PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=772}

Las Vegas Parano

Fear and Loathing in Las Vegas
1998
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 171093
7,0 41 krytyków
Las Vegas Parano
powrót do forum filmu Las Vegas Parano

Film mi się bardzo podobał... ale mam pytanie przez co palił w filmie Duke papierosy ... to napewno nie była szklana lufka ponieważ on to zgryzał ... może ktoś wie ?

the7even

to są takie specjalne fifki własnie do papierosów. Sklepy z wyrobami tytoniowymi posiadają takie rzeczy.

Black_Smog

Nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa ale w kiosku napewno tego nie kupisz ;) Musisz sie udac do takiego sklepu tytoniowego jak juz wspomniałem. Jesli jestes z Warszawy to polecam Arkadię. A jeżeli nie, to poszukaj w sieci jakiegos sklepy z wyrobami tytoniowymi - tam napewno mają.

Black_Smog

W niektórych monopolowych są, to jest poprostu fifka do zielonego

Black_Smog

Prawidłowo to się nazywa dulafka. Dulka, fifka, lufka, szło, etc. są nazwami 'slangowymi'. Najczęściej spotykana w sklepach monopolowych/tytoniowych, kioskach ruchu i smartshop'ach. Cena jednej dulafki to od 30 do 80 groszy.

ocenił(a) film na 10
the7even

zwykła szklana lufka O.o
w kioskach dostaniesz !

ocenił(a) film na 8
Lets_Get_High

to chyba ktos nie wie jak wyglada fifka
fifke dostaniesz w kiosku ale w filmie to taki ustnik ktorego raczej szukaj w sklepie z wyrobami tytoniowymi

ocenił(a) film na 9
El_Magiko

A ja mam inne pytanie po co mu były żarówki?

ocenił(a) film na 10
kuba512

do palenia zielska

wiecej info: http://www.haszysz.com/zarowki.html

ocenił(a) film na 9
krecik013

Dzieki za info, trochę skomplikowany sposób:)

ocenił(a) film na 8
kuba512

najprostsza zarowke mozna zrobic w prosty sposob
pare minut zabawy
trzeba potrzymac ja nad palnikiem az zrobi sie "babelek" i peknie- powstanie nieduza dziurka (ustnik)
nastepnie sciagamy zbrojenia, np nozem
wylamujemy ze srodka ten slupek i mamy gotowy cybuch

moze niezbyt skaplikowane ale rowniez fajna rzecz

a najciekawszy sposob to np wiadro:)

ocenił(a) film na 10
El_Magiko

wiadro rlz

ocenił(a) film na 9
cokane87

Duke pali przez cygarniczkę. szklana do stafa się nie nadaje. profesjonalna ma w sobie dodatkowy filtr. kupuje sie w sklepech tytoniowych, dosc droga zabawa, ja swoja kupilam za 40 zl...

ocenił(a) film na 9
doria_grrrl

a ja swoją za niecałe 10 zł, ale nie w Polsce

ocenił(a) film na 10
Czinaski

Ma ktoś namiar na kupno takiego ustnika w Polsce przez neta?

ocenił(a) film na 9
Sagan

Lufka- Najbliższy sklep lub kiosk- cena 20 groszy.

ocenił(a) film na 9
cokane87

Polecam kokos :D
Kiedyś u kumpla miałem zajawkę i mówię "jedziemy do tesco po kokosa"!
Oczywiście miałem zamiar tego kokosa wtranżolić ale w międzyczasie wpadłem na pomysł żeby inaczej wykorzystać jedną z trzech włochatych kulek :)
Dwie dziurki, wylewamy wodę i mamy gotowe bongo bez wody hehe, nawet profesjonalne turbo :]

A co do fajek w przygodzie w Vegas, sam czasem w podobnych stanach paliłem jednego papierosa przez kilka godzin, nie pytajcie jak...
Dodam że normalnie nie palę papierosów, czasem zapalę papierosa, czasem 20 pod rząd, ale nie palę hehe.
Już nie wspomnę o jedzeniu loda w temperaturze kilku stopni, po godzinie sam spływał z patyka a ja nie potrafiłem go ani wyrzucić ani mu podołać :P

ocenił(a) film na 6
falkuu

o matko -_-'

Stilnes

jeb sie lamusie ten film jest warty przynajmniej 8