kuzwa jego mac ale jestm wkur.. jeb.. żałoba jaaaaa ale się naoglądałam !!!!!!!
no właśnie oto chodzi że jakby nie było tej żałoby to by na 100 puścili ale jest to nie puszcza a zresztą niewiem ale mi sie zdaje ze to przez ta załobe :/
no najprawdopodobniej, tylko jaki zwiazek ma wypadek autokaru z polskimi pielgrzymami we Francji z filmem produkcji USA, ktorego akcja dzieje sie w latach '70?
To po prostu TVN 7 i oni puszczają sobie filmy jak chcą. Żałoba nie powinna miec nic do tego, kuzwa nawet jesli ma!! co ma wypadek autokaru do ramówki telewizji po północy ??? głupota.
to mnie właśnie zastanawia "po północy" wiec już chyba powinna sie skończyć ta żałoba , no coZ..
a ma tyle ze to komedia nie? no żałoba to żałoba
ciekawe czy puszcza w najbliższym czasie
no racja troche mnie poniosło sorrka ale naprawde sie wkur.. człowiek czeka z uśmiechem na twarzy a tu ci jakiś inny film puszczaja i robia cie totalnie w balona i jak tu sie nie mozna wsciec normalnie myslalam ze strzele se palka w lep ale juz mi przeszło tvn7 to gówno
a winko sie tak ladnie schlodzilo i czekalo na seans... a kij im w oko ;] ciekawe, jaka jest szansa, ze puszcza to laskawie w najblizszym czasie?
no bez kitu a ja sie juz przygotowalam na seansik nawet kupilam chipsy a tu dupa :/
Nie chce mi sie strzepic jezyka wiec powiem krotko: cala ta zaloba to jedno wielkie gowno. Nie rozumiem zeby rozpaczac, odwolywac filmy, imprezy itp bo 30 osob zginelo grupowo gdzies za granica jadac na pielgrzymke (lol bozia nie uchronila). Przeciez kazdego dnia ginie tyle ludzi na polskich drogach.
Fajnie by bylo jakby ktos tu napisal kiedy film sie odbedzie. Ja tvn 7 nie ogladam na codzien, ale napewno nie watpie, ze sa tu amatorzy jakis tvnowskich telenowel :) i moze zobacza w przerwie serialu zapowiedz las vegas parano ;)
Ostatania żałoba przed rządami kaczek była po powodzi w 97 roku. Od czasu kiedy dopchali się do władzy jedyna słuszna żałoba, to ta po śmierci papieża. Jakby na to spojrzeć, to żałobę narodową mamy średnio co 5 miesięcy. Nie wiem, może to jakiś cykliczny zwyczaj kaczek. W każdym razie to by potwierdzało fakt, że są idiotami, bo takie ciągłe nadużycia sprawiają, że ta cała żałoba traci na wartości i jak tak dalej pójdzie, to stanie się czymś powszechnym, codziennością ...Ale tacy ludzie, jak oni nigdy na to nie wpadną.
no nieiwem czy tak prędko puszczą las vegas parano, ostatnio jak była żaołoba związaona z tym zawaleniem się tego budynku w katowicach to na polsacie już nie pamietam na jaki film czekalam ale wiem ze do teraz go nie puścili:/
Osobiście nie wierzę w boga i wypowiedzi poszkodowanych jako, że zdarzył się cud są tak samo żenujące i żałosne jak wasze.
To tylko zwykły film w stosunku do ludzi, którzy tam zginęli.. brak mi słów kiedy was czytam, żygać się chce widząc wielce zawiedzioną grupę małolatów rozpaczającą z powodu zbędnie wydanych pieniędzy na chipsy, które miały być spożyte podczas filmu, który to się nie odbył.. i najbardziej beznadziejne są w tym wszystkim pytania ''dlaczego?''..
A zastanówcie się dzieci, czy gdybyście to wy zginęli (zakładając, że życie po życiu istnieje i to nie byłby oficjalny koniec) bądź zginęła wasza cała rodzina, czy chcielibyście by cała polska zajadała chipsy i płakała ze śmiechu oglądając prześmieszną i przewspaniałą komedie na tvn7 podczas kiedy wam zawaliłoby się całe życie, i jedyne czego byście sobie życzyli to szacunek, pamięć, sentyment itp odczucia, które są charakterystyczne właśnie dla żAłOBY!
Hipokryzja nie zna granic. Zawsze mnie zadziwia, że jest wam szkoda tej grupy ludzi, o której akurat mówią media, o ktorej akurat powstaly te wszystkie urocze zajawki. Ludzie giną codziennie - czy to w atakach na Bliskim Wschodzie, czy cholera-wie-gdzie. I niech mi ktoś poda racjonalny powód, dla którego szkoda wam akurat tych ludzi? Dlaczego oni zasługują na współczucie, a inni nie?
Różnica jest taka, że kiedy klęka premier, kiedy świecą się znicze i w ogole "wspołczuje cała polska" wy czujecie nagłą potrzebę do wstawiania czegos takiego --> ['] w opis. Dlaczego? Bo tak robią wszyscy. Bo w mediach jest smutno. Bo onet jest czarno biały. Bo macie w sobie fałszywe współczucie, które skończy się dokładnie za 30 minut.
Szczerze mówiąc, nie obchodzi mnie ten wypadek. Oczywiście szkoda mi tych ludzi, szacun i w ogole... Ale tragedie zdarzają się codziennie - nie przejmuję się, póki nie dotyczą mnie. A co do rodzin ofiar... myślisz, że naprawdę obchodzi ich co robi w tym momencie cała polska? czy są tak skończonymi egoistami, by wymagać od innych współczucia?
Mam dla Ciebie złą wiadomość: jeżeli czujesz ból, czujesz go tylko Ty.
A ja miałam ochotę sobie obejrzec Las Vegas Parano. Do cholery.
I ja sram na ludzi, którzy zginęli.. jestem tak wredną, wyrachowaną i zimną suką, że dbam tylko o swoją dupe i swój osobisty interes.
Chodzi mi tylko o to, że gdyby przykładowo to moja matka tam zginęła, a ja przykładowo wlazłabym na takie forum gdzie grupa gówniarzy wścieka się, że z powodu śmierci mojej matki nie mogła oglądnąć sobie jakiejś pieprzonej komedii, zrobiłabym chyba wszystko co w mojej mocy by ich zwyczajnie zabić, rozumiesz?
Chodzi o to, że tam zginęli ludzie i o to że tak się dziwnie składa, że i ja jestem człowiekiem.
ja o dziwo też... codziennie umierają tysiące ludzi i nie rozumiem dlaczego po śmierci niektórych mamy nie oglądać filmów tylko dlatego, że zginęli razem a po śmierci innych możemy te same filmy oglądać. bzdura. gdyby podążyć za twoją logiką to właściwie mógłby istnieć tylko 1 kanał na którym leciała by tylko non stop aktualizowana lista zmarłych. no może z podziałem na "dziś zmarli" "zmarli w Polsce" "najnowsi zmarli". sama widzisz ze nieco to niesmaczne... a zadna zaloba zmarlym zycia nie wroci, przymuszanie do niej moze najwyzej spowodowac nieprzyjmne komentarze pod adresem ofiar - o to walczycie?
delciazlo i jacjag zgadzam sie w 100%.
ambiwalentna widocznie jest kims na wzor matki teresy, obchodzi ja los nieznanych jej ludzi. zyj czlowieku i ciesz sie z zycia. wg ciebie ja mam rozpaczac nad 30 ludzmi, ktorych nigdy nie znalem i nie poznalbym?
a ciebnie ogarnia smutek od kazdego umarlego czlowieka z calego swiata czy tylko z polski, a i jeszcze to musi byc jakas grupa ludzi? np od 10 w gore czy rozpaczasz nad pojedynczymi jednostkami? jezeli rozpaczasz nad kazdym czlowiekiem o ktorym wiesz, ze umarl w tragicznych okolicznosciach to jestes prawdziwym aniolem, kims swietym. jezeli rozpaczasz tylko nad polakami ginącymi tragicznie to jestes nacjonalistką lub nawet nazistką :) napewno jednak jestes jak 90% ludzi poddanych systemowi, mediom. przetrawisz wszystko co ci wcisna: dzisiaj pzykladowo ginie 15 polakow to rozpaczamy 5 dni, za tydzien na przyklad polska wygrywa mistrzostwa swiata w czyms tam to siwetujemy 3 dni. po prostu robisz to co ci nakażą media i rząd, bo uwazasz, ze tak trzeba, ze tak wypada itp itd.
i nie wyskakuj tutaj z matka, co ty se myslisz, ze jak twoja mama umrze to nikt w polsce nie bedzie mogl isc na impreze czy obejzec komedii?- daj spokoj.
delciazlo wiesz czym oni se zasluzyli, zeby trąbiono o nich przez tydzien w tv, wypisywano na pierwszych stronach gazet? beretami, tym ze jechali na jakas pielgrzymke i zgineli, kaczory zrobily z tego wielkie halo, nie wiem czy pod publike, czy naprawde sa tacy "chrzescijanscy"- nie interesujue mnie to.
Co do Matki Teresy nie byłbym takie pewien, czy los tych nieznanych ludzi ją rzeczywiście obchodził. No ale to chyba nie miejsce na takie rozmowy. A ja się nie mam czym przejmować, bo film już dawno oglądałem, ha!
to sie masz czym kurwa chwalić
wszyscy z nas go widzieli, ale czy to przeszkoda by obejrzeć raz jeszcze? na szczeście dziś właczyłem telegazete