PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33560}

Lawrence z Arabii

Lawrence of Arabia
1962
7,6 24 tys. ocen
7,6 10 1 23699
8,5 37 krytyków
Lawrence z Arabii
powrót do forum filmu Lawrence z Arabii

Ranking

użytkownik usunięty

Co ten film robi na 60 miejscu rankingu top 100? Przecież to jest jeden z najwybitniejszych filmów w historii! Top 10 tfuu.. Top 3 to zarezerwowane miejsce dla tego arcydzieła! Kto tutaj głosuje? Połowa osób chyba w ciemno wystawia oceny..

Chociaż z ciekawości wchodze na doskonały (przez wielu użytkowników) ranking IMDb Top 250, i co? Lawrence na 40 miejscu, a wyprzedzają go takie "perełki" jak Wall-e, Matrix, Memento, LOTR, Mroczny rycerz. Żenada.

ocenił(a) film na 10

Faktycznie.
Te rankingi są - najdelikatniej mówiąc - dość śmieszne.
A "Lawrence z Arabii" nadal pozostaje dla mnie najlepszym filmem wszech czasów.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 7
adam05

Nie czepiajcie się rankingów. Rankingi to głos ludu i tyle. Każdy ma swój własny ranking a takie rankingi oficjalne to jakby podsumowanie gustów ogółu. Dla Ciebie "Lawrence" jest najlepszy w historii - masz rację ! Dla Ciebie. Dla kogoś innego będzie to "Ojciec Chrzestny". Dla niego. Też ma rację ! Ja bym umieścił z kolei na pierwszym miejscu "Skazanych na Shawshank" I też mam rację, bo to dla mnie najlepszy film.

Każdy ma swoje typy a takie listy topXXX są tylko i wyłącznie odzwierciedleniem gustów większości. I nie widzę w tym nic śmiesznego że większość nie ma takiego zdania co Ty. A zebranie zdania tysięcy ludzi ma to do siebie że wymaga wielu kompromisów.

Pozdrawiam.