? Mi osobiście podobał sie Sucker Punch, ale to inny klimat. Ogromny + za muzykę! :)
Nutką??? Obraz widzimy z perspektywy dwóch konkretnie naćpanych i to nie nazwałbym nutką. Co do filmu z surrealizmem to na pewno Lynch i jego Lost Highway, też Inland Empire. Oba mają mroczne, niepokojące klimaty, oba też potrafią dobrze przytrzymać w napięciu. Jak lubisz thrillery to pozycja obowiązkowa dla ciebie :) Nutkę surrealizmu to ma Ruby sparks - fajny pomysłowy komediodramat, o ile to można nazwać surrea